7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Wiesner: Naše konečná stanice byla letos nahoře

Wiesner 2

Sezóna 2016/2017 je definitvně u konce - slavnostní rozloučení proběhlo v pátek na půdě Sportovního gymnázia Ludvíka Daňka. Za účasti rodičů a pozvaných hostů si KP Brno na tomto oficiálním zakončení připomnělo všechny výrazné momenty uplynulé sezóny a ocenilo nejlepší hráčky všech mládežnických družstev. A jak hodnotí uplynulý rok svého klubu prezident Králova Pole Richard Wiesner?

 

Co Vás napadne jako první, když se řekne volejbalová sezóna 2016/17 v KP Brno?

Nejlépe bych to asi přirovnal k "horské dráze" s tím rozdílem, že naše konečná stanice byla nahoře. Několikrát v sezóně podléháte dojmům, že se něco nepodařilo udělat správně, jelikož výsledky a předváděné výkony neodpovídají předsezónním představám, aby tyto pocity překryla eufórie ze zvratů ozdobených velkou bojovností a sebedůvěrou. Vždy jsem věřil v práci a odhodlanost udělat vše pro konečný výsledek a jsem rád, že se tohle všechno v podobě angažování trenéra Rojka i klíčových hráček potvrdilo na konci sezóny. Ale samozřejmě poděkování patří i všem ostatním, kteří se na činnosti A-týmu podíleli. Budu rád, když se nám podaří využít všech poznatků minulé sezóny k tomu, aby ta následující byla ještě úspěšnější.

Takže se dá hovořit o úspěšné sezóně?

Ano, v této chvíli je na místě spokojenost s úspěšnou sezónou, kterou ale musí v brzké době vystřídat pečlivá analýza převážně věcí, které se nám až tak dobře nepovedly. Jsme stále na začátku našeho projektu a současné výsledky nám napovídají, že bychom měli být na správné cestě, ovšem cíl je ještě daleko před námi.

U družstva A se letos změnil systém práce s příchodem Marka Rojka. Ten před sezónou avizoval, že je potřeba pracovat s dlouhodobější vizí, stanovil ale i jasný sezónní cíl, vše k němu směřoval a nakonec se mu povedlo ho splnit. Takže s jeho osobou i pojetím práce to byla správná volba?

Jak již bylo uvedeno výše, vzhledem k mému přesvědčení ohledně práce a přístupu jsem o správnosti volby Marka Rojka v průběhu sezóny nepochyboval. I kdyby se konečný výsledek nedostavil, tak jsem přesvědčený, že by se jeho práce zhodnotila v následující sezóně. Naplnění našich postupných cílů nám ale dává možnost v klidu pokračovat v naší cestě, jelikož jsme si dokázali získat důvěru a respekt lidí v klubu i mimo něj. Pro pokračování našeho projektu je to velmi důležitý aspekt, a proto jsem velmi rád, že se nám to podařilo.

Velký důraz se v KP Brno klade na rozvoj a práci s mládeží a letošní ocenění ve Volejbalistovi roku jsou jasným důkazem toho, že se to daří?

Úspěchy v anketách je potřeba brát s rezervou, ale vždy znamenají ocenění práce všech, kteří se na konečném výsledku podílejí a určité povzbuzení do další práce. Má vize fungováni klubu byla vždy postavena na výchově mládeže, jistě i proto, že mám k této oblasti velmi blízko. Samozřejmě, že nejvíce jsou vidět tituly, medaile a hráčky, které dospějí až do A-týmu, ale neméně důležitým cílem naší práce je přivést mládež ke sportu a předávat jí poselství, která sport nabízí v jakékoliv podobě, ať už je cílem profesionální sport anebo zábava ze hry a pohybu. Jsem rád, že tým mládežnických trenérů je odhodlán toto poselství hráčkám předávat a patří jim za to můj velký dík.

Letošní sezóna byla tento týden oficiálně ukončena. Jak se těšíte na tu příští a čím Vás osobně může překvapit a potěšit?

Oficiální rozloučení proběhlo tento pátek ovšem práce na další sezóně jsou již dávno v běhu. Není možné se "kochat" minulými úspěchy, protože sportovní svět nikdy nespí. Je třeba stále čelit novým výzvám. A to je právě to co mne naplňuje, pracovat na zlepšování a předcházet co možná nejvíce chybám a z nich vzniklých důsledků. I když tato činnost vlastně nemá žádný konec, potěší mne, pokud budeme v příští sezóně pokračovat v námi vytyčené cestě stále dál.

 

 Barbora Mertová


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT