7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 42. týdne

Logo_Ozveny_tydneO víkendu bylo na volejbalových mládežnických palubovkách živo, krom 1. ligy kadete, Krajského přeboru juniorek se hrálo i 1. kolo Krajského přeboru žákyň, kde Královo Pole mělo největší zastoupení. O tom jak se jednotlivým družstvům dařilo či ne se dočtete v následujících řádcích.

 

 

 

KKY-KP: 1. liga kadetek skupina D

21.10. 10:00 VK Královo Pole A
- TJ Junior Brno
3:0
21.10. 14:00 VK Královo Pole A
- TJ Junior Brno
3:0
Komentář:

Do prvního zápasu proti Junioru Brno jsme nastoupily v sestavě Pavla Nesrovnalová na náhře, Adéla Řičánková na liberu, Stázka Drápalová, Simona Škrabalová a Klára Bínová na smeči, Markéta Dědková a Adéla Röderová na bloku a kapitánka Adéla Hrnčířová na účku. První set byl nejistý, ale vyhraný. Poté druhý a třetí set byly najeté a jednoznačně vyhrané. Naši silnou stránkou byl určitě servis a ve zbylých dvou setech i velmi razantní útok.

Pavla Nesrovnalová, hráčka

Tím, že bylo méně hráček, tak jsme museli hrát bez libera. Nicméně to nic neměnilo na našem výkonu. Hodně jsme si pomáhaly servisem a šla nám i obrana na přední nahrávačku. Když jsme zkazily bod, tak nám někdy sice trošku chyběla komunikace, ale snažily jsme se to spravit.

Adéla Řičánková, hráčka


  odkaz na tabulku soutěže

 

 

 

JKY-KP: Krajský přebor juniorek Jihomoravského kraje

22.10. 10:00 VK Královo Pole A
- Duhovka Břeclav
3:0
22.10. 14:00 VK Královo Pole A
- Duhovka Břeclav
3:0
Komentář:

KP Brno - Břeclav 3:0 (16, 8, 14)

Na začátku prvního setu jsme udělali pár zbytečných chyb, ale pak jsme se rozehráli a zvládli s bodovou převahou set vyhrát.
Ve druhém a třetím setu jsme byli už pozornější a soupeř nám nekladl tak velký odpor, a tak jsme celý zápas bez větších obtíží zakončili výhrou 3:0.

KP Brno - Břeclav 3:0 (10, 17, 18)

Do druhého zápasu jsme nastoupili tak, že si některé hráčky na pokyn trenéra prohodily posty. Začali jsme se sestavou Ela Koulisiani s Adélou Röderovou na smeči, Terka Hrochová a Lucie Šmardová na bloku, Radka Mokrá na nahrávce, Lucie Veselá jako univerzálka a Terka Ježková na liberu. Ale i v ostatních setech proběhly další obměny hráček a postů. Občas sice při hře docházelo ke zmatkům, ale všichni jsme si tuto nestandartní situaci v uvolněné atmosféře náramně užili. I v takto kombinované sestavě jsme zvládli zápas vyhrát 3:0.

Lucka Šmardová, hráčka

  odkaz na tabulku soutěže

 

 

 

U-15: Krajský přebor starších žákyň Jihomoravského kraje 2. kolo skupina 1

21.10. 9:00 VK Královo Pole A
- TJ Lokomotiva Břeclav
2:0
21.10. 11:45 VK Královo Pole A
- VK Znojmo Přímětice
2:0
21.10. 14:30 VK Královo Pole A
- TJ Sokol Brno I
2:0
Komentář:

VK Královo Pole A - Lokomotiva - FOSFA Břeclav 2:0 (18,10)

Zápas s Břeclaví jsme vyhráli 2:0. Vyhrály jsme díky našemu tvrdému podání a naší pozornosti .Holky z Břeclavi byly oslabeny. Chyběl jim smeč a blok. První set jsme vyhrály, ale nekomunikovaly jsme spolu a tak nám tam spadly nějaké balóny. Další set jsme opět vyhrály (25:10) a podle mě jsme se i snažily si volat skoro na všechny míče.

Eliška Vesselá, hráčka

VK Královo Pole - Znojmo - Přímětice A 2:0 (23,15)

Druhý sobotní zápas jsme hrály v Znojmě s domácím Znojmem. Znojmo bylo velmi dobrým soupeřem, lepší než Břeclav.
V prvním setu, který jsme vyhrály, se nám moc nedařilo na přihrávce, ale šlo nám smečování. V druhém setu, který jsme vyhrály, nám šel servis a blok a smeč.

Nikča Schwarzová, hráčka

VK Královo Pole - TJ Sokol Brno I 2:0 (6,10)

Do posledního zápasu jsme nastoupily v obměněné sestavě proti holkám ze Sokola. Jejich družstvo je úspěšné zejména díky silnému servisu a obětavé hře v poli. Našimi sériemi na podání jsme ale soupeřkám hru zcela znemožnily a s přehledem utkání vyhrály 2:0 (25:6, 25:10).

Anička Neterdová, hráčka


  odkaz na tabulku soutěže

 

vlj 0001 82

 

 

ŽKY-B: Krajský přebor starších žákyň Jihomoravského kraje 2. kolo skupina 4

21.10. 9:00 VK Královo Pole B
- VK KP Milénova A
0:2
21.10. 11:45 VK Královo Pole B
- Volejbal Vyškov B
2:0
21.10. 14:30 VK Královo Pole B
- VS Drásov
2:1
Komentář:

V sobotu jsme hráli tři zápasy ve Vyškově. Všechny tři byli velmi vyrovnané a těžké. První zápas jsme hráli proti Milence a bohužel jsme ho prohráli. Druhý zápas jsme vyhráli proti Vyškovu a třetí zápas byl nejnapínavější, protože se šlo do tiebreaku, který jsme ale nakonec vyhráli proti Drásovu.

Natálie Mutňanská, hráčka


  odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-D: Krajský přebor starších žákyň Jihomoravského kraje 2. kolo skupina 2

21.10. 9:00 VK Královo Pole D
- Volejbal Vyškov
0:2
21.10. 11:45 VK Královo Pole D
- TJ DDM Brno A
1:2
21.10. 14:30 VK Královo Pole D
- TJ Junior Brno A
1:2
Komentář:

Druhé kolo svedlo do druhé skupiny tři brněnské týmy a děvčata z Vyškova, která postoupila jako vítěz třetí skupiny.

Všechna naše utkání měla bohužel, stejný scénář: špatný vstup do zápasu, následně honba za dotažením se na soupeře. A v prvním utkání hned v prvním setu neskutečných 9 zkažených servisů. Zatím se nedaří, aby děvčata, která letos přešla z jiných družstev do "D", výrazněji pomohla v bodovém zisku Zuzce Navrátilové, Anetce a Terce Kučerovým. Na nich leží tíha utkání, a pokud si vyberou slabší chvilku, momentálně je nikdo plnohodnotně nezastoupí.

Máme typy hráček, jako je např. Danka Moudrá, Kája Zezulová,které by mohly posílit naši kvalitu na útoku a tím být jako druždtvo úspěšnější. Jen to bude vyžadovat ještě nějakou chvilku práce.

Děvčata jsou bojovná, dokáží v poli uhrát neskutečné míče, ale ještě nemáme tu kvalitu, abychom porážely starší soupeře především hrou na sítí. Svou roli samozřejmě hraje i skutečnost, že náš herní systém nemají všechny hráčky ještě plně "pod kůží". Přesto moc nechybělo, abychom se ve 2. skupině udržely. Žádné z družstev nebylo natolik dominantní, aby nás jasně srazilo do kolen ve všech setech.

Přes uvedené hodnocení tohoto kola KP st. žákyň jsem optimistou. Už proto, že děvčata volejbal baví a mají snahu se zlepšovat, což dokazují svou pracovitostí na tréninku.

Májinka Kašubová, trenérka


  odkaz na tabulku soutěže

 

 

ŽKY-E: Krajský přebor starších žákyň Jihomoravského kraje 2. kolo skupina 8

21.10. 9:00 VK Královo Pole E
- TJ Agrotec Hustopeče
1:2
21.10. 14:30 VK Královo Pole E
- TJ Agrotec Hustopeče
2:1
Komentář:

VK KP E - TJ Agrotec Hustopeče 1:2, 2:1

Ve druhém kole krajského přeboru starších žákyň jsme se utkaly s novým soupeřem z Hustopečí. První set jsme vyhrály poměrně snadným způsobem, což nás ale ukolébalo na set další, který jsme bohužel prohrály. Ve třetím setu, který byl téměř celou dobu pod naší taktovkou jsme bohužel nedokázaly udržet vedení v koncovce, kterou jsme prohrály 24:26, což nás stálo první vítězství v této soutěži.

Ve druhém vzájemném utkání jsme hrály vyrovnanou hru především v prvním setu, který jsme nakonec uhrály v náš prospěch poměrem 27:25. Druhý set jsme nedokázaly navázat na vlnu euforie a prohrály jsme 19:25. Ve třetím setu však děvčata ukázala, že o vítězství a postup ze skupiny chtějí bojovat a set obrátily v náš prospěch 25:19.

O postupujícím ze skupiny tak rozhodoval počet uhraných bodů, který byl o 4 míče v náš prospěch ?. Pochvala patří celému týmu za jejich bojovnost, převážně pak Milče Laifrové za její stálou podporu družstva.

Janička Brunclíková, trenérka


  odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-Milénova A: Krajský přebor starších žákyň Jihomoravského kraje 1. kolo skupina 4

21.10. 9:00 VK Královo Pole M-A
- VK Královo Pole B
2:0
21.10. 11:45 VK Královo Pole M-A
- VS Drásov
0:2
21.10. 14:30 VK Královo Pole M-A
- Volejbal Vyškov B
2:1
Komentář:

Tým VKKP Milénova A: VK KP "B" 2:0, Drásov 0:2, Vyškov 2:1
První zápas jsme hrály proti VKKP B. Celý zápas nás provázela nervozita. Nakonec jsme ale zvládly obě koncovky a vyhrály 2:0. Druhý zápas jsme odehrály proti VS Drásov. Bohužel jsme prohrály kvůli jejich silnému servisu a našemu špatnému příjmu 0:2. Kupily jsme chyby a ani v útoku se nám nedařilo. Třetí zápas jsme hrály proti Vyškovu. První set vyhrál Vyškov, když jsme trochu polevily v koncentraci. Druhý set jsme vyhrály. Zlepšily jsme hlavně podání. Tiebreak už byl jenom v naší režii. Zápas skončil 2:1. Celkově je z toho 3. místo.

Sestava:

Nahrávačky-Tereza Vichová a Vanda Kadaňková,Blokařky-Tina Janková,Anežka Měřinská a Anna Holzbecherová,Smečařky a univerzálky-Veronika Němcová,Ema Zahradníková,Lucie Hudcová a Karolína Malcová

Tina Janková, hráčka


  odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-Milénova B: Krajský přebor starších žákyň Jihomoravského kraje 1. kolo skupina 3

21.10. 9:00 VK Královo Pole M-B
- DDM Slavkov
 
21.10. 11:45 VK Královo Pole M-B
- TJ Minerva Boskovice F
 
21.10. 14:30 VK Královo Pole M-B
- VK Znojmo Přímětice C
 
Komentář:

První zápas jsme prohrály 1:2 se Slavkovem. Byl to asi nejdůležitějši zápas a mohly jsme ho vyhrát.
První set jsme vyhrály, ale byl hodně vyrovnaný. Druhý set jsme prohrály a to hlavně kvůli tomu, ze jsme nevybraly několik úlivek a dělaly jsme hodně vlastních chyb. A tiebreak jsme prohrály také.
Druhý zápas jsme hrály se Znojmem. Prohrály jsme 0:2 především díky tomu, že jsme nemohly přihrát, moc jsme spolu nemluvily.
Poslední zápas jsme hrály s Boskovicemi a prohrály jsme opět 0:2, ale více jsme spolu mluvily a podporovaly jsme se navzájem. Soupeřky tam měly jednu hráčku s velmi dobrým podáním, které jsme nedokázaly přihrát a proto na nám utekly o hodně bodů a následně jsme i prohrály.
Podle mě jsme tedy měly v celém turnaji největší problém s příjmem.

Eliška Klímová, hráčka


  odkaz na tabulku soutěže

 

VK Brno: Krajský přebor starších žákyň Jihomoravského kraje 1. kolo skupina 7

21.10. 9:00 VK Brno
- TJ Spartak Velká Bíteš 0:2
21.10. 11:45 VK Brno
- TJ Junior Brno B
2:0
21.10. 14:30 VK Brno
- TJ Sokol Jehnice B
0:2
Komentář:
  odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-D: Pohár 7. tříd Jihomoravského kraje 1. kolo skupina 1

22.10. 9:00 VK Královo Pole D
- TJ Tesla Brno kluci
2:0
22.10. 11:45 VK Královo Pole D
- Volejbal Vyškov
2:0
22.10. 14:30 VK Královo Pole D
- VK Znojmo Přímětice kluci
2:0
Komentář:

Kvalifikace naší hlavní soutěže rozhodla, že se v prvním kole potkáme v naší skupině se 2 chlapeckými (Tesla, Přímětice) a jedním dívčím týmem.

Všechna utkání, až na první set posledního utkání, měla naprosto identický průběh. Jasné vedení, teprve ke konci setů jsme v některých případech povolili soupeři dostat se přes 10 bodů. Vyjímkou bylo utkání s chlapci z Přímětic, kde jsme otáčely první set v náš prospěch za stavu 2:7.

Přítomnost Kačky Pelikánové a Bětky Vejtasové, které v jednotlivých zápasech jasně dominovaly ve všech herních činnostech a byly našimi nejlepšími hráčkami, dodalo družstvu velkou sebedůvěru a pocit jistoty. To se pozitivně odrazilo i na výkonu dalších hráček. Markantní to bylo zejména u Danky Moudré, která byla úplně jinou a především velmi platnou hráčkou v porovnání se sobotním výkonem. Summa summarum byla to parádní jízda, kterou si všechny aktérky v dresu s logem KP Brno přímo užily a užívaly. Bavila se děvčata, trenérka i početná skupina fandících rodičů.

Májinka Kašubová, trenérka


   

 

 

ŽKY-E: Pohár 7. tříd Jihomoravského kraje 1. kolo skupina 6

22.10. 9:00 VK Královo Pole E
- Vejrostova B
0:2
22.10. 11:45 VK Královo Pole E
- TJ Újezd u Brna
1:2
22.10. 14:30 VK Královo Pole E
- VK Královo Pole G
2:0
Komentář:

KP E - Vejrostova B 0:2

V nedělním utkání Poháru sedmých tříd jsme jsme se nejdříve utkaly s pořádajícím týmem ZŠ Vejrostova B, na kterém bylo vidět, že je o něco zkušenější než my. Bohužel soupeř nás rozstřílel servisem, na který jsme nedokázaly pohotově reagovat, což nás stálo lepší výsledek.

KP E - TJ Újezd u Brna 1:2

Druhé utkání bylo daleko vyrovnanější. Újezd dosahoval stejné úrovně, bohužel na obou stranách bylo vidět spoustu chyb především v poli, z čehož vyplývaly následné chyby na síti. V tie breaku jsme bohužel nedokázaly uhrát koncovku, ve které jsme vedly poměrem 14:11. Soupeř byl ve výhodném postavení, kdy měl silný servis, na který jsme bohužel v dlouhé lajně nedokázaly zareagovat.

VK E - KP G 2:0

První vítězství jsme tak dokázaly utrhnout až proti našemu mladšímu družstvu G, které začíná s šestkovým volejbalem a mělo velké problémy se dostat pod míč a odehrát jej. Družstvo G bohužel sestoupilo, což ale nás ve skupině udrželo. Pro další turnaj budeme muset zapracovat na spoustě činnostech, s nedělním výkonem bychom mohly mít v příštím turnaji nemalé problémy.

Janička Brunclíková, trenérka


   

 

IMG 3949 

 

ŽKY-Milénova: Pohár 7. tříd Jihomoravského kraje 1. kolo skupina 5

22.10. 9:00 VK Královo Pole M
- Jehnice
2:1
22.10. 11:45 VK Královo Pole M
- Vítovice
2:0
22.10. 14:30 VK Královo Pole M
- VK Znojmo D
2:0
Komentář:

První zápas proti Jehnicím jsme zahájily dobře. Dařilo se nám plnit všechny cíle. Ve 2. setu jsme polevily na podání a ani na přihrávce se nám moc nedařilo. V tiebreaku jsme opět zlepšily podání a přihrávku a vyhrály jsme..
Druhý zápas proti Vítovicím jsme hrozně chtěly vyhrát 2:0 a odnést si 3 body. Povedl se nám nejlepší zápas dne a jasně jsme soupeře přehrály 2:0
Na závěr nás čekalo bojovné Znojmo. 1. set jsme hrály dobře a dařilo se nám. 2. set jsme se přestaly radovat a neměly jsme tolik života. Jen tak tak jsme 2. set vyhrály.
Celkově jsou z toho ale 3 vítězství a slavíme postup do IV. skupiny:)))

Kateřina Repková, hráčka


   

 

foto D. Pelikán


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT