7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 7.týdne

 Naše mládežnická družstva pokračovala ve svých soutěžích. Dvě důležitá vítězství si v boji o co nejlepší pozici před play-off připsaly juniorky. Družstvo kadetek i přes jednu porážku s Českými Budějovicemi vede tabulku Extraligy kadetek. Daří se takém žákyním, A team dokázal dvakrát vyhrát v první lize kadetek, Béčko vyhrálo III. skupinu krajského přeboru a družstvo D dokázalo vyhrát turnaj v minivolejbale v Příměticích.

 

JUNIORKY-B:  1.liga žen - sk.II

20.2. 16:00 Sokol Bedřichov - SG Brno B 3:0 (13,21,13)
Komentář

První zápas proti Bedřichovu, který se uskutečnil před pár týdny nás nejspíš ukonejšil, že tento zápas proběhne stejně s vítězným koncem v náš prospěch, ale nebylo tomu tak. Zápas začal asi tří bodovým rozdílem, následovalo pár chyb na příjmu, další nevynucené chyby pokračovali a tímto duchem proběhl první set. Druhý set jsme naopak začali dobře, počet nevynucených chyb byl menší. Tahali jsme se s protihráčem do 20-tého bodu, ale pak nastal opět známý scénář nevynucených chyb a ani tento set se nám nepovedlo vyhrát. Do třetího setu nastoupila Kamila Součková, aby oživila útok na smeči, ale i přes tuto podporu se nepodařilo vyhrát. (Kristýna Cabanová)

 

JUNIORKY-A:  Extraliga juniorek - sk.I

21.2. 12:00 SG Brno - TU Liberec 3:1 (16,-24,16,18)
Komentář

V neděli nás čekal soused v tabulce děvčata s TU Liberec. Hrálo se o nasazení do play off. Nastoupili jsme ve velmi silné sestavě s Pavlou Vincourovou na nahrávce, Terezou Jirouškovou a Markétou Teichmanovou na smeči, Míšou Bartoňovou a Aničkou Širůčkovou na bloku, Maruškou Toufarovou na postu diagonální hráčky a Bárou Valtrovou na liberu. Trenér Liberce Luboš Bednář nepřivezl hráčky s kádru žen a tak herní kvalita byla na naší straně. Výhra byla dle očekávání, ale prohra ve druhém setu a hlavně předvedená hra nemohly uspokojit trenéry, diváky ani samotné hráčky. Oživení hry přinesla Kamila Součková, ale její problémy s kolenem jí neumožňovaly delší pobyt na hřišti. Dále stojí za zmínku podání posily s kádru žen Aničky Širůčkové, které svou kvalitou, jistotou i taktickou vyzrálostí dělalo Liberci velké starosti. Prostě umíme hrát lepší volejbal. (Aleš Novák)

   
21.2. 15:00 SG Brno - TU Liberec 3:0 (10,14,23)
Komentář:

Závěrečná slova z prvního příspěvku potvrdila děvčata hned v následném utkání. V sestavě jsem udělal drobnou změnu, na blok nastoupila Klára Vyklická. Děvčata hrála s chutí a soupeře jasně přehrávala a některé útočné kombinace dávaly tušit, že zde hraje jeden s kandidátů na mistrovský titul (jen tak mimochodem bojujeme o sedmý v řadě). Maruška si vzpomněla, že její levačka umí dát i ránu, Ouško komunikovalo i při obraně na síti, Pavla se přesvědčovala, že rychlá střelená nahrávka do kůlu může být skutečně rychlá a Markéta si vychutnávala při přihrávce pocit nadvlády nad míčem. Ve třetím setu se na hřišti objevila druhá nahrávačka Kristýna Cabanová, na smeči kadetka Valerie Kuchařová a do družstva zapadly. (Aleš Novák)

 

KADETKY:  Extraliga kadetek - sk.I

20.2. 12:00 SG Brno - České Budějovice 3:1 (-26,21,14,18)
Komentář:

Hra začala z naší strany nepozorně a zbytečně nervózně. Po neúspěšném prvním setu, který byl z naší strany chladný, jsme dokázaly zvládnout další tři sety pro náš prospěch. Myslím, že i když jsme mohly odcházet do šatny s vítězstvím, spokojeni s hrou jsme rozhodně nebyly. Soupeřky se hlavně opíraly o univerzální hráčku, která nám asi nejvíce komplikovala hru. (Martina Jansová)

   
20.2. 15:00 SG Brno - České Budějovice 2:3 (21,-22,-19,18,-13)
Komentář:

Druhý zápas jsme nerozehrály podle našich představ. Do prvního zápasu bohužel nepřišel zlomový bod, který by nějak posunul naši kvalitu hry. Zbytečně jsme si prohru zavinily našimi nevynucenými chybami. Soupeřky měly lepší herní projev a dokázaly nám naše chyby ztrestat. Také se opřely o servis. Po prvním pro nás vyhraném setu jsme polevily a prohrály další dva sety. Ve čtvrtém vítězném setu jsme ukázaly asi nejlepší hru. Bohužel tiebreak jsme naší nedůsledností prohrály. Celkově z těchto dvou zápasů být spokojeni nemůžeme. Tyto zápasy pro nás budou však poučení. (Martina Jansová)

 

ŽÁKYNĚ-A:  1.liga kadetek - sk.M

20.2. 13:30 Nové Veselí - KP Brno B 0:3 (-9,-14,-13)
20.2. 16:00 Nové Veselí - KP Brno B 0:3 (-12,-12,-11)
Komentář:

 Utkání s posledním týmem naší skupiny byly naprostou hladkou a jasnou záležitostí. Soupeře jsme převyšovaly ve všech herních činnostech. Minimálně polovinu  bodů družstva Nového Veselí jsme uhrály samy po vlastních chybách. Naši nejsilnější HČJ byl servis, se kterým si soupeř nevěděl příliš rady. Nejlépe podávající hráčka - Anička Pospíšilová, nejlepšího hráčkou obou utkání Klára Uhlík Uhlířová, kapitánka hrající na postu smečařky. (Marie Kašubová)

ŽÁKYNĚ-B:  KP starších žákyň 

20.2. 10:00 KP Brno B - SVČ Pohořelice 2:0


KP Brno B - Minerva Boskovice B
2:0


KP Brno B - PSK Přímětice B
2:0
Komentář:

Po neuspěšném minulém kolem kraje žákyň se holky z Béčka (za pomoci Vitoula Jr. a Marti Valtrové) semkly a rozhodly se, že 3. skupina není místo kde by měly hrát a nic jiného než postup zpět do 2. skupiny se nebere. I přes nervózní ráno (zamklá hala a velice nepříjemně naladěný školník, zaseknutá záslepka od kůlu) vstoupily do prvního zápasu s Pohořelicemi velmi dobře (až na průběh druhého setu kdy trenér zalezl do nářaďovny a zuřil). Následující zápasy s Pohořelicemi B a posléze s Boskovicemi B měly jasný průběh a až na pár rozeher byly skvěle kontrolovány až do konce. Holky zvládly vše vyhrát 2:0 a trenér i holky se mohly poplácat po ramenou a říci:" Dobře odvedená práce".   (Michael Gottwald)

ŽÁKYNĚ-B:  KP kadetek 

21.2. 10:00 Vyškov - KP Brno C 3:1 (18,20,-21,19)
21.2. 12:00 Vyškov - KP Brno C 1:3 (-21,19,-22,-19)
Komentář:

 Po dobré sobotě jsme se chystali na utkání ve Vyškově. Soupeř nadmíru hratelný. Bohužel se opět prokázalo, že náš první zápas je vždy slabší a tak jsme nedokázali soupeře dostat pořádně pod tlak. Na vině byl zejména třetí set, kdy i trenér dostal žlutou kartu a nebylo daleko od červené (nutno podotknout,že výkon pana rozhodčího byl velmi směšný). Pauza mezi zápasy byla 45 minut a holky již v pauze prokázaly, že opravdu chtějí vyhrát (perfektní důraz v rozcvičce na servis. který nás hodně trápil v prvním zápase). Díky tomu jsme (s vyjímkou druhého setu) druhý zápas dotáhli do vítězného konce.
Víkend se tím pádem vydařil a z 5 zápasů jsme zvládli 4 vyhrát.  (Michael Gottwald)

ŽÁKYNĚ-D:  turnaj v minivolejbale 21.2. 

Komentář:

Družstvo D4 - 1.místo

Družstvo D3 - 3. místo

Družstvo D1 - 6. místo

Družstvo D2 - 8. místo

Komentáře hráček: 

Dnešní den se našemu družstvu celkem vydařil. Skončily jsme na 6. místě. Všechny jsme se snažily, ale proti některým silným soupeřům se nám nedařilo. Příště se pokusíme také více bojovat, abychom porazily ještě více družstev. Na tréninku se proto budeme více snažit. (Hanka Ledahudcová)

Našemu družstvu se tento turnaj moc líbil. Škoda že jsme vždy začaly bojovat až ke konci zápasů. Snažily jsme se hrát co nejlíp, ale někdy jsme měly v hlavě prohraný zápas už před začátkem, takže jsme vůbec nebojovaly. Nakonec jsme skončily na hezkém 4. místě. Pořád se máme co učit a náš cíl na příště je hra o 1. místo.  (Anna-Marie Houserová)

Dnešní zápasy se mi moc líbily. Musíme trochu vyrůst, aby jsme lépe blokovaly. Nejvíce pro náš tým bylo namáhavé porazit Přímětice. Bylo to silný soupeř hlavně kvůli tomu, že to byli kluci. Dobře blokovali a smečovali. Ale nakonec jsme to vyhrály 25-23 a tím jsme vybojovaly první místo v pátém minivolejbalovém turnaji. Byl to pro nás velmi namáhavý den, ale stálo to zato.  (Patrícia Blahová)

Dneska jsme se v našem družstvu snažily podat co nejlepší výkon... Všechny jsme se hodně snažily, abychom vybraly každý balón. Občas se někomu stalo, že "zahučel" někam kam neměl, ale aspoň na tomto bylo vidět, že jsme se snažily... Svým výkonem jsme dosáhly krásného 8. místa. Zatím to byl ten nejlepší turnaj v minivolejbale a doufáme, že se budeme jen lepšit. (Terka Pospíšilová)

Nejlepší hráčkou turnaje byla vyhlášena Patrícia Blahová z VK KP Brno.

(Václav Starý)

 

Foto: Marin Koželka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT