7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 44. týdne

Logo_Ozveny_tydneO víkendu bylo na volejbalových mládežnických palubovkách živo, krom 1. ligy kadetek, Krajského přeboru juniorek se hrálo i 3. kolo Krajského přeboru žákyň, kde Královo Pole mělo největší zastoupení. O tom jak se jednotlivým družstvům dařilo či ne se dočtete v následujících řádcích.

 

 

 

KKY-KP: 1. liga kadetek skupina D

4.11. 10:00 VK Královo Pole A
- TJ Sl. Slávia Uh. Hradiště
3:2
4.11. 14:00 VK Královo Pole A
- TJ Sl. Slávia Uh. Hradiště
0:3
Komentář:

Do prvního zápasu s Hradištěm jsme nastupovaly s tím, že nejsme v roli favorita a o to víc nás potěšilo, že jsme se soupeřem hrály
vyrovnaně. V prvním setu jsme otočily koncovku, v druhém setu jsme ji ale prohrály. Ve třetí sadě jsme se zvedly a vyhrály, čtvrtou zvládly lépe holky z Hradiště. V tiebreaku jsme si uhrály náskok, ten soupeřky stáhly, ale nakonec jsme vyhrály.

Adéla Hrnčířová, kapitánka

I druhý zápas jsme odehráli proti Uherském Hradišti.
Už od začátku prvního setu bylo vidět, že jsme hodně unavené z prvního zápasu. Holky z Hradiště taky a šlo o to, kdo únavu zvládne překonat. Nám se to ale moc nedařilo. Byly jsme nepozorné a dělaly jsme hloupé chyby. Nedokázaly jsme si přihrát, a když už se povedlo, zahrály jsme pak balón do sítě.
Takto šel i druhý set. Jakmile se něco nepovedlo, daly jsme hlavy dolů a přestaly jsme komunikovat.
Ve třetím setu nám zase utekl začátek a než jsme se malinko rozehrály, byla půlka setu za námi. Měly jsme pár hezkých útoků, ale na soupeře nestačily. Tento zápas jsme zbytečně soupeři odevzdaly skoro zadarmo. Hradiště si tedy odváželo výhru 3:0.

Markéta Dědková, blokařka


  odkaz na tabulku soutěže

 

 

 

JKY-KP: Krajský přebor juniorek Jihomoravského kraje

5.11. 10:00 VK Královo Pole A
- TJ Lokomotiva Břeclav
3:2
5.11. 14:00 VK Královo Pole A
- TJ Lokomotiva Břeclav
3:2
Komentář:

 Dnes jsme okolo 8 hodiny vyrazily na zápas k našim soupeřům do Břeclavi. Jely jsme v sestavě osmi hráček a post druhé blokařky jsme musely lepit z hráček normálně hrajících na jiných postech. Ty ovšem tento nelehký úkol zvládly.
První zápas jsme po prohraném úvodním setu a lehkém zmatku v setu třetím, vyhrály 3:2. Druhý zápas jsme předvedly dva dobré úvodní sety, ovšem v setu třetím jsme přestaly hrát a dělalo nám problém i obyčejné přehrání balónu na soupeřovu polovinu, a tak jsme v tomto setu darovaly soupeři neuvěřitelných 19 bodu pouze našimi chybami. Následující set opět získali naši soupeři, ale nakonec se štěstí přiklonilo na naši stranu a zápas jsme dotáhly do vítězného konce.

Terka Hrochová, hráčka

  odkaz na tabulku soutěže

 

IMG 4592

 

 

U-15: Krajský přebor starších žákyň Jihomoravského kraje 3. kolo skupina 1

4.11 9:00 VK Královo Pole A
- TJ Lokomotiva Břeclav
2:1
4.11. 10:30 VK Královo Pole A
- TJ DDM Brno A
2:0
4.11. 11:45 VK Královo Pole A
- VK Znojmo Přímětice
2:1
Komentář:

V sobotu 4. listopadu jsme odehrály 3. kolo kraje starších žákyň. První zápas jsme hrály s Břeclaví. Vyhrály jsme dva sety a Břeclav jeden. První set jsme vyhrály, protože se jim nedařilo podání a útok. Nám se naopak zadařil útok a podání. V druhém setu jsme dělaly zbytečné chyby a málo jsme komunikovaly na hřišti, tudíž jsme ho prohrály. Rozhodující set jsme vyhrály díky dobrému podání. Tento zápas hodnotím kladně, protože jsme hrály proti nejtěžšímu soupeři.
Druhý zápas jsme hrály proti DDM Brno, který byl lehčím soupeřem. Vyhrály jsme oba dva sety. První set jsme vyhrály, kvůli dobrému podání a útoku. Soupeři se i přes pohyblivost ve hřišti nedařil příjem. V druhém setu nám opět vycházelo podání. Soupeř se ale každý míč snažil uhrát. A to nám začalo dělat menší problém. Ale i tak jsme celý zápas vyhrály. Myslím si, že se nám tenhle zápas podařil.
Poslední a hodně napínavý zápas jsme hrály se Znojmem. Vyhrály jsme dva sety a jeden prohrály. V prvním setu se nám dařilo podání a útok, proto jsme i první set vyhrály. Ve druhém setu jsme začaly dělat zbytečné chyby a soupeř toho využil a dotáhl to až do vítězného setu. V posledním a rozhodujícím setu jsme zlepšily všechny herní činnosti, a proto jsme tento zápas vyhrály. Myslím si že jsme si celý den užily a hrály pěkný volejbal.

Anička Neterdová, hráčka

Tento turnaj jsme odehráli bez jakékoliv dopomoci žákyň, které trénují a hrají v týmu U-17, tudíž týmu, který svádí boje v extralize kadetek a dokázali jsme si, že naše výkonnost roste vzhůru. Konečně se dám dala zdravotně do kupy Irča Kahleová a její výkon ve všech 3 utkáních nám pomohl k vítězství v turnaji. Nemalou zásluhu na vítězství mají i ostatní holky, které v Břeclavi a tímto bych jim chtěl poděkovat a jen je poprosit, aby neusnuly na vavřínech...

Martin Štětka, trenér


  odkaz na tabulku soutěže

 

 DSC 0582

 

 

ŽKY-B: Krajský přebor starších žákyň Jihomoravského kraje 3. kolo skupina 4

4.11. 9:00 VK Královo Pole B
- VK KP Milénova A
0:2
4.11. 11:45 VK Královo Pole B
- TJ Sokol Jehnice
2:0
4.11. 14:30 VK Královo Pole B
- VK KP Milénova B
2:1
Komentář:
  odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-D: Krajský přebor starších žákyň Jihomoravského kraje 3. kolo skupina 3

4.11. 9:00 VK Královo Pole D
- DDM Slavkov
2:1
4.11. 11:45 VK Královo Pole D
- VK Znomo Přímětice C
2:1
4.11. 14:30 VK Královo Pole D
- VS Drásov
2:1
Komentář:

Třetí kolo KP st. žákyň nás symbolicky ve třetí skupině svedlo dohromady se třemi dosud nepoznanými soupeři - DDM Slavkov, ZŠ Znojmo-Přímětice a TJ Drásov.
Všechna utkání se sobě podobala jako vejce vejci. Trápení se v prvním setu, obrat a vitězná jízda v tie breaku. Děvčata mají smysl pro dramatický prúběh.

VK Královo Pole - Slavkov 2:1
VK Královo Pole - Přímětice 2:1
VK Královo Pole - Drásov 2:1

V porovnání s minulým kolem jsme předvedly lepší výkon s velkým nasazením v poli. Hra družstva stojí především na trojici Zuzajda Navrátilová, Anetka a Terka Kučerová. Pokud si tyto "dovolí" krátkodobý výpadek, pořád ještě není nikdo, kdo by je plnohodnotně doplnil. Výkonostní posun však u řady dalších hráček začíná být viditelný. A doufám, že to nebude tak dlouho trvat, aby tato trojice získala oporu v dalších spoluhráčkách.
V turnaji podávala nejvyrovnanější výkony Terka Kučerová, na kterou je spolehnutí v situacích, kdy je potřeba bodovat. Některé ještě pořád svazuje nervozita při pobytu na hřišti, resp. ze strachu, že něco zkazí. Ze střídajících hráček příjmeně překvapila nejmladší - Bára Srnská a pak náš žolík malá Bára Jílková, která zejména v posledním utkání s Drásovem předvedla naprosto nevídaný výkon na smeči, které ani hráčky soupeře o 30 cm vyšší nebyly schopné zablokovat.

Na závěr si dovolím poznámku směřující k vedoucímu soutěže a k organizátorům krajského přeboru st. žákyň. Je ironií a paradoxem, že družstvo, které v turnaji nepozná porážku, nepostoupí do vyšší skupiny. Je více než smutné, že důležitější než počet vítězství jsou body. V této kategorii by toto hledisko mělo být prioritou.

Maruška Kašubová, trenérka


  odkaz na tabulku soutěže

 

 

ŽKY-E: Krajský přebor starších žákyň Jihomoravského kraje 3. kolo skupina 7

4.11. 9:00 VK Královo Pole E
- TJ Sokol Jehnice B
0:2
4.11. 11:30 VK Královo Pole E
- VK Brno
0:2
4.11. 12.45 VK Královo Pole E - TJ Sokol Újezd 0:2
Komentář:
  odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-Milénova A: Krajský přebor starších žákyň Jihomoravského kraje 3. kolo skupina 4

4.11. 9:00 VK Královo Pole M-A
- VK Královo Pole B
2:0
4.11. 11:45 VK Královo Pole M-A
- VK Královo Pole M-B
2:0
4.11. 14:30 VK Královo Pole M-A
- TJ Sokol Jehnice
1:2
Komentář:

4.11.2017 jsme pořádali 3.kolo žákyň u nás ve škole na Milénové,
První utkání jsme hráli proti VK KP Brno B, které jsme vyhráli 2:0. Byli jsme lepší na podání i na přihrávce. Ani jeden set jsme nepustily do koncovky a jasně jsme vyhráli 25:18 a 25:17.
Druhé utkání jsme hráli proti našemu týmu VK KP Milénova B, a ten jsme taky vyhráli na sety 2:0, ale v druhém setu jsme přestali na chvíli hrát, naštěstí jsme to i tak vyhráli.
Ve třetím utkání nás zaskočily Jehnice podáním. Stačilo nám vyhrát jeden set. Prohra 1:2 nám již 1. Místo nesebrala a postupujeme do 3. Skupiny.

Lucie Hudcová, hráčka


  odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-Milénova B: Krajský přebor starších žákyň Jihomoravského kraje 3. kolo skupina 4

4.11. 9:00 VK Královo Pole M-B
- TJ Sokol Jehnice
0:2
4.11. 11:45 VK Královo Pole M-B
- VK Královo Pole M-A
0:2
4.11. 14:30 VK Královo Pole M-B
- VK Královo Pole B
1:2
Komentář:

První zápas jsme hrály s TJ Sokolem - Jehnice A. Prohrály jsme 2:0. Náš problém byl hlavně v příjmu a sebevědomí.
Hráčky: Sára Králová, Alička Schreiberová, Lucka Casková, Markétka Kaliničová, Matylda Hurytová, Eliška Klímová.

Druhý zápas nad námi zvítězilo družstvo Milénova A (2:0). I když zpočátku bylo štěstí na naší straně (měly jsme lepší příjem a dobře jsme mezi sebou komunikovaly), díky nasazené silné hráčce s tvrdým podáním jsme to však nakonec neustály.
Hráčky: Kája Procházková, Matylda Hurytová, Alička Schreiberová, Viki Beránková, Lucka Casková, Eliška Klímová.

Třetí zápas s KP B. Soupeřky měly sice tvrdší podání, ale my jsme bojovaly, na každý míč si volaly..
Síla, dobrá atmosféra a pozornost byly zapnuty naplno. Nakonec jsme po bojovném výonu podlehly 2:1.
Hračky: Kája Procházková ,Lucka Casková, Matylda Hurytová, Eliška Klímová ,Markétka Kaliničová, Alička Schreiberová.


  odkaz na tabulku soutěže

 

VK Brno: Krajský přebor starších žákyň Jihomoravského kraje 3. kolo skupina 7

4.11. 9:00 VK Brno
- TJ Sokol Újezd 0:2
4.11. 11:45 VK Brno
- VK Královo Pole E
2:0
4.11. 14:30 VK Brno
- TJ Sokol Jehnice B
0:2
Komentář:
  odkaz na tabulku soutěže

 

foto D. Pelikán


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT