7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 37. týdne

Logo_Ozveny_tydneStarším žákyním se rozjela krajská soutěž, do sezóny jsme vypustili 6 žákovských družstev. Jak si vedla na kvalifikaci se dočtete v následujících řádcích

 

 

 DSC 0511

 

 

U-15: Krajský přebor starších žákyň Jihomoravského kraje-kvalifikace

17.9. 9:00 VK Královo Pole A
- Volejbal Vyškov A
2:0
17.9. 13:00 VK Královo Pole A
- TJ Agrotec Hustopeče
2:0
17.9. 15:30 VK Královo Pole A
- TJ Slovan Ivančice
2:0
17.9. 18:00 VK Královo Pole A
- TJ Junior Brno
2:0
Komentář:

VK KP Brno A - Volejbal Vyškov A 2:0 (19,20)

První utkání letošní kvalifikace jsme zahájily proti Vyškovu A. Soupeř byl jeden z kvalitnějších týmů dnešního turnaje, ale i tak jsme ho dokázaly bez větších problémů porazit 2:0, díky našemu tvrdému servisu a dobrému příjmu.

Kika Škrabalová, hráčka


VK KP Brno A - TJ Agrotec Hustopeče 2:0 (2,5)

V druhém zápase jsme nastoupily proti Hustopečím. Hustopeče patří k těm jednodušším soupeřům, ale pro nás to byla výzva, protože jsme se musely soustředit. Občas nám vracely balóny na první nebo druhou přes. Moc šancí jsme jim však nedaly. Po celý zápas jsme měly kvalitní servis a nenechaly jsme se rozhodit. Vyhráli jsme 2:0.

Kačka Pelikánová, hráčka

 

VK KP Brno A - TJ Slovan Ivančice 2:0 (13,3)

Zápas s Ivančice jsme vyhrály 2:0. Vyhrály jsem díky našemu tvrdému podání a naší trpělivosti. Holky z Ivančic si pořádně neuměli přijmout balón a nemohli na nás tak útočit a tím získat body. První set jsme vyhrály, ale nekomunikovaly jsme spolu a tak nám tam spadly nějaké balóny. Další set jsem opět vyhrály a podle mě jsme se i snažily si volat skoro na všechny míče.

Eliška Vesselá, hráčka

 

VK KP Brno A - TJ Junior Brno 2:0 (10,15)

Čtvrtý a poslední zápas turnaje jsme hrály proti Junioru Brno. Byl to zápas o první čtveřici v JmK přeboru starších žákyň. Byl to nejtěžší zápas celého dne, ale i tak jsme ho vyhrály 2:0 na sety. První set (25:10) jsme vyhrály díky servisu a útoku. Soupeřky byly slabé na přihrávce a nedařilo se jim od útočit. Druhý set (25:15) jsme vyhrály zásluhou naší dobré přihrávky jejich tvrdého servisu. Na konci setu nás sice trochu rozhodily servisem, ale i přes to jsme proti Junioru Brno vyhrály.

Betty Vejtasová, hráčka

  odkaz na tabulku soutěže

 DSC 0378

 

ŽKY-B: Krajský přebor starších žákyň Jihomoravského kraje-kvalifikace

17.9. 9:00 VK Královo Pole B
- VK Brno
2:0
17.9. 13:00 VK Královo Pole B
- Lokomotiva Břeclav
2:0
17.9. 15:30 VK Královo Pole B
- VK Znojmo Přímětice A
0:2
17.9. 18:00 VK Královo Pole B
- Volejbal Vyškov B
2:1
Komentář:

VK KP Brno B - VK Brno 2:0 (11,13)

Dnešní turnaj jsme zahájili zápasem pro VKKP C. Hra byla příjemná, i když ne příliš vyrovnaná. V obou setech jsme s přehledem zvítězily a zápas využili na trénink nových zákroku.

VK KP Brno B - Lokomotiva Břeclav B 2:0 (17,16)

Následně jsme pokračovali utkáním proti Břeclavi B, nad kterými jsme opět měli značnou převahu. I tak se ale objevilo několik pěkných výměn a my jsme opět mohli trénovat. Zápas jsme tedy vyhrály 2:0.

Anička Brodecká, hráčka

 

VK KP Brno B - VK Znojmo Přímětice A 0:2 (-10,-14)

3. zápas jsme prohráli proti Znojmu. Byly tam šikovné hráčky, které dobře smečovaly, a tak nás zahnaly do kouta. Proběhlo i nějaké střídání, ale Znojmo nás porazilo 2:0.

VK KP Brno B - Volejbal Vyškov B 2:1 (-25,11,2)

4. zápas jsme vyhráli nad Vyškovem 2:1 na sety. První set jsme prohráli jen o kousek, ale druhý jsme vyhráli na plné čáře. Ve třetím setu jsme zatlačili na podání a rozhodli jsme o konci v náš prospěch.

Viki Rovná, hráčka

  odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-D: Krajský přebor starších žákyň Jihomoravského kraje-kvalifikace

16.9. 9:00 VK Královo Pole D
- TJ DDM Brno B
2:0
16.9. 13:00 VK Královo Pole D
- ŠSK Gymnázium Šlapanice
2:0
16.9. 15:30 VK Královo Pole D
- TJ DDM Brno A
0:2
           
Komentář:

Tak nán začal sezóna, a to kvalifikačním turnajem KP st. žákyň. Rozlosování nás zavedlo na ZŠ Vejrostovu, kde jsme ve sklupině měly po odstoupení Jehnic B pouze dva soupeře - DDM Brno B a SŠK Šlapnice.
Obě utkání si byla velmi podobná. Dvě povinná vítězství 2:0 a hra, která se v podstatě zužovala na servis a procvičení si herní situace "míč zadarmo".
Do utkání se postupně začlenila i naše lavička. Základ družstva je momentálně postaven na 3 oporách: Zuzce Navrátilové, Anetce a Terce Kučerové. Ty jsou pro ostatní spoluhráčky metou, kam by se měly postupně dopracovat. V nejdůležitějších momentech turnaje je pravidelně doplňovaly Danka Moudrá (jakmile pochopí, že výskok je velmi důležitý faktor při útoku, bude velkou zbraní našeho družstva) Anička Helánová a Sárka Nováková, které se osvědčily na příjmu i při vybírání těžších míčů.

Souboj o celkové vítězství a umístění do první čtveřice jsme svedly s vítězem druhé skupiny - DDM Brno A. Hra byla velmi vyrovnaná. Nakonec v obou setech se stejnou koncovkou - 0:2 (-22,-22)- rozhodla větší zkušenost soupeře a jistota v pohybu po hřišti. Děvčatům stále ještě dělá problém postavení ve hře, které vedlo k drobným zmatkům. A naše tři opory na vše nestačily. Přesto jsme chvílemi předváděly pěkný volejbal a ukázaly, že až se zbytek družstva srovná s novým herním systémem, budeme určitě nepříjemným soupeřem starším děvčatům.
Postup do druhé čtveřice KP je momentálně úspěchem tohoto družstva a určitě vyvineme velkou snahu, aby i po prvním kole KP jsme byly nadále součástí této skupiny.

Májinka Kašubová, trenérka

  odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-Milénova A: Krajský přebor starších žákyň Jihomoravského kraje-kvalifikace

17.9. 9:00 VK Královo Pole-Milénova A
- TJ Junior Brno A
0:2
17.9. 13:00 VK Královo Pole-Milénova A - DDM Kuřim
2:0
17.9. 15:30 VK Královo Pole-Milénova A - TJ Spartak Velká Bíteš
2:0
17.9. 18:00 VK Královo Pole-Milénova A - Volejbal Vyškov A
0:2
Komentář:

Tým KP Milénova „A“ hrál svůj kvalifikační turnaj na SG L. Daňka v neděli 17.9.2017

První zápas jsme zahájily proti nejsilnějšímu soupeři Junior Brno A. V prvním setu náš největší problém byl přijmout podání, kterým si Junior získal velký náskok a ten jsme nedokázaly dorovnat. V druhém setu jsme již příjem zlepšily, ale bohužel ani tak se nám nepodařilo vyhrát. Konečný stav zápasu byl 2:0 v prospěch Junioru.

Po krátké pauze nás čekal zápas s týmem DDM Kuřim, ve kterém jsme zlepšily příjem i podání a vyhrály 2:0 na sety. Celkem jsme si i více věřily a povzbuzovaly jsme se.
Poslední zápas ve skupině jsme hrály proti Velké Bíteši. Moc jsme nechybovaly na servisu, příjmu a ani útok nám nedělal velký problém. První set skončil naší výhrou. V tom druhém jsme jen zopakovaly předešlý výkon a vybojovaly si výhru 2:0 na sety.

Poslední zápas jsme hrály proti týmu z vedlejší skupiny a tím byl Vyškov. Výkonnostně jsme na tom byly stejně, jenom náš soupeř nekazil skoro žádné míče na rozdíl od nás. Kazily jsme podání, příjem a náš útok nebyl moc silný. V druhém setu jsme už nebyly schopné set vybojovat a bohužel jsme prohrály 0:2 na sety a tím si zajistily čtvrtou skupinu v naší soutěži.

Hrály jsme ve složení:: nahrávačky: Vanda Kadaňková, Terezie Vichová, blokařky: Tina Janková, Natálie Lukavská, smečařky a univerzálky: Veronika Němcová, Anežka Měřínská, Karolína Malcová, Tereza Pešková.

Kája Malcová, hráčka


  odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-Milénova B: Krajský přebor starších žákyň Jihomoravského kraje-kvalifikace

17.9. 9:00 VK Královo Pole-Milénova B
- TJ Junior Brno B
2:0
17.9. 13:00 VK Královo Pole-Milénova B
- Volejbal Vyškov B
2:0
17.9. 15:30 VK Královo Pole-Milénova B
- VK Znojmo Přímětice A
0:2
           
Komentář:

Kvalifikační turnaj krajského přeboru žákyň ZŠ Milénova ,,B”

První letošní turnaj jsme zahajily na palubovce TJ Lokomotiva Břeclav, kde nás v kvalifikační skupině G čekala družstva TJ Junior Brno B a TJ Vyškov B.

V prvním zápase jsme se teprve rozkoukávaly a vzpomínaly, jak to vůbec ten volejbal vypadá. Po nepříliš přesvědčivém prvním setu, jsme ale v setu druhém daly jasně najevo, že umíme hrát líp a zvítězily tak 2:0.

Další soupeř byl Vyškov. Tady už naše hra byla mnohem lepší. Velice se nám dařil servis a soupeř měl často velké problémy míče vracet. Vítězství 2:0 tedy bylo opět naše.

Potom jsme asi 3 hodiny musely čekat na mezikvalifikační zápas proti velmi silnému soupeři z Pegasu Znojmo.
Soupeř nás svým velmi razantním útokem již při rozcvičování zastrašil a my jsme potom hrály ustrašeně celý první set.
V druhém setu jsme již bojovaly statečněji, hlavně v poli a na servisu,ale s konečnou prohrou 2:0 jsme již nic neudělaly.

Celkově jsme ale zahrály velmi dobrý turnaj a v dalším kole nás čeká 2.skupina.

Sestava: Schreiberová, Procházková, Hurytová, Mijatovicová, Holzbecherová, Jirgalová, Králová a Casková

Matylda Hurytová, hráčka


  odkaz na tabulku soutěže

 

VK Brno: Krajský přebor starších žákyň Jihomoravského kraje-kvalifikace

17.9. 9:00 VK Brno
- VK Královo Pole B
0:2
17.9. 13:00 VK Brno
- VK Znojmo Přímětice A
0:2
17.9. 15:30 VK Brno - Lokomotiva Břeclav B
1:2
           
Komentář:

 Nedělní turnaj Krajského přeboru žákyň družstva VK Brno výsledkově moc dobře nedopadl. Ze čtyřčlenné skupiny se umístil na posledním místě, a do vyšších bojů bohužel nepostoupil. První zápas se hráčky proti VKKP Brno spíše sehrávaly a o nevynucene chyby nebyla nouze, i kdyz ve druhém setu je dokazaly výtečně potrápit. Na vítězství to však nebylo. Druhý zápas, proti Znojmu, holky hodně bojovaly s přihrávkou, a výsledek byl taktéž 0:2 ve prospěch soupeřů. Poslední, tedy třetí zápas proti domácí Břeclavi, byl velmi vyrovnaný. O vítězi se rozhodlo v tiebreaku. Holky tento zápas odehrály velice bojovně a rvaly se o každý míč. Bohužel, jak to ve sportu bývá, stálo štěstí na druhé straně sítě.

Anička Pospíšilová, trenérka

  odkaz na tabulku soutěže

 

DSC 0500

DSC 0507

DSC 0319

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT