7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Zatím bojuju sama se sebou, říká Tereza Tobiášová

Tereza Tobiášová
Extraligová pauza Terezy Tobiášové trvala 1059 dní. Ikona našeho klubu naposledy hrála soutěžní zápas 20. prosince 2008. Držitelka pěti extraligových titulů, hráčka, která zažila slavnou éru frenštátského volejbalu a beachvolejbalová účastnice olympijských her v Sydney 2000 se tento týden opět vrátila na palubovky. Sedmatřicetiletá smečařka se po mateřské dovolené a zranění achilovek představila na liberu v zápasech proti SG Brno a Přerovu. 

  
Jak vás mladý tým přijal?
 
Některé holky se narodily dlouho potom, co jsem začala hrát volejbal. Tým je perfektní. Holky se snaží a chtějí se učit. Vzaly mě mezi sebe. Znám některé z loňska, kdy jsem v Králově Poli trénovala. Nepřijde mi, že je mezi námi takhle šílený věkový rozdíl. I trenér je ale trošku mladší než já. S Ondrou některé věci konzultujeme, ale do tréninků jsem se pořádně ještě nedostala. Zatím bojuju sama se sebou.
 
Jak jste s trenéry domluvená?
 
Jsme domluvení do konce roku. Když tělo vydrží, naskočím i do další části sezony. Třeba na zápasy evropských pohárů se budeme teprve domlouvat.
 
Achilovky zatím drží?
 
Zatím jo. V září jsem trénovala, ale po přípravném turnaji mi selhaly nohy. Dva měsíce jsem jen rehabilitovala. Nejsem úplně v pořádku, na žádné útočné skákání to není.
 
V poslední době jsem navíc skoro netrénovala. Na liberu se cítíte dobře?
 
Přípravu jsem začala na univerzálu, ale tento post je náročný. U přihrávky mě nohy nelimitují. S liberem se člověk musí smířit v hlavě. Bojovnou náladu vám nedodá adrenalin z útočení. Dřív bych se s tím srovnávala těžko. Teď už vím, že fyzicky jsem opotřebovanější. Byla jsem zvyklá útočit, což mě bavilo. Zdraví mi to už nedovolí. Jednou to přijít muselo. ¨
 
Jaké je teď vaše civilní povolání?
 
Jsem pořád na rodičovské dovolené, kluci jsou pořád malí. Se sestrou jsme si otevřely malé sportovní studio zaměřené na power plate a lymfodrenáže. Jsem docela aktivní i mimo volejbal.  
 
(autor: Marek Těšík) 

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT