7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 48. týdne

Logo_Ozveny_tydneO tomto víkendu hrálo zápasy pouze naše elitní družstvo žákyň U-15 a to na 2. kole Českého poháru starších žákyň, kde se rozhodovalo, které 4 týmy půjdou na lednového boje v elitní 1. osmičce Českého poháru. Jak si holky vedly a zda se jim podařilo probojovat do elitní skupiny republikového Českého poháru se dočtete v následujících řádcích.

 

 

 


 

 


U-15: Český pohár starších žákyň 2. kolo 1. sedmička - Svitavy

2.12. 9:30 VK Královo Pole A
- TJ Svitavy
0:2
2.12. 12:30 VK Královo Pole A - Slavia Hradec Králové
2:0
2.12. 15:30 VK Královo Pole A
- TJ Ostrava
2:0
2.12. 17:00 VK Královo Pole A - TJ Lokomotiva Břeclav
2:1
3.12. 9:00 VK Královo Pole A - VO TJ Lanškroun
2:1
3.12. 10:15 VK Královo Pole A - TJ Slávia Uherské Hradiště
0:2
Komentář:

VK Královo Pole - Svitavy 0:2 (-20,-17)

První zápas 2. kola Českého poháru v sobotu jsme zahájily s domácí Svitavou. Už od začátku se nám nedařilo a nehrály jsme naši hru. Prohrály jsme 0:2, kvůli naší nezodpovědnosti si odpracovat co jsme měly. Také jsme vůbec nekomunikovaly a to vedlo k zbytečně ztraceným bodům pro nás. Tenhle zápas byl největším zklamáním pro nás, trenéry ale i diváky. Ale na druhou stranu je to dobrá zkušenost, že se nemá nic podcenit a odneseme si to do dalších zápasů a budeme na tomhle pracovat, aby se tyhle zbytečné prohry už nestávaly. Zápas jsme prohrály vlastními chybami, které Svitavy lehce využily ke své výhře.

Kika Škrabalová, hráčka

VK Královo Pole - Hradec Králové 2:0 (24,15)

V sobotu 2.12. jsme se zúčastnili Českého poháru žákyň ve Svitavách. 2 zápas jsme hráli s Hradcem Kralové. Vyhráli jsme 2:0 na sety. Výhodou byl náš dobrý příjem a dobrá smeč. Holky z Hradce nebyly až tak dobré v poli. První set jsme vyhrali jen tak tak. Prohrávali jsme 11:19 , protože jsme spolu nekomunikovali. Poté ale jsme si řekli, že chceme vyhrát a že to tak nenecháme tak jsme nakonec vyhráli 26:24. Druhý set jsme si už volali a nekazili tolik podání. Holky z Hradce jsme porazili 25:14.

Eliška Vesselá, hráčka

VK Královo Pole - Ostrava 2:0 (20,26)

Sobotní zápas 2. kola Českého Poháru jsme odehrály ve Svitavách. Třetí zápas jsme hrály s Ostravou. Nad Ostravou jsme vyhrály 2:0. Byl to hodně vyrovnaný zápas. V prvním setu se nám dařilo podání a byly jsme pohyblivé ve hřišti. Proto jsme první set vyhrály. Druhý set jsme měly dobrý útok a stále se nám dařilo podání, ale míň se nám dařilo v poli.Proto byl celý zápas ještě víc napínavý. Ale nakonec jsme celý zápas dovedly do vítězného konce.

Anička Neterdová, hráčka

VK Královo Pole - Břeclav 2:1 (17,-21,10)

Zápas s Břeclaví jsme vyhrály. V prvním setu jsme měly dobrý příjem, útok, obranu v poli a bloky. To byla hlavní zásluha výhry první setu. Druhý set jsme prohrály, protože jsme dělaly spoustu vlastních chyb kvůli nepozornosti. Taky jsme je podcenily díky prvnímu vyhranému setu. Na začátku tiebreaku se nám moc nedařilo. Břeclavačka měla dobrý servis, který jsme nedokázaly přihrát, to nás ale nerozhodilo, vzchopily sme se, dohnaly velký bodový rozdíl a zvládly jsme koncovku. Břeclavi jsme oplatily porážku z kraje starších žákyň.

Lucka Oujezdská, hráčka

VK Královo Pole - Lanškroun 2:1 (-20,17,7)

V neděli jsme první zápas hráli s volejbalovým klubem Lanškroun. První set jsme prohráli protože jsme hodně kazili, bylo to bez emocí a nepovzbuzovali jsme se na hřišti a taky to podle toho vypadalo. Do druhého setu jsme nastoupili s tím že chceme za každou cenu vyhrát. Radovali jsme se, nedělali jsme zbytečné chyby a díky tomu jsme druhý set vyhráli. V třetím setu jsme to potvrdili a celý zápas jsme vyhráli 2:1.

Kačka Pelikánová, hráčka

VK Královo Pole - Uherské Hradiště 0:2 (-16,-15)

Náš poslední nedělní zápas 2. kola Českého poháru jsme hrály proti Slavii Uherské Hradiště. V prvním setu jsme se nám nedařil servis, také jsme spolu málo komunikovaly. První set tedy pro nás skončil neúspěšně a Uherskému Hradišti jsme podlehly 25:16. V druhém setu jsme nedokázaly zlepšit náš výkon, naopak naše komunikace ještě víc selhávala. Díky soupeřovu kvalitnímu servisu, který jsme nedokázaly přijmout, se nám nedařilo skládat míče. Bohužel jsme tento set opět nedokázaly vyhrát. Druhý set nakonec skončil 25:15 pro Uherské Hradiště.

Verča Miškufová, hráčka

Díky těmto výsledkům jsme skončili na celkovém 2. místě v turnaji a po sečtení výsledků obou tunajů také na celkovém 2. místě v moravské části Českého poháru starších žákyň. První kolo republikového ČP by se mělo odehrát v lednu v Uherském Hradišti.

Martin Štětka, trenér

   odkaz na tabulku soutěže

 

 DSC 0119

 

 

 

Foto D. Pelikán

 


 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT