7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 39. týdne

Logo_Ozveny_tydneO víkendu se hrál pouze Kraj juniorek, který odehrál svůj zápas ve Šlapanicích. Tým převážně složen z žákovských hráček si vedl velmi dobře. Reportáž z toho utkání si můžete přečíst v tomto článku.

 

 

 

 

JKY-KP: 1. a 2. kolo Kraje juniorek Jihomoravského kraje

1.10. 12:00 VK Královo Pole
-  TJ Sokol Šlapanice u Brna
3:1
1.10. 16:00 VK Královo Pole
-  TJ Sokol Šlapanice u Brna
3:0
           
Komentář:

V neděli 1.října nás čekal první soupeř v Krajském přeboru juniorek - Sokol Šlapanice. Původně se utkání mělo hrát v tělocvičně sportovního Gymnázia Ludvíka Daňka, ale špatná práce podlahářské firmy nás poslala do nedalekých Šlapanic. Od prizidenta klubu pana Richarda Wiesnera máme za cíl vyhrát krajský přebor a probojovat se do první ligy juniorek.
Kdo nos reprezentoval? Na nahrávce Radka Mokrá, na bloku Tereza Hrochová a Adéla Rodrová, na liberu Tereza Ježková a na kůlech se střídaly Natálie Wilková, Monika Novotná, Lucie Šmardová a Lucie Veselá.


První zápas začal bitvou o každý bod. Příliš se nám nedařilo v útoku a ani podání nebylo příliš účinné. Soupeř hrál odvážně a s velkým nasazením a první set zaslouženě vyhrál 25:20. Na palubovku byla povolána Natálie Wilková a její klid a přehled dodal spoluphráčkám pocit jistoty a další set by se dal nejlépe charakterizovat jako přehlídka kvalitního podání. A že bylo kvalitní o tom není pochyb. Výsledek 25:9 hovoří sám za sebe. Další dva sety už náš mladý tým (6 hráček nas reprezentuje v kategorii starších žákyň-poznámka autora) měl pod kontrolou a po setech 25:20 a 25:19 dovedl do vítězného konce 3:1 na sety.


Druhý zápas děvčata nastoupila ve stejném složení, ale s ohodně větším sebevědomím. Učinné podání, razantní útok a kvalitní blok nám pomohly k jednoznačnému vítězství 3:0 (25:10, 25:19, 25:11). Utkání se libilo nejenom mně, ale i 10 skalním příznivcům (rodičům), kteří nás přišli povzbudit.
Máme dvě výhry, vykročili jsme správným směrem. Další utkání, které čeká naší treninkvou skupinu v krajském přeboru bude v sobotu 22.října v tělocvičně na Botanické 70.

Aleš Novák, trenér

   odkaz na tabulku soutěže

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT