7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 45. týdne

Logo_Ozveny_tydneO víkendu se rozehrálo 1. kolo ČP poháru starších žákyň, družstvo U-15 se vydalo do města klavírů Petrof a to do Hradce Králové, jak si holky vedly se dočtete v tomto článku. Své 11. a 12. kolo odehrály i hráčky v Krajském přeboru juniorek, prostor ukázat své volejbalové dovednosti dostaly i hráčky hrající pohár 7. tříd, jak vše dopadlo se dočtete v následujících řádcích.

 

 

 


 

 

U-15: Český pohár starších žákyň - 1.kolo Hradec Králové

11.11. 9:00 VK Královo Pole A
- VO TJ Lanškroun
0:2
11.11. 11:30 VK Královo Pole A - TJ OStrava
2:0
11.11. 13:30 VK Královo Pole A
- Réma Rychnov nad Kněžnou
0:2
11.11. 17:00 VK Královo Pole A - TJ Sokol Frýdek Místek
2:0
12.11. 10:30 VK Královo Pole A - Slavia Uherské Hradiště 0:2
12.11. 13:00 VK Královo Pole A
- TJ Slavia Hradec Králové
2:0
Komentář:

VK Královo Pole - Lanškroun 0:2 (-17,-15)

11.11. Jsme přijeli na český pohár a zahájili jsme první zápas s Lanškrounem. Bohužel jsme nezačali zrovna vítězně. V prvním setu jsme soupeře trochu podcenili, moc jsme se nesoustředili na hru a dělali jsme zbytečně moc chyb. V prvním setu jsme prohráli 25:17. Do druhého setu jsme nastupovali proti rozjetému soupeři a byli jsme trošku naštvaní, že i proti jednomu z lehčích soupeřů jsme prohráli, a proto jsme zase dělali mnoho zbytečných chyb které by jsme normálně vůbec neudělali. Vůbec nám nešlo podání a každá třetí smeč byla do sítě proto jsme skončili jako poraženi za stavu 25:15.

Irča Kahleová, hráčka

VK Královo Pole - Ostrava 2:0 (24,21)

Druhý zápas jsme hrály proti Ostravě. Vyhrály jsme 2:0. Byl to hodně silný soupeř, ale i přes to jsme vyhrály. V prvním setu se nám povedlo vyhrát díky bojovnosti, dobrému podání a útoku. Soupeřovi se dařil útok, a proto s námi hrál vyrovnaně, ale v koncovce jsme jim utekly a vyhrály. Druhý set byl taky vyrovnaný. Znovu se nám dařilo podání a příjem. Soupeři se moc nedařil příjem. Byl to velmi vyrovnaný zápas.

Anička Neterdová, hráčka

VK Královo Pole - Réma Rychnov 0:2 (-23,-17)

Třetí zápas jsme hrály proti Rychnovu. Byl to velmi pohyblivý a vytrvalý soupeř. Prohrály jsme 2:0. V prvním setu se nám nedařilo podání, příjem a nemohli jsme zaútočit. Soupeř nedělal žádné chyby a předváděl soustředěnou hru. Proto jsme první set prohrály. Na začátku druhého setu jsme se držely, ale od poloviny setu jsme přestaly spolu komunikovat a tudíž se nám nedařilo žádné herní činnosti. Proto si myslím že díky našem chybám nás porazil slabší soupeř.

Anička Neterdová, hráčka

VK Královo Pole - Frýdek-Místek 2:0 (16,21)

Naším posledním soupeřem byl Frýdek-Místek. Po dvou prohraných a jednom vyhraném zápase jsme do tohoto utkání vstoupily s velkou motivací vyhrát. Měly jsme dobrou náladu. Začaly jsme dobrým servisem a tím jsme soupeřky dostaly pod tlak. I když jsme se s nimi první polovinu prvního setu tahaly o každý bod, nakonec jsme zvítězily.Do druhého setu jsme také vstoupily dobře. Bojovaly jsme o každý bod a byly jsme pozorné. I přesto, že to nebyl jednoduchý soupeř, tak jsme se ho nezalekly a vyhrály 2:0 na sety.

Barča Hudečková, hráčka

VK Královo Pole - Uherské Hradiště 0:2 (-23,-21)

První nedělní utkání jsme zahájily v 10 hodin. Na dnešní den jsme byly posílené hráčkami z týmu U-17, a to Elou Koulisiani, Luckou Šmardovou, Mončou Novotnou a Ráďou Mokrou. Tak jsme hrály v jiné sestavě než předchozí den. Do zápasu jsme pěkně vstoupily, dařil se nám servis a hrály jsme vyrovnaný zápas. Měly jsme pěkně akce, akorát se nám nedařilo přihrát míč zadarmo a tím pádem jsme nemohly útočit se středovými hráčkami. V obou koncovkách nám chybělo trochu štěstí a bohužel jsme našim soupeřkám těsně podlehly 2:0.

Barča Hudečková, hráčka

VK Královo Pole - Slavia H. Králové 2:0 (23,21)

Poslední nedělní utkání jsme hrály proti domácímu týmu z Hradce Králové. Tento zápas měl rozhodnout o tom, jestli se ve skupině udržíme nebo jestli spadneme, proto jsme měly velkou motivací a bylo na nás vidět, že zápas chceme vyhrát. Do zápasu jsme dala opravdu všechno, byly jsme obětavé v poli a tlačily jsme na servise. V tomto utkání se nám více dařilo přesně přihrávat míče zadarmo a tím jsme mohly více využívat útok ze středu. Zápas byl velice vyrovnaný, ale naše bojovnost se nám vyplatila a zvítězily jsme 2:0 na sety. Ve skupině jsme se tedy udržely.

Barča Hudečková, hráčka

   odkaz na tabulku soutěže

 

 20171112 143308

 

 

 

JKY-KP: Krajský přebor juniorek Jihomoravského kraje

12.11. 10:00 VK Královo Pole A
- DDM Kuřim
3:1
12.11. 14:00 VK Královo Pole A
- DDM Kuřim
3:2
Komentář:

VK Královo Pole - Volejbal Vyškov A 3:0 (24,19,15)
VK Královo Pole - Volejbal Vyškov A 3:0 (17,23,15)

V prvním zápase jsme se musely najít. První set začal katastrofálně. Od stavu 5:5 kdy nám soupeř postupně odskočil na rozdíl 10 bodů, jsme si myslely, že jsme tento set ztratily. My jsme se ovšem nedaly, začaly si plnit svoje činnosti a ze stavu 12:23 jsme tento set dokázaly vyhrát 26:24.V druhé a třetí sadě jsme již tolik nechybovaly, začaly jsme spolu komunikovat a hlavně jsme začaly hrát. Dobře jsme servírovaly a několikabodové série na podání nám výrazně pomohly k vítězství 3:0.

Kateřina Čerteková, univerzálka

Druhý zápas jsme proti Vyškovu vyhráli 3:0, i když druhy set byl bodově vyrovnanější (25:23) než ty ostatní i tak jsme to dokázaly v koncovce vybojovat. Našim velkým plus byl dobrý servis, který nám dokázal nahnat hodně bodů, a že jsme držely při sobě.

Simona Škrabalová, smečařka

  odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-M: Pohár 7. tříd Jihomoravského kraje skupina 4

12.11. 9:00 VK Královo Pole M
- VS Drásov
2:1
12.11. 11:45 VK Královo Pole M
- Zlín 0:2
12.11. 14:15 VK Královo Pole M
- Slavia Uherské Hradiště
1:2
Komentář: V neděli 12.11.2017 jsme nastoupili k druhému kolu v Poháru 7. tříd. Po minulém postupu do vyšší skupiny jsme měli jasný cíl. Uděláme maximum pro udržení a ještě zkusíme postupně obehrát všechny hráčky. Podařilo se nám obojí. V 1. utkání jsme porazili 2:1 Drásov a oplatili mu porážku z kvalifikace. Nakonec bylo toto vítězství klíčové pro udržení ve IV. skupině. V dalším zápase proti Zlínu si zahrály všechny hráčky, které nenastoupily v 1. utkání. Byla z toho jasná prohra 0:2. V závěru turnaje jsme proti Uherskému Hradišti předvedli krásné utkání se smolným koncem v podobě prohry 1:2.
Chválím všechny hráčky za nasazení a předvedené výkony. Do příštího turnaje se pokusíme posunout vpřed hlavně podání a přihrávku. Celkově jsou z toho 3 body a 3. místo.
   

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT