7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 41. týdne

Logo_Ozveny_tydneRepublikové soutěže měly o víkendu přestávku, ale to neznamená, že se nedělo nic zajímavého. Mladší žákyňky si odbyly svou premiéru v Kvalifikaci Jihomoravského poháru 7. tříd a také ostatní krajské soutěže běžely na plné obrátky.

 

 

 

 

JKY: 3. a 4. kolo Jm krajský přebor žen I. třídy

10.10. 09:00 VK Křenovice A - SG L. Daňka Brno 3:0
  13:00 VK Křenovice A - SG L. Daňka Brno 3:1
           
Komentář:

 

odkaz na tabulku soutěže

KKY: 3. a 4. kolo Jm krajský přebor juniorek-kadetek, skupina B

11.10. 10:00 VK Královo Pole B - Lokomotiva Břeclav KKY 3:0
  13:00 VK Královo Pole B - Lokomotiva Břeclav KKY 3:0
           
Komentář:

V neděli 12.10 jsme pod vedením pana trenéra Wiesnera sehrály dvojutkání proti holkám z Břeclavi. Do zápasů jsme vstoupily s obrovskou chutí hrát a bojovat o každý míč, což bylo vidět už i při rozcvičení. Už od prvního setu prvního zápasu jsme soupeře zatlačily servisem a tím mu velmi znepříjemnily hru. Mohly jsme hrát náš volejbal a proto jsme sehrály spousty nových i naučených kombinací. Naší největší slabinou v prvním utkání byl jednoznačně příjem, nekomunikovaly jsme a nepohybovaly se na nohách. Na konec jsme toto utkání docela jasným rozdílem vyhrály. Brno - Břeclav 3:0 

Po menší pauze a následném rozcvičení, rozsmečování a rozpodávání jsme začaly hrát druhé utkání. Atmosféra byla uvolněnější, protože jsme už věděly, co můžeme čekat. Zápas jsme zase rozehrály podle našich představ, na servisu nás držela naše nahrávačka Peťa Navrátilová a Miči (Lucka Mičánková). Dominantní jsme byly i na síti, kde se nám podařilo spousty bodových bloků. Našim jediným úkolem bylo podání do dlouhé diagonály, což se nám dařilo v obou zápasech. Druhé utkání jsme také vyhrály 3:0, a připisujeme si 6 bodů do tabulky.

Barbora Ognarová, hráčka

 

odkaz na tabulku soutěže

  fotografie z utkání

 

ŽKY-D: Kvalifikace Jm poháru 7. tříd, skupina D

11.10. 09:00 VK Královo Pole D - VK Královo Pole E 2:0
  10:30   - Volejbal Vyškov 2:0
  11:45   - ZŠ Drásov 2:0
  13:00   - ZŠ Milénova A 2:0
           
Komentář:

První zápas kvalifikace Poháru 7. tříd jsme zahájili s naším družstvem E. Zvítězit pro nás nebylo obtížné, slabou stránkou protihráček byl především servis, s kterým naopak my nemáme problém. Výsledek utkání nás potěšil - výhra 2 : 0.

Do utkání s chlapeckým družstvem Volejbal Vyškov jsme nastupovaly s tím, že jsme si věřily, což nám vývoj utkání potvrdil. První set jsme bez velké námahy vyhrály 25:7 a hrdě nastupovaly do druhé části zápasu. Tím, že jsme nasadily hned ze začátku na servis výbornou hráčku, tak nám vybudovala náskok osmi bodů, který protihráči těžko srovnávali.V druhé polovině setu obměněná sestava přehrála soupeře o pár bodů až do z&aa cute;věrečného, vítězného konce 25:19. 

Třetí zápas jsme hrály proti Drásovu. Družstvo bylo silné ale nakopla nás dvě vyhraná utkání. Vyhrály jsme ve dvou setech a po celou dobu jsme vedly. Protože měli dobré smeče, nebyli lehkým soupeřem. Naštěstí nás opět podržela Monča Novotná svým drtivým podáním.   

Čtvrtý, a to poslední zápas kvalifikace Poháru 7. tříd jsme hráli s čistě klučičím družstvem ze ZŠ Milénova. Kluci byli velmi dobří, byl to vůbec nejtěžší zápas z celého turnaje. V prvním setu jsme dokonce i výrazně prohrávali - 12:19. Tento stav zavinilo hlavně to, že kluci ovládali velmi dobré servisy a my jsme nebyli schopné zorganizovaně míč přehrát přes sít. Nicméně jsme se vzchopili a stav otočili na 25:19. Ve druhém setu jsme naopak my měli výborný servis a opět jsme zvítězili, takže po urputném boji byl stav 2:0 na sety. Toto vítězství nás potěšilo vůbec ze všech zápasů nejvíce. A znamenalo celkové vítězství v této kvalifikační skupině. 

Anna Brodecká, Viky Felklová, Kája Beránková a Terka Ježková, hráčky

 

 

ŽKY-M7: Kvalifikace Jm poháru 7. tříd, skupina C

11.10. 09:00 VK Královo Pole M7 - DDM Hippo Kuřim 0:2
  10:30   - Thyssen Letovice 0:2
  11:45   - Minerva Boskovice 1:1
  13:00   - Volejbal Brno B 1:1
  14:15   - VK Královo Pole G 1:1
           
Komentář:

V neděli nastoupilo družstvo M7 ke svému 1. turnaji šestkového volejbalu v životě. V prvním utkání si vybralo nováčkovskou daň se soupeřem z DDM  Kuřim. V dalších zápasech jen výkonnostně rostlo a i proti chlapeckým družstvům dokázalo uhrát výsledky 1:1. 

Všechny hráčky moc chválím za předvedenou hru, nasazení a radost z teamového výsledku. Začínáme v 5.výkonnostní skupině. Držte nám palce a sledujte, jak se budeme protloukat sezónou. :)

Véna Starý, trenér družstva

 

 

ŽKY-E: Kvalifikace Jm poháru 7. tříd, skupina D

11.10. 09:00 VK Královo Pole E - VK Královo Pole D 0:2
  10:30   - ZŠ Drásov 0:2
  11:45   - ZŠ Milénova A 0:2
  13:00   - Volejbal Vyškov 0:2
           
Komentář:

Turnaj skupiny D byl obsazen hned dvěma favority na postup do první čtverky - chlapci ze ZŠ Milénova a děvčaty z VK KP Brno D. Družstvo ZŠ Drásov bylo mixem děvčat a chalpců, Volejbal Vyškov pak v chlapeckém složení a děvčata VK Královo Pole E. Na turnaji se projevil velký zkušenostní rozdíl všech družstev. Vyškov byl v začátečnickém složení a měl pouze dvě opory, a to především na servisu a útoku. Podobně na tom byli chlapci ze ZŠ Milénova, u kterých se ale projevila větší herní zkušenost. ZŠ Drásov předváděl stabilní, ač nijak výrazný výkon ve všech utkáních. Děvčata z  VK KP D projevila největší herní zkušenosti a soupeře přehrála především na servisu a útoku. Družstvo VK KP E absolvovalo svůj první šestkový turnaj a i když nevhrálo ani set, tak se za předvedenou hru nemusí stydět :-) . Do první čtverky tak po velkém souboji postoupilo pořadatelské družstvo VK KP D.

Jana Brunclíková, trenér družstva

 

 

ZKY D JM P7T Kv 15 16


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT