7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Medailonek nové smečařky Áčka Pavly Meidlové

Meidlova3Dres Králova Pole od tohoto týdne nově obléká Pavla Meidlová. Tato sedmnáctiletá smečařka přichází do Brna z Olympu Praha, své volejbalové začátky má ale spjaté s Prostějovem, kde se narodila. „K volejbalu mě tam přivedla moje máma, která ho dříve hrála vrcholově," vysvětluje, proč se dala zrovna na tento sport.

 

 

 

Pavla MEIDLOVÁ

věk 17 let
výška 178 cm
post smečařka

 

Kariéra:

2016-2017     PVK OLYMP Praha

 

Kdy jste s volejbalem začínala?

Zhruba v 9 letech, předtím jsem tři roky hrála basketbal, ale ten mě přestal bavit. Na začátku mně to sice s volejbalem moc nešlo, teď už to snad ale docela ujde.

Jak dlouho jste působila v Olympu?

Byla jsem tam jeden rok, ale půl roku jsem se dostávala ze zranění a až poté začala hrát. Předtím jsem byla součástí mládežnických týmů VK AGEL Prostějov.

Máte už zkušenosti i s reprezentací.

Ano, v mládežnické reprezentaci jsem působila zhruba čtyři roky pod Alešem Novákem a chvíli i pod Ondřejem Markem v juniorkách 96. Odehrála jsem dvě ME, jedno s Ondřejem Markem v Estonsku, kde jsme skončili na šestém místě a s panem trenérem Novákem jsme v Bulharsku urvali místo sedmé a zajistili si tím účast na Evropských olympijských hrách v Gruzii. Nejraději vzpomínám na ME v Bulharsku s ročníkem 98/99, byla to velká jízda, ale bohužel nám tam o malý kousíček utekla medaile.

Čeho byste chtěla ve volejbale dosáhnout?

Zahrát si v zahraničí a v seniorské reprezentaci, ale to je ještě dost daleko.

V současné době také studujete, kde?

Studuji střední školu a od druhého pololetí nastupuji na Gymnázium Botanická tady v Brně.

Jaké máte koníčky mimo volejbal?

V létě si rekreačně zahraju beach volejbal a moc ráda lyžuju, což ale ve vrcholovém volejbale není moc možné, protože je tam velké riziko úrazu.  

 

Barbora Mertová

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT