7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Šance je padesát na padesát, říká prezident Richard Wiesner

tým

Chimik Južny. To je jméno našeho nejbližšího soupeře v osmifinále evropského Vyzývacího poháru. Tým z předměstí ukrajinské Oděsy v minulém kole volejbalové soutěže vyřadil nizozemský Sliedrecht, který jsme v minulosti v Challenge Cupu také potkali.
 
 
 
 
Prezident našeho klubu Richard Wiesner se zamýšlí nad možným postupem mezi osmičku nejlepších týmů poháru a nad formou našich děvčat, která o víkendu zakončila základní část Uniqa extraligy a postoupila do první nadstavbové skupiny ze čtvrtého místa.
 
Jak vnímáš nejbližšího brněnského soupeře?
 
Na ukrajinské poměry narazíme na hodně silný, stabilizovaný a zajištěný klub. Má v sestavě i kvalitní Srbku, ale ta nehraje evropské poháry. Do Brna přijedou ryze ukrajinské hráčky.
 
Jsou kvalitní a překonat je bude náročné Brno tedy tentokrát není favorit?
 
Soupeřky ukázaly velkou sílu, když v minulém kole zatočily se Sliedrechtem. Doma vyhrály jednoznačně 3:0 a byly suverénní i ve zlatém setu. Šanci na postup vidím padesát na padesát. Stojí proti nám nepříjemnější družstvo, než měly Portugalky z Azorských ostrovů.
 
Čeká tým za týden v odvetě v Oděse divoké prostředí?
 
Chimik má novou halu s pěkným prostředím. Na zápasy chodí řádově šest set diváků, takže nás čeká asi bouřlivá atmosféra.
 
V jaké formě se tým nachází po konci základní části extraligy?
 
Jsme rádi, že se naše výkony stabilizovaly. Holky dostaly vzpruhu v podobě Terky Tobiášové v útoku. V extralize jsme postoupili do nadstavby, kde se hraje za Prostějovem a Olympem Praha o třetí až páté místo. To je pro nás vítaná klidná situace vhodná pro stabilizaci kádru a přípravu na play off.
 
Když děvčata postoupí, rýsuje se po roce opět soupeř z Baku.
 
Ano. Postupující jde mezi nejlepší osmičku, čímž by se vyrovnal nejlepší historický výsledek Brna z loňské sezony. Opět bychom narazili na tým z Baku, tentokrát Lokomotiv. Pro brněnského diváka by Baku znamenalo po roce další bonbonek. Týmy z Baku nabízí široké spektrum špičkových hráček. Dva celky hrají Ligu mistryň, dva Vyzývací poháru a jeden Pohár CEV. Společně s tureckými týmy zažívají největší progres. Finále Ligy mistryň se třeba hraje v Baku. Lidé v Turecku a v Ázerbájdžánu dávají do volejbalu neuvěřitelné peníze. Byl by to svátek, ale k tomu je ještě hodně daleko.
 
Přemýšleli jste ještě před přestupovou uzávěrkou o nějakých posilách?
 
Spíše ne, i když se nám nabízela jedna varianta s americkou hráčkou. 3. února jsou ovšem uzávěrky a legislativně bychom přestup asi nezvládli. Navíc plně dáváme důvěru našim děvčatům.

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT