7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 10.týdne

 Juniorky ukončily posledním utkáním účast v první lize žen, bohužel po porážce v Novém Jičíně na ně zbylo poslední místo. Žákyně B vyhrály turnaj druhé skupiny krajského přeboru a postoupily do skupiny první.

Juniorky a kadetky zahajují prvními zápasy play-off, všechny fanoušky srdečně zveme:
EX-JKY:  19.3. 15:30 a 20.3. 11:00 SG - Přerov
EX-KKY: 20.3. 19:00 a 21.3. 10:00 SG - Č.Budějovice
(vše na nové hale Vodova)

JUNIORKY-A:  1.liga žen - sk.II

13.3. 17:00 Nový Jičín
- SG Brno B 3:1 (18,21,-17,22)
Komentář

První dva sety jsme hráli špatně na přihrávce což se v průběhu 3. setu zlepšilo hlavně zásluhou libera Báry Valtrová. Na útoku vynikala Maruška Toufarová, která byla nejlepší hráčkou našeho týmu. Výkon Terezy Jirouškové kolísal ve vlnách a při jejím vrcholu jsme získali třetí set. Čtvrtý set zkušené hráčky Nového Jičína zvládly v koncovce a připsaly si další vítězství. Trenér Karel Hoblík byl spokojen s nasazením družstva. (Aleš Novák)

 

ŽÁKYNĚ-B:  KP kadetek

14.3. 10:00 VK KP Brno C
- Sokol Šanov
2:3
   10:00 VK KP Brno C  - Sokol Šanov 0:3
Komentář

V neděli 14.3. jsme nastoupili k zápasům se Sokolem Šanov. První zápas nebylo hráčkám téměř co vytknout snad s vyjímkou druhého setu kde jsme zkazili 8 servisů a i přesto prohráli těsně 25:23. Holky prokázaly chuť po vítězství a dokázaly vyhrát čvrtý set i potom co v třetím dostaly pěknou "nakládačku". Bohužel přišel smolný tie break. Za stavu 9:9 šla Vitoul Jr. na servis a dala krásná 4 esa. Další servis už stačilo kopnout na druhou stranu a soupeř by šel svačit do šatny. Bohužel servis šel do zdi a vzápětí následovalo neuvěřitelných pět hrubek z naši a tak jsme my šli s prohrou svačit.Druhý zápas již může být bez komentáře. Prohra v tie breaku nás natolik rozhodila, že soupeř pohodlně vyhrál 3:0. (Michael Gottwald)

 

ŽÁKYNĚ-B:  KP žákyň - sk.II

13.3.   Újezd u Brna
- KP Brno B 0:2
    Gym. Šlapanice
 - KP Brno B 0:2
    Duhovka Břeclav
 - KP Brno B 0:2
Komentář

V sobotu 13.3. nás čekalo poslední (8.kolo) krajského turnaje žákyň. Předsevzetím bylo ho vyhrát, abychom měli lepší startovní pozici do krajského finále. Ze žákyň Ačka nám přišly na pomoc 4 hráčky (Luca Lapešová,Jana Dlapová,Pavla Vitoulová a Martina Valtrová). První zápas jsme narazili na Gym. Šlapanice. Očekával se tuhý souboj, ale Šlapanice oslabené o nemocnou náhravačku nekladly žádný odpor. V druhém zápase nás čekal Újezd u Brna. První set byl velmi vyrovnaný (Vitoul Jr. si s našimi hráčkami hrála na zahaněnou :)), ale naštěstí po příchodu T. Diatkové se vše uklidnilo a holky zaslouženě vyhrály. Poslední zápas s Břeclaví měl být šancí nechat si zahrát i lavičku, ovšem když první set dospěl do stavu 14:8 pro soupeře (za vydatné pomoci našich hráček) byli jsme donuceni tak zase "přihodit" hráčky Áčka. K trenérovu překvapení holky set otočily a vyhrály 26:24. Druhý set byl jasnou záležitostí v náš prospěch. Musím pochválit Lucu Lapešovou, která v turnaji předvedla velmi slušný a ucelený výkon (i když pan royhodčí se ji snažil velmi kvalitně rozhodit velice spornými rozhodnutími ohledně autů, Luca smečovala zřejmě příliš rychle a pan rozhodčí to asi neviděl) a dále chci ještě pochválit Terezu Diatkovou za výbornou náhru a ulívky. (Michael Gottwald)


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT