7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Do KP Brno se na blok vrací Lenka Podhrázká

Podhrazka

Po ročním působení ve Fénixu se do Králova Pole vrací Lenka Podhrázká. Díky své výšce hrála vždycky na postu blokařky a stejně tomu bude i v sezóně 2017/18. „Moc se těším, že si zase zahraju s holkama, které znám. A věřím, že KP Brnu se i v příštím extraligovém ročníku podaří získat medaili,“ doufá Lenka.

 

 

 

 

Lenka PODHRÁZKÁ

roč. narození 1997
výška 199 cm
post blokařka

 

Kariéra:

2016-2017     Fénix Brno

2012-2016     VK KP Brno

2010-2012     TJ Sokol Nové Veselí

2009-2011     TJ Žďár nad Sázavou

 

Volejbal hrajete odmalička?

Ano, už jako malá jsem s rodiči chodila na tréninky a jezdila na zápasy, takže volejbalový balón mám v rukách opravdu odmala. Volba pro volejbal byla hned jasná. Všichni nám totiž říkají, že jsme volejbalová rodina – hrajeme ho skoro všichni. Mě dokonce začínal trénovat můj děda.

Jak se volejbalistka ze Žďáru nad Sázavou dostane do Brna?

Díky trenérovi Eriku Nezhodovi, který mě oslovil na kvalifikaci na ME juniorů, která se konala ve Žďáru. Dlouho jsem se rozmýšlela, jestli mám do Brna jít, protože už jsem byla přijatá na gymnázium ve Žďáru, ale nakonec jsem kývla a hned v září přestoupila na sportovní gymnázium v Brně.

Na co jste zatím ve své volejbalové kariéře nejvíce pyšná?

Nejvíce si cením zisku titulu v kadetské kategorii, který jsme s holkama získaly v roce 2014 a potom zlata s juniorkami z loňského roku.

Minulou sezónu jste odehrála ve Fénixu Brno.

Hrála jsem tam všechny zápasy, které se daly, takže to pro mě byla velká zkušenost. V kolektivu vládla pohoda, a i díky tomu se mi s holkama hrálo dobře. I když nepřišlo příliš vítězství, tak si myslím, že nám každé tato sezóna dala hodně.

Teď se vracíte zpátky do Králova Pole.

Už se nemůžu dočkat, ale zároveň mám trošku obavy. Při volejbale budu i chodit do školy - studuji obor Aplikovaná geografie a geoinformatika na Přírodovědecké fakultě Masarykovy univerzity, tak se bojím abych vše dokázala skloubit a mohla dělat obě věci naplno. Těším se taky zpátky na holky, s kterýma jsem už v KP hrála. A věřím, že i letos získáme medaili a navážeme tak na úspěch loňské sezóny.

Hrát budete pod Markem Rojkem, jak se těšíte na spolupráci s ním?

Každý trenér má jiné metody a pohled na hru, takže se těším, že se naučím opět něco nového.

 

 Barbora Mertová

 Foto: Ondra Driml

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT