7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 1. týdne

Logo_Ozveny_tydneHned první víkend v roce 2017 byl ve znamení žákovského volejbalu. Odehrálo se již 6. kolo krajského přeboru žákyň a také první nádstavbové kolo kraje juniorek. Svůj prostor dostaly i ty nejmenší na turnaji minivolejbalu v Letovicích.

 

 

 

 

 

 ŽKY-A: 1. kolo nadstavbové části Jihomoravského krajského přeboru juniorek

8.1. 10:00 VK KP Brno A
- TJ Lokomotiva Břeclav
1:3
  13:00 VK KP Brno A
- TJ Lokomotiva Břeclav
0:3
Komentář:

1. kolo nadstavbové části kraje juniorek musím hodnotit velmi pozitivně, premiéru v této soutěži si odehrála i mladší žákyně Barča Hudečková (nahrávačka), která se ze svým nasazením porvala bravurně. Velkou pochvalu si zaslouží všechny hráčky, jelikož dokázali velice vyrovnaně hrát s o 2-3 roky staršími holkami. Jedinou vadou na kráse celého utkání byl až podprůměrný výkon pana rozhodčího, který svým tendenčním pískání poměrně degradoval úroveň jinak pěkného zápasu.

Martin Štětka, trenér


První zápas v neděli 8.1. 2016 jsme odehráli proti Břeclavi. Hned od začátku jsme do zápasu šli velice soustředěné. Vše se nám dařilo jen někdy přihrávka ulétla.. ale jinak všechno ostatní super, jen jsme podlehli v koncovce což byla veliká škoda. Druhý set už byl v naší režii a Břeclav jsme porazili, myslím že tenhle set neměl chybu. Třetí set byl vlastně úplně stejný jako ten první.. Zase ta blbá koncovka.. ale jinak jsme hráli velice kvalitní volejbal. Ve čtvrtém setu to bylo taky velice dobré jen ke konci nám nešel moc přijmout servis jedné z hráček Břeclavi.. což byl asi jeden z důvodů proč jsme prohráli. Nakonec jsme tedy s Břeclaví prohráli 3:1, ale tento zápas si myslím, že byl velice dobře odehraný a také odmakaný.

Anička Hložánková, hráčka


Druhý nedělní zápas jsme odehráli zase proti holkám z Břeclavi. Toto utkání bylo ale méně podařené, než to první. Bylo vidět, jak jsme už unavené a celkově nepozorné. Dělali jsme hloupé chyby na přihrávce a příliš se nám nedařilo ani v poli. Kvůli takto zkaženým míčům, kterých nebylo zrovna málo, jsme již vývoj utkání nedokázali obrátit v náš prospěch. Nakonec tedy pro nás zápas skončil porážkou 0:3 na sety.

Terka Ježková, hráčka

  odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-A: 6. kolo Jm Krajský přebor žákyň, skupina A

7.1. 10:30 VK KP Brno A
- TJ Lokomotiva Břeclav
2:0
  13:00 VK KP Brno A
- VK Pegas Znojmo A 2:0
  14:15 VK KP Brno A - VK KP Brno D
2:0
Komentář:

Náš první zapas soboty 7.1. byl s Břeclaví. Prvni set pro nás byl celkem jednoduchý. Soupeř se nám nezdál moc kvalitní takže to šlo snadno. Druhý set už nebyl tak růžový.. Začaly jsme dělat zmatky na přihrávce i soupeř zkvalitnil svou hru. Potom co nás dorovnaly už jsme nebyly tolik odvážné, takže jsme ten konec zápasu už jen tak "bez duše" dohrály ale přes všechno konečný stav byl 2:0 pro nás

Monča Novotná, hráčka

Druhý zápas jsme odehráli proti Znojmu Příměticím. 2:0
1. set. Snažily jsme se rozjet to už od začátku, ale kazily jsme hodně servis a špatně přijímaly. Ale i tak jsme zázračnými smeči soupeře porazily.
2. set. Už jsme si na soupeře zvykly a od začátku jsme byly soustředěné. Víc se nám dařil servis a i přihrávka se zlepšila. Naopak smeče nebyly tak dobré. Na konci jsme vybojovaly velký náskok, ale soupeřky nás dotáhly a bojovaly jsme do posledního bodu. Nakonec jsme zvítězili 26: 24

Maki Dědková, hráčka

Náš třetí zápas byl s VKKP D. Zápas jsme vyhrály 2:0. Do zápasu jsme vstoupily s nasazením. Po celou dobu zápasu jsme si drželi od soupeřů určitý bodový náskok. Občas jsme zaváhali během příjmu a někdy jsme zkazily servis. První set byl víceméně klidný až na drobné chybičky, které jsme vzápětí hned opravily. Chvílemi nás zlobil příjem soupeřova servisu. V tomto setu nám k vítězství pomohl hlavně náš kvalitní servis. V druhém setu jsme začali lehce zmatkovat, ale nevyvedlo nás to z míry a náš kvalitní útok a ke konci i servis nás dovedly do vítězného konce.

Dorka Galátová, hráčka

  odkaz na tabulku soutěže

 

 ŽKY-D: 5. kolo Jm Krajský přebor žákyň, skupina A

7.1. 10:30 VK KP Brno D
- VK Pegas Znojmo A
0:2
  11:45 VK KP Brno D
- TJ Lokomotiva Břeclav
2:0
  15:00 VK KP Brno D
- VK KP Brno A
0:2
Komentář:  
  odkaz na tabulku soutěže

 

 

ŽKY-B: 5. kolo Jm Krajský přebor žákyň, skupina C

7.1. 9:00 VK KP Brno B
- Gymnázium Šlapanice
1:2
  10:30 VK KP Brno B
- Velká Bíteš
2:0
  11:45 VK KP Brno B
- VK KP Brno Milénova
1:2
Komentář:

Sobotní zápasy 7.1.17 ve Velké Bíteši
Naše první utkání s GYMNÁZIUM ŠLAPANICE BRNO  (1 :2) příliš dobře nedopadlo. I po nasazení nejlepších hráček to na výhru ze začátku vypadalo, vyhrály jsem první set docela hladce, ale do druhého setu jsme nastoupily jako vítězové a s odstupem času začaly prohrávat a tie-break jsme už nedaly. Tedy naše první utkání skončilo prohrou.
Druhé utkání VKKP BRNO ŽKY B vs. VELKÁ BÍTEŠ (2: 0) první set jsme vyhrály úplně hladce, ale v druhém setu jsme pro změnu ze začatku zase začly prohrávat, díky špatnému příjmu.  Zápas jsme nakonec vyhrály a měly jsme v sobě obrovské nadšení za výhru. To nás natolik pobudilo že jsme v šatně začali dělat lumpárny. Ještě před našim ukončení volejbalového dne ve V. Bíteši, jsme naposled šli do hřiště s tím že si zahrají všichni členi našeho týmu. Tomu také tak bylo. I když jsme toto poslední utkání dne s KP- ZŠ MILÉNOVA (1:2)  prohrály, nic na tom neměnilo že jsme ty lumpárny nadále dělaly, i když jsme nebyly příliš šťastný z proher.

Viki Felklová, hráčka

  odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-M-A: 5. kolo Jm Krajský přebor žákyň, skupina C

7.1. 10:30 VK KP Brno M
- Velká Bíteš
2:0
  11:45 VK KP Brno M
- Gymnázium Šlapanice
1:2
  15:00 VK KP Brno M
- VK KP Brno B
2:1
Komentář:  V sobotu 7.1.2017 jsme hrály turnaj ve Velké Bíteši.
1.zápas jsme hrály s Velkou Bíteší, a i když byl náš výkon nejdříve nejistý, dokázaly jsme vyhrát 2:0.
2.zápas jsme hrály proti gymnáziu  Šlapanice. Prohrály jsme 1:2,byl to vyrovnaný souboj, ale neměly jsme tolik štěstí jako soupeř a v závěru tiebreaku už jsme si dostatečně nevěřily. Skončilo to velmi těsně a prohra nás moc mrzela. 3.zápas jsme hrály proti VKKP Brno B, kdy jsme vyhrály 2:1.Byl to napínavý a úžasný zápas a pochvalu zaslouží celý tým.
  odkaz na tabulku soutěže

 

 

ŽKY-E: 5. kolo Jm Krajský přebor žákyň, skupina G

7.1. 9:00 VK KP Brno E
- Volejbal Vyškov B
2:0
  10:30 VK KP Brno E
- TJ Sokol Vítovice
1:2
  11:45 VK KP Brno E
- VK Pegas Znojmo
2:0
Komentář:

Do prvního utkání 6. kola krajského přeboru starších žákyň nastoupilo smíšené družstvo E+B poněkud nervózně a nesoustředěně. Na děvčatech byla patrná povánoční nejistota, která se projevovala především na přihrávce. Servis, který obvykle bývá jednou z našich předností se nám bohužel také nedařil. Ačkoliv jsme první polovinu prvního setu prohrávaly, tak v koncovce se projevila větší zkušenost našeho družstva, které si vítězství pohlídalo. Druhý set byl velice podobný s rozdílem, že děvčata začala hrát s větší chutí a nebála se útočit.

Do druhého utkání jsme nastoupily s touhou oplatit Vítovicím porážku z předminulého kola, kde nás roznesli velice tvrdým servisem. Od začátku prvního setu byla vidět 100 % koncentrace na přihrávce a bojovný a týmový výkon, kterým jsme soupeře zatlačily a stále si držely 6-8 bodový náskok. Na konci setu jsme však povolily především na servise, čehož soupeř využil především v útoku a donutil nás k vyrovnané koncovce, ve které se obrátilo štěstí na naší stranu.
Do druhého setu jsme bohužel nenastoupily se stejným odhodláním a soupeřkám jsme podlehly ve všech činnostech.
Tie break se pak nesl ve znamení špatné přihrávky, na což jsme ve finále, i pře velice bojovný výkon, doplatily prohrou 2:1.
                        
V posledním utkání jsme narazily na soupeře ze Znojmo, který přijel pouze v šestičlenném složení. Soupeře jsme převyšovaly ve všech činnostech, ale nejvíce děvčata chválím za týmovou spolupráci, bojovnost a nepodlehnutí soupeřově hře.
Celkově jsme se ziskem 7 bodů obsadily druhé místo a snad se nám hned v dalším kole podaří postoupit o skupinu výše.

Janička Brunclíková, trenérka

  odkaz na tabulku soutěže

 

Minivolejbal Letovice

Komentář:

Minivolejbalový turnaj 8.1.2017
V neděly 8.1.2017 se konal v Letovicích turnaj modrého a zeleného minivolejbalu. Zúčastnila se i družstva VK KP Milénova.
V zelené barvě nás reprezentovaly žákyně pátých tříd: Lucia Miškúfová, Markétka Lániková, Veronika Chajdová, Terezka Míčková, Natálie Vévodová, Veronika Sedláčková a Eva Roznosová.
V modré barvě nás reprezentovaly žákyně šestých tříd: Nela Koudelková, Kateřina Repková, Natálie Vitulová, Anežka Štorová, Natálie Puškašová, Nela Tinzlová, Nataša Rusková, Angela Santiago a Kateřina Fruhwirtová.
Všechny týmy předvedly bojovné výkony, což se projevilo na v podobě medailových umístěních každého týmu.
Umístnění: VK KP Milénova Z1: 2. místo
                   Z2: 1. místo
                   Z3: 3. místo
                  M1: 2. místo
                  M2: 2. místo
                  M3: 1.místo

 

   

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT