7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 5. týdne

Logo_Ozveny_tydneJuniorkám U-19 se povedlo po velmi dobrých výkonech v utkání finálové skupiny EX-JKY zvýšit šanci přivést jeden z turnajů TOP4 do Brna, také kadetky dokázaly zvýšit šanci na účast v těchto turnajích EX-KKY. Úspěchy žákovských družstev v krajských soutěžích podtrhl postup žákyň A do nejlepší osmičky Českého poháru.

 

 

 

 

U-19: 7. a 8. kolo Extraligy juniorek sk. I

8.2. 18:00 SG L. Daňka Brno - VK Madeta Č. Budějovice 3:0
9.2.  12:00 SG L. Daňka Brno - VK Madeta Č. Budějovice 3:0
Komentář:

O víkendu na nás čekal soupeř z Českých Budějovic, které držely v naší skupině průběžné první místo. Čekaly jsme vyrovnaný volejbal, ale Madeta od začátku kupila chyby a jediné co jí fungovalo, byla obrana na síti v podání Lucky Nové.  My jsme se však nenechaly rozhodit a soustředily se na náš volejbal. Dařilo se nám na servisu, Madeta špatně přihrávala  a o to lépe jsme si mohly připravit naše akce. Fungovala jak hra prvním sledem, tak i po kůlech. Ve všech setech jsme si vedení pohlídaly a nedovolili Budějkám ani vyrovnanou koncovku. Budějovice si ale přijely pro tři body a chtěly si tedy spravit chuť druhým zápasem, svědčil o tom také jejich fanklub, který je hnal dopředu. Bohudík pro nás soupeřky působily dojmem, že rodiče chtějí  víc vyhrát než ony samy. Posílila je však Šárka Boušková , se kterou občas hráváme extraligu,takže jsme věděly, jak ji bránit. Zápas jsme začaly soustředěně a naše sebevědomí se zvětšovalo. Nedaly jsme Budějkám šanci a 6 bodů jsme nechaly doma v Brně. Rozhodovat se bude příští týden na Olympu, kde budem potřebovat body, abychom mohly pořádat jeden z finálových turnajů.

Marie Kůrková

  Odkaz na tabulku soutěže

 

U-17: 7. a 8. kolo Extraligy kadetek sk. I

7.2.  16:00 SG L. Daňka Brno - SK Španielka Řepy 2:3
7.2. 18:00 SG L. Daňka Brno - SK Španielka Řepy 3:0
Komentář:

S blížícím se koncem sezóny stoupá i vůle extraligových kadetek po vítězství. Zatímco co v úvodu nástavby nestačily pražským Řepám a prohrály jasně dvakrát 0:3, na domácí palubovce nakonec vybojovaly 4body. Již první utkání se od začátku vyvíjelo slibně a Brňanky. Brňanky diktovaly tempo na podání, útočnou taktovkou tradičně diktovala hru Anička Suchá. První zlomový okamžik přišel ve druhém setu, kdy se domácím opakovaně nezdařilo úspěšně odútočit. Pražanky několikrát blokem výborně ubránily Suchou, a protože v útoku neuspěly ani další hráčky, rozehra připadla hostím. Od této chvíle, jako by se držela nervozita na rukou Královopolanek. V následujícím dějství nedokázaly opakovaně odútočit na ztrátu a Řepy se přiblížily k zisku druhého setu.  Třetí set sice opět opanovaly Brňanky, ovšem dobře rozehrané utkání znovu nepotvrdily v sudé sadě. Utkání došlo do tiebreaku ve kterém domácí ani přes dobrý začátek nedokázaly zvítězit.

Druhé utkání přineslo změny v sestavě, které zafungovaly až neuvěřitelně dobře. Kapitánku Ledahudcovou vystřídala na bloku smečařka Mikelová, její místo v základní sestavě převzala Sedláčková. Ta zahrála životní zápas, a přestože nebyla nijak excelentní co se procent v útoku týče, svůj tým podržela na přihrávce, v poli a výrazně také na podání. V kombinaci se zlepšeným blokem byly Brňanky jasnými pány na hřišti a Řepy konečně ve třech sadách zdolaly.

Komentář trenéra: Jistěže můžeme být rádi za čtyři body, průběh prvního utkání však vybízel k plnému bodovému zisku. Po konzultacích s mým asistentem jsme trochu zariskovaly a provedly změny, které náš výkon katapultovaly o řád výše. V prvním utkání jsme jednoznačně hořely na obraně na síti, tento problém vyřešila Mikelová. Tradičně dominantní postavou byla opět Anička Suchá, která se zasadila o zisk většiny bodů v útoku, druhé utkání bylo však výrazně týmovým výkonem. Vyhlížíme poslední čtyři zápasy a rveme se o náš sen! 

Erik Nezhoda

  Odkaz na tabulku soutěže

 

 

U-17: 23. a 24. kola Jihomoravského přeboru žen I. třídy

8.2.   9:00 VK Královo Pole B - Sokol Šlapanice u Brna 0:3
  12:00 VK Královo Pole B - Sokol Šlapanice u Brna 1:3
Komentář:

Kadetky další den zaskočily v soutěži Kraje žen, kde dostala na nahrávce prostor Sárka Skýbová, do sestavy se vrátila také Gába Kopáčová. Ženské ze Šlapanického Sokola však dominovaly celému průběhu sobotního dvouutkání a nebýt řady střídání ve druhém z nich, nepovolily by Brňankám ani set. Takto se týmy rozešly po zápasech 0:3 a 1:3 z pohledu domácího Králova Pole.

Erik Nezhoda

  Odkaz na tabulku soutěže

 

 

JKY: 7. a 8. kolo 1. ligy juniorek sk. III

8.2.  9:00 VK Královo Pole B - TJ Svitavy 3:0
  11:30 VK Královo Pole B - TJ Svitavy 3:2
Komentář:

Dne 8.2.2014 jsme se na Nové hale Vodova utkaly se Svitavami. V prvním zápase jsme, i když někdy s obtížemi, dokázaly svého soupeře přehrát a zápas pro nás skončil vítězstvím 3:0. Druhý zápas už však tak jednoduchý nebyl. Za stavu 2:1 ve prospěch soupeře jsme se nehodlaly vzdát už ani jediného bodu a s podporou našeho trenéra a úžasných fanoušků jsme zápas otočily a zvítězily 3:2.

Kateřina “Kačmut” Hnízdilová

 

Pohled trenéra: V I. lize juniorek jsme chtěli již tento víkend s definitivní platností rozhodnout o prvním místu ve skupině. Tento cíl se bohužel splnit nepodařilo. Trochu jsme spoléhali na to, že se nám, stejně jako v předchozích zápasech podaří sety uhrát v koncovkách. Při našich kvalitách bychom takové sety měli rozhodnout již dříve. Náš výkon ideální nebyl, ale cením si  bojovnosti hráček, kdy ve druhém zápase proti Svitavám za nepříznivého stavu 1:2 na sety holky zvedly hlavu a svojí bojovností celý zápas otočily (4. set 30-28 v náš prospěch). V této souvislosti děkuji i Vám rodičům a fandům, kteří nás přišli podpořit a vytvořili atmosféru, která se přinejmenším vyrovnala té, při které se hraje ženská extraliga na Vodové.

Martin Hroch

  Odkaz na tabulku soutěže

 

 KKY: 25. a 26. kola Jihomoravského přeboru juniorek

8.2.  10:00 Minerva Boskovice - VK Královo Pole 3:0
  13:00 Minerva Boskovice - VK Královo Pole 3:1
Komentář:  
  Odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-A: 3. turnaj Českého poháru žákyň - II. osmička

8.2.  10:30 VK Královo Pole - KCTM Vysočina 2:0
      - VŠ Slavia Plzeň 0:2
      - Vavřinec Kladno 2:0
      - Lokomotiva Trutnov 2:0
      - TJ Vrchlabí 2:0
9.2.  9:00    - VK TU Liberec 2:0
      - TJ Nový Jičín 1:2
Komentář: viz. samostatný článek
  Odkaz na tabulku soutěže

 

ZKY-U15: 6. kolo Jihomoravského přeboru žákyň sk. VC

8.2. 9:00 VK Královo Pole U15 - KCM - DDM Hippo Kuřim 2:1
      -  VK Královo Pole B 2:1
      - VK Pegas Znojmo B 2:0
Komentář:

Družstvo U15 opět čekal náročný víkend v podobě, dvou po sobě jdoucích, turnajových dní. V sobotu děvčata odehrála za družstvo KCM Jihomoravského kraje Krajský přebor žákyň a v neděli Pohár 7. tříd. Oba dny se nesly ve vítězném duchu, což nejen nás trenéry, ale hlavně hráčky obrovsky potěšilo a opět herně poposunulo.

V sobotu děvčata v kuřimské tělocvičně základní školy Tyršova postupně nastoupila proti družstvům Hippo Kuřim, VKKP Brno B a Znojmo B. Dá se říct, že jsme ve všech zápasech předvedli bojovného ducha, obrovskou dávku odvahy a psychické odolnosti, jelikož jsme všechny zápasy takřka šťastně vyhráli v těsných koncovkách, o čemž i vypovídají výsledky jednotlivých zápasů. Za družstvo KCM nastoupila nejen děvčata z modré větve U15, ale i děvčata z boskovického družstva, jmenovitě čerstvě zvolená kapitánka Iva Přichystalová, Iveta Meluzínová a Lenka Střížová, která našemu družstvu byla velkou oporou. 

Šárka Melichárková

  Odkaz na tabulku soutěže

 

 

ZKY-U15: 6. kolo Jihomoravského poháru 7. třid sk. III

9.2. 9:00 VK Královo Pole U15 - ZŠ Vejrostova A 2:1
      - Volejbal Vyškov 2:0
      - Minerva Boskovice 2:0
Komentář:

V neděli čekal už jen naši mladší část družstva U15 Pohár 7. tříd na ZŠ Vejrostova v Brně. V prvním zápase na nás čekal právě domácí soupeř z Vejrostové, přesněji smíšené družstvo, které těžilo hlavně z fyzických předností chlapců. Naše děvčata předvedla pomalejší rozjezd do zápasu, který se neobešel bez nepozorností, laciných chyb, nepřesností a neschopností se jakkoliv soustředit na pokyny trenérů. Tento stav nás naštěstí po prvním setu rychle opustil a od té doby holky předváděly zlepšenou hru a neprohrály již jediný set. Náš výkon gradoval v posledním zápase, kdy se na postu nahrávačky blýskla Eliška Pokorná, která se svého úkolu zhostila s velkou vervou a odvahou.

Závěrem bych chtěla pochválit výkony děvčat v obou náročných turnajových dnech, ve kterých se nám podařilo všechny zápasy vyhrát a v obou soutěžích postoupit do vyšších skupin. Holky převáděly pěknou bojovnou hru v poli, zlepšenou hru v útoku (obzvláště Terka Pogányová s Ivou Přichystalovou) i na bloku a také kvalitní servis, který nás podržel nejen v úzkých chvílích v koncovkách, které jsme díky těmto povedeným podáním dokázaly zvládnout a tím jsme jazýček vah vítězství převážily na naši stranu. Chtěla bych ještě také poděkovat rodičům děvčat za jejich obrovskou psychickou podporu ve znamení neúnavného hlasitého povzbuzování a fandění, které neodmyslitelně k dobrým výkonům patří. Děkujeme!

Šárka Melichárková


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT