7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 9.týdne

 Juniorky a kadetky zakončily boje v základních skupinách. Juniorky jdou do vyřazovacích bojů z druhého místa a v prvním kole se střetnou s celkem Přerova. Kadety si vybojovaly třetí místo a utkají se s Českými Budějovicemi.

 

 

JUNIORKY-B:  1.liga žen - sk.II

6.3. 16:00 České Budějovice - SG Brno B 3:0 (18,21,21)
Komentář

Myslím si, že zápas nebyl vůbec špatný. Na to, že Budějovice jsou jeden z nejsilnějších soupeřů v  1.lize žen, tak jsme se celkem držely. Samozřejmě, že jsme měly šanci na vítězství. Tu máme vždycky. Kámen úrazu byl servis a přihrávka. Nahrávky nebyly pro útočnice připravené podle mých představ. Lítalo mi to. Líbilo se mi, že jsme šly do každého míče bojovně.  (Klára Kroupová)

 

JUNIORKY-A:  Extraliga juniorek - sk.I

6.3. 18:00 SG Brno - Olymp Praha 3:1 (-17,22,17,23)
Komentář

Sobota svedla proti sobě dvě družstva, jejichž základní sestavy jsou vyztuženy juniorskými reprezentantkami.   Brno nastoupilo na nahrávce s Pavlou Vincourovou, na bloku s Klárou Vyklickou a Míšou Bartoňovou, na smeči s Terezou Jirouškovou a Markétou Teichmanovou, na postu diagonální hráčky nastoupila Maruška Toufarová a post libera zaujala Bára Valtrová. U hostujícího družstva reprezentační dres oblékají na smeči hrající Andrea Kossányiová, univerzálka Zuzka Mudrová a libero Veronika Dostálová. Hra byla velmi vyrovnaná, ale od druhého setu se více prosazovala brněnská děvčata. Úlohu bomberky v tomto utkání na 100% splnila Maruška Toufarová a naznačila, že se s ní do budoucna musí počítat. Markétě Teichmanové forma narůstá a to je dobře jak pro Brno tak národní tým juniorek, které čeká za 4 týdny náročná kvalifikační skupina v Polsku. Obě libera byly velkými oporami svých družstev jak na přihrávce, tak v poli. Prostě pěkný volejbal. (Aleš Novák)

   
7.3. 12:00 SG Brno - Olymp Praha 3:2 (24,18,-17,-11,12)
Komentář:

V neděli bylo naše družstvo posíleno o hráčky kádru A družstva žen. Na nahrávce Jana Vitoulová, na smeči Romana Staňková a blokařka Anička Širůčková. Kádr byl doplněn Terezou Jirouškovou, Klárou Vylickou, Maruškou Toufarovou a Bárou Valtrovou. První dva sety zvládla lépe brněnská děvčata a vytvořila si tak solidní náskok, ale další sety byly hlavně o chybách na přihrávce a málo razantním útoku. Čtvrtý set byl z naší strany slušně řečeno „nedůstojný“.  Ke cti brněnských hráček slouží, že se dokázala zvednout a rozhodující pátý set dotáhnout do vítězného konce, čímž si v závěrečné tabulce vybojovala druhé místo a na největšího soupeře Pražský Olymp můžeme v play off narazit až ve finále. Prvním soupeřem v play off bude družstvo Přerova.  První a druhé utkání se uskuteční v Městské hale KP Brno Vodova 108, a to v pátek 19.března v 15,30 a v sobotu 20. Března v 11,00 hodin. Všechny příznivce srdečně zveme na pěkný volejbal. (Aleš Novák)

 

KADETKY:  Extraliga kadetek - sk.I

6.3. 16:00 SG Brno - Olymp Praha 3:2 (-16,-24,19,19,11)
Komentář:

I když byly první dva sety vyrovnané, tak v důsledku našich zbytečných chyb jsme po dvou setech prohrávaly 2:0. Ve třetím setu jsme snížily počet nevynucených chyb a dobrým servisem odtlačily soupeřky od sítě. Smečařky si začaly víc věřit a celkový dojem ze hry byl bojovnější. Ve vyrovnaném tiebreaku jsme lépe zvládly koncovku a získaly tak cenné vítězství. (Katka Nálezková) 

   
7.3. 10:00 SG Brno - Olymp Praha 0:3 (-20,-19,-6)
Komentář:

Do druhého zápasu jsme nastoupily v pozměněné sestavě. Do stavu 17 jsme se soupeřkami  v  prvních dvou setech držely krok, ale koncovky jsme nedokázaly dohrát důrazně. Ve třetím setu dostala prostor lavička, která však neunesla tlak soupeře a v nedělním zápase jsme podlehly soupeřkám z Olympu 3:0. (Katka Nálezková) 

 

ŽÁKYNĚ-A:  1.liga kadetek - sk.M

6.3. 10:00 KP Brno B - Třebíč 3:1 (-14,16,17,21)
Komentář:

Do prvního utkání jsme nastoupily nesoustředěným výkonem v prvním setu. Následujících tři sety jsme zvýšenou bojovností dokázaly rozhodnout v náš prospěch a tím zvítězit v poměru 3:1. Nejlepší hráčkou tohoto zápasu byla Lucie Ulrychová, která předvedla nebojácný výkon na síti. (Klára Uhlířová) 

   
6.3. 13:00 KP Brno B - Třebíč 3:2 (22,17,-21,-19,10)
Komentář:

Ve druhém utkání jsme první dva sety lehce vyhrály. Ve třetím a čtvrtém setu jsme přestaly bojovat, neprosazovaly jsme se na síti a přestalo se nám dařit na podání. Do tie-breaku jsme nastoupily s odhodláním vyhrát a hned od začátku to na naší hře bylo vidět. Soupeře jsme zatlačily výborným servisem Aničky Pospíšilové, která si v tomto utkání dobře poradila i s nepřesnou přihrávkou a proto bych jí označila za nejlepší hráčku tohoto zápasu.  (Klára Uhlířová) 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT