7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Výměna v A-týmu, do Brna přichází Mojca Pene

Mojca2

V A-týmu žen dochází ke změně na postu smečařky. Brazilku Nayaru Ferreiru nahradí slovinská volejbalistka Mojca Pene. „Typologii hráčky na tento post jsme před sezónou řešili delší dobu. Věděli jsme, že Nayara před dvěma lety prodělala těžké zranění, a proto jsme po jejím příchodu do Brna zajistili všechny potřebné testy a vyšetření, abychom její stav prověřili. Bohužel se ukázalo, že její omezení jsou vážnější, než se předpokládalo, a proto jsme se rozhodli smlouvu s ní ukončit,“ vysvětluje změnu v sestavě svého týmu hlavní trenér Marek Rojko.

 

Nayra v srpnu absolvovala testy na ústavu sportovní medicíny, speciální vyšetření u ortopeda a následně fyzické testy s kondičním trenérem a fyzioterapeutkou. Během čtyř týdnů v tréninkové zátěži bylo jasné, že pokračovat s královopolským týmem moci nebude. „Jsem velmi rád, že se potvrdila vysoká profesionalita všech, kteří v procesu testování měli svou úlohu a to, že i takové případy jsme v Brně schopní analyzovat, vyřešit a rozhodnout. Nepřipravené hráčky svoje místo v KP Brno mít nemohou,“ zdůraznil Rojko.

V době, kdy tyto komplikace nastaly, začal klub testovat 28letou Mojcu Pene ze Slovinska. Ta prošla jak fyzickými, tak volejbalovými zkouškami a po jejím prověření s trenéry v ligách, kde doposud hrála, se realizační tým rozhodl pro její angažmá.

Mojca si kromě rodného Slovinska už zahrála také ve Francii a Švýcarsku. „Už od začátku mé volejbalové kariéry jsem snila o tom, že budu hrát někde v zahraničí. Loni jsem se po svém francouzském a švýcarském působení vrátila do Slovinska, hlavním důvodem k tomu ale bylo dokončení mého studia. Bylo mi však jasné, že chci hrát zase venku, a to na té nejprofesionálnější úrovni,“ vysvětluje Mojca.

Právě profesní přístup byl také jedním z důvodů, proč se rozhodla právě pro Královo Pole. „Líbí se mi, že klub má jasně vytyčené cíle a vážné ambice. Podle toho, co jsem poznala, je jeho organizace opravdu na profesionální úrovni, a to mě přesvědčilo, abych na nabídku Brna kývla,“ usmívá se Mojca.

Tato slovinská smečařka má na svém kontě několik úspěchů – v rodném Slovinsku se jí nejprve podařilo dostat se do juniorského národního týmu, což odstartovalo její profesionální dráhu. S týmem TPV Novo Město tam poté získala bronz. Ve švýcarském angažmá skončila později se svým klubem čtvrtá, čehož si také cení.

Těsně před příchodem do Brna ještě Mojca v Lublani dokončovala státnice z mezinárodního obchodu na Ekonomické fakultě tamější univerzity. „Hned jak udělám poslední zkoušku, odjíždím do Králova Pole. Už se nemůžu dočkat, až se k brněnskému A-týmu připojím,“ těší se na své nové působiště Mojca.

 

Mojca PENE

roč. narození 1989
výška 180 cm
post smečařka

 

Kariéra:

2016-2017     OK Aliansa Sempeter (Slovinsko)

2015-2016     VFM FRANCHES MONTAGNES (Švýcarsko)

2013-2014     VBR ROMANS (Francie)

2012-2013     OK VITAL (Slovinsko)

2007-2008     TPV NOVO MESTO (Slovinsko)

 

 

Barbora Mertová
 
Foto: Cristoph Jermann

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT