7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 13. týdne

Logo_Ozveny_tydneStarší žákyně odehrály poslední utkání kraje juniorek a ukončily tak své působení v soutěži a mladší žákyně měly své finále poháru 7. tříd.

 

 

 

 

 

ŽKY-A: Krajský přebor juniorek Jihomoravského kraje

1.4. 10:00 VK KP Brno A
- TJ Lokomotiva Břeclav
3:0
1.4. 13:00 VK KP Brno A
- TJ Lokomotiva Břeclav
1:3
2.4. 10:00 VK KP Brno A - Volejbal Vyškov 3:0
2.4. 13:00 VK KP Brno A
- Volejbal Vyškov
3:2
Komentář:
  odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-D: Finále Poháru 7. tříd Jihomoravského kraje

1.4. 9:00 VK KP Brno D
- DDM Kuřim
2:0
1.4. 10:30 VK KP Brno D
- VK KP Brno E
2:0
1.4. 11:45 VK KP Brno D - TJ Junior Brno 2:0
1.4. 13:00 VK KP Brno D - Znojmo C 2:0
1.4. 14:15 VK KP Brno D
- TJ Lokomotiva Břeclav
2:1
Komentář:

Přebornicemi kraje v kategorii ml. žákyň

Aprílové krajské finále Poháru 7 tříd přivedlo do souboje 8 bodově nejúspěšnějších družstev po základní části. Na rozdíl od kategorie starších žákyň vítěze této soutěže měl určit až finálový turnaj. Týmy byly rozděleny do dvou skupin. První dvě družstva se pak vyřazovacím systémem utkala o přeborníka kraje.

Naše děvčata postupně doslova a do písmene deklasovala ve skupině týmy z Kuřimi (2:0), KP Brno E (2:0) a ZŠ Novolíšeňská (2:0), o něco méně výrazněji družstvo Pegas Znojmo- Přímětice C (2:0), které se dostalo přes hranici 20 bodů za utkání.

Ve finále jsme se, podle předpokladu, utkaly s druhým nejúspěšnějším týmem základní části – Lokomotivou Břeclav.

Finále bylo vskutku důstojným zakončením celého turnaje. Děvčata předvedla oboustranně pěkný volejbal, plný pohledných výměn.

Samozřejmě, že nebyl úplně bez chyb, ale ty vyplývaly především z enormní snahy po vítězství.

Naše divoženky vlétly do zápasu jako vítr, drtily soupeře servisem i útočnými akcemi. Ke konci setu se náš vítězný stroj zadrhl, břeclavská děvčata se zásluhou našich nevynucených chyb vymanila z tlaku a začala dotahovat. Za stavu 24:20 jsme zkaženým servisem ještě nabídly další šanci soupeři na zdramatizování koncovky. Leč Veronika Boží Miškufová vzala rozhodnutí na svá bedra a úspěšným smečem po lajně rozhodla set v náš prospěch.

Druhý set jsme zahájily trošku opatrně a umožnily soupeři se dostat poprvé v utkání do trháku. Hru jsme sice vyrovnaly i bodově, .ale za stavu 17:17 jsme se z přemíry snahy zablokovat útoky Břeclavi dopustily technických chyb, které Břeclavandy přivedly do dalšího trháku a vítězné koncovky.

Ošidný tiebreak byl do stavu 6:6 velmi vyrovnaný. Následné šňůra čtyř bodů nám dodala větší sebevědomí. Od tohoto momentu jsme nepřipustily žádný zvrat a definitivně zlomily odpor soupeře. Vítězstvím jsme potvrdily skutečnost, že ne náhodou jsme byly nejlepším družstvem po základní části.  Navíc polovina základní finálové sestavy jsou věkově ml. žákyně prvním rokem (Pelikánová, Vejtasová, T. Kučerová).

Děvčata to nemají se mnou lehké, ale jsou velmi pracovité, baví je VOLEJBAL a co je u děvčat velmi důležité, jsou dobrý kolektiv, v jehož čele stojí dirigující kapitánka Bětka Vejtasová za asistence své zástupkyně Barči Hudy Hudečkové. Dobře šlapající orchestr dále tvoří naše útočné eso Lucka Vesi Veselá, nedílnou a důležitou součástí týmu je útočně laděná nahrávačka Kačka Pelda Pelikánová, éterická Terka Kučerová a její dvojče Anetka Žolík Kučerová, na síti budící respekt Anička Neterdová, Veronika Boži Miškufová a smrtící levačku vlastnící Barča Jedli Jedličková, neustále se lepšící Natka Heli Hélová a Anička Peeta Pokorná, velmi akční a náš benjamínek Zuzka Navrátilová a ještě akčnější Viki Rychlík Konečná. Jako poslední zmíním Natku Gardy Gardavskou, která prožila neskutečně smolnou sezónu a teprve finálový turnaj ji umožnil získat první důležité body na hřišti. V jejím případě je medaile odměnou především za výdrž.

Náš tým však netvoří jen 14 výše jmenovaných děvčat. Jeho nedílnou součástí je kondiční trenér Lukáš Kopřiva. Za téměř druhého asistenta považuji Dušana Pelikána, který nejen že dělá skvělé fotografie (pro mne často i metodické), ale za sezónu má 95% docházku :-).

Součástí týmu je i Katka Navrátilová, která občas podle mému vlivu a vypomůže na tréninku. Nechci zapomenout ani na Zdeňka Veselého, který svou přítomností na utkáních se téměř vyrovná Dušanovi Pelikánovi. Poděkování patří samozřejmě i všem ostatním rodičům, kteří své divoženky podporují v jejich zálibě a navíc celé naše družstvo při sportovních kláních.

V sobotu byla Vaše účast parádní, stejně jako fandění. Děkujeme a doufáme, že to nebyl náš poslední úspěch, u kterého jste byli.

Májinka Kašubová, trenérka

   


 

ŽKY-E: Finále Pohári 7. tříd Jihomoravského kraje

1.4. 9:00 VK KP Brno E
- ZŠ Novolišeňská
2:0
1.4. 10:30 VK KP Brno E - VK KP Brno D 0:2
1.4. 11:45 VK KP Brno E
- DDM Kuřim
0:2
1.4. 14:15 VK KP Brno E
- VK KP Brno M
1:2
Komentář:  

Janička Brunclíková, trenérka

   

 

ŽKY-M: Finále Poháru 7. tříd Jihomoravského kraje

1.4. 9:00 VK KP Brno M
- Znojmo C
1:1
1.4. 10:30 VK KP Brno M - TJ Lokomotiva Břeclav AB 0:2
1.4. 11:45 VK KP Brno M
- Znojmo D
2:0
1.4. 14:15 VK KP Brno M
- VK KP Brno E
2:1
Komentář:  

První zápas ve Finálovém turnaji 7. tříd jsme hrály proti Znojmu. První set jsme nastoupily v nejlepší sestavě ale i přesto jsme  někdy chybovaly , netlačily se do útoku a celkově jsme byly zmatené. Proto jsme prohrály 14:25. Druhý set jsme se vzchopily a začaly hrát tak jak umíme - dávaly tvrdý servis se kterým měly soupeřky problém na příjmu ,tlačily se do útoku  a dostávaly protihráčky pod tlak. Tento set jsme vyhrály 25: 14 takže to byla nakonec remíza.
   

Druhý zápas  jsme hrály proti týmu z Břeclavi, který byl jedním z nejlepších v celém turnaji. Už od začátku jsme se snažily nechybovat , dávat silný servis a získat body na útoku. I přes to vyhrály soupeřky kvůli našim chybám na přihrávce. Druhý set probíhal podobně jako ten první , jenom jsme ještě více bojovaly a snažily se vyhrát. Nějakou dobu jsme vedly, ale nakonec nás porazily v koncovce těsně 24:26.
   

Třetí zápas jsme hrály proti druhému družstvu ze Znojma. V prvním setu jsme pokazily pár podání a smečů a tím jsme se dostaly pod tlak a dávaly soupeřkám body zadarmo. Asi v půlce setu jsme se vzchopily a začaly dotahovat bodový rozdíl a nakonec ho i vyhrály. Druhý set se nám vedlo o trochu líp než v předešlém setu, ale pořád to nebyl náš stoprocentní výkon, přesto  to stačilo na výhru.
   

Čtvrtý a zároveň i poslední zápas v letošní sezóně jsme hrály proti VK KP "E". V tomto zápase se rozhodovalo o tom jestli skončíme na pátém nebo šestém místě. Tým byl sestaven z hráček které si ještě nezahrály a potřebovaly získat zkušenosti z takovýchto zápasů. I když soupeřky nesmečovaly tvrdě a spíše ulívaly, měly jsme problém s obranou. I  tak jsme vyhrály na spolehlivém servisu a útoku na zadní čáru . Druhý set jsme hrály v trochu jiné sestavě a pletly si kde máme  stát. Tím jsme soupeřkám daly spoustu bodů zadarmo a díky tomu jim i dopomohly vyhrát. Proto se musel hrát třetí set, kam trenér nasadil nejsilnější hráčky. Prvních pár bodů jsme si nechaly utéct a tím jsme se dostaly pod tlak. Za stavu 8:11 jsme se dostaly na podání  a naše kapitánka nám dopomohla se svým silným servisem k vítězství. Nakonec jsme sezónu zakončily na 5. místě z 16.

 Vanda Kadaňková, hráčka

   

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT