7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Favoritky jsme překvapily, hlásí Romana Staňková

Mnoho nechybělo a naše děvčata se mohla podepsat pod volejbalovou senzaci. A to ničemu takovému první dva sety úvodního duelu prvního kola CEV Cupu nenapovídaly. S polskými favoritkami z Bielsko-Biala jsme prohráli lehce první dvě sady, ale potom se také díky povedeným útokům smečařky Romana Staňkové povedlo utkání zdramatizovat. Po bojovném výkonu našich děvčat si ovšem do odvety v příštím týdnu veze výhru 3:1 jeden z favoritů polské Orlen ligy. „Můžeme jen získat. Nebojíme se. Uděláme si na soupeře rozbor a zahrajeme lépe," vypráví jednadvacetiletá volejbalistka.

 

 

První dva sety soupeř vyhrál snadno. Co se potom zlomilo?
Měly jsme na začátku zápasu strach. Soupeř hrál výborně a má výškovou převahu. Nám se pár věcí nepodařilo. Po druhém setu jsme si řekly, že musíme víc solit servis, lépe se vykrývat v obraně a mít ze hry radost. To byl bod zlomu. Podařilo se nám pár balonů a Bielsko zase něco málo pokazilo. Najednou jsme vedly.

Cítila jsi, že jsou Polky vaší hrou od třetí sady zaskočené?
Nedařilo se jim tak, jak chtěly. Avizovaly, že si jedou pro výhru 3:0. Myslely si, že zápas vyhrají bez boje, ale překvapily jsme je. Tohle nečekaly.

Myslíš, že vás podcenily?
Možná jo. Kdyby nám vyšel čtvrtý set, tak věřím, že v tie-breaku můžeme i vyhrát. Divily jsme se navíc, že od začátku nenastoupily Helen Horká s Miladou Bergerovou. S nimi v sestavě by Bielsko bylo mnohem lepší. Soupeř má kvalitní hráčky, vede polskou ligu. Můžeme od něj okoukat dost věcí.

Vycházelo vám podání. Je to teď vaše nejsilnější zbraň?
V posledních dnech jsme si na podání daly záležet v tréninku, protože nám dosud moc nešlo. Měly jsme pokyn solit servis za každou cenu, i kdybychom ho občas kazily.

Dvacítka polských fanoušků dokázala udělat v hale ve Vodově ulici solidní kulisu. Nebojíš se bouřlivé atmosféry v odvetě v Polsku?
Před třemi lety jsme tam hrály s Dabrowou. Fanouškovský kotel je zajímavý. Znovu ale říkám, my můžeme jen získat. Nebojíme se. Uděláme si na soupeře rozbor a zahrajeme lépe.

Neležela na vás deka ze dvou extraligových porážek v řadě?
Určitě ne. V tomto zápase jsme neměly, co ztratit. Trenér nám říkal, ať dvě prohry hodíme za hlavu. Teď už to nenapravíme. Máme před sebou těžký los. Bude to o psychice, ale snad nás to nerozhodí.

Ani mladší spoluhráčky s dvěma porážkami nemají těžkou hlavu?
Holky mají dobrou povahu. Jsou vycvičené už z juniorky. Jsou trošku splachovací, takže prohry dlouho neřešíme. Musíme se dívat před sebe. Čeká nás toho ještě hodně.

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT