7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Další medailová tečka za sezónou. Starší žákyně vybojovaly bronz

Žákyně2021 2022

 

O další medailovou tečku za sezónou se postaraly starší žákyně. Ke svému triumfu v Českém poháru přidaly svěřenkyně Štefana Zbura o víkendu na Mistrovství České republiky bronzové medaile. „I když děvčata snila o té nejcennější mediali, bronzové vyústění společně s vítězstvím v ČP se připojilo k letošním obrovským úspěchům královopolského družstva žen, juniorek a kadetek," uvedla po turnaji trenérka žákyň Majka Kašubová.

 

Hráčky Králova Pole postoupily na MČR starších žákyň jako vítězky Českého poháru přímo do závěrečných bojů. Pořadatelství turnaje se ujal Bílovec, který ve dnech 20.–22. května hostil 16 nejlepších družstev starších žákyň.

„Systém finálového turnaje nám přisoudil do základní skupiny za soupeře týmy Komety Praha, Českého Krumlova a Mělníka, se kterými děvčata neztratila ani set a potvrzovala roli favorita na celkové vítězství. Sobotní čtvrtfinálovou skupinu jsme pak rozehrály s týmem Madety České Budějovice, která využila našich chyb na servisu a neklidnou nahrávku a uštědřila nám porážku 2:1," popsala cestu turnajem Kašubová. Další dva soupeře na cestě do semifinále, kterými byli VK Prostějov a SKŠ Mikulova Praha, pak KP Brno zdolalo výhrami 2:0, a otevřelo si tak dveře do bojů o medaile.

Do nedělního semifinálového utkání s VO Lanškroun děvčata doslova vlétla a v úvodním dějství smetla soupeře vysokým rozdílem 25:12. Hráčky Králova Pole na kurtu jasně kralovaly ve všech herních činnostech, tým Lanškrouna to však nezlomilo, právě naopak. Soupeř získal druhý set díky většímu klidu a menší chybovosti poměrem 22:25. „Tím vnesl do našich řad nejistotu a silnou nervozitu, kterou děvčata v tie breaku nebyla schopna ovládnout, a věnovala tak výhru a postup do finále Lanškrounu, nakonec i celkovému vítězi MČR," upřesnila trenérka.

Obrovské zklamání a konec snu bojovat o zlatou medaili se projevilo negativně hned v prvním setu utkání o třetí místo. V něm se KP Brno utkalo s týmem SKŠ Mikulova Praha, který v semifinále nestačil na Ostravu. Za nepříznivého stavu 12:18 v první sadě ale přišla na servis Niky Novotná a neuvěřitelnou šňůrou 12 podání přispěla velkou mírou k vítězství v úvodním setu. Druhá sada se pak pro Královo pole nevyvíjela od začátku příznivě, žákyním se ale velkou bojovností podařilo v koncovce tohoto setu obrátit skóre ve svůj prospěch. Následný zkažený servis však nabídl Mikulové možnost srovnat stav setů, a soupeřky toho využily (25:27). „V tie breaku holky zabraly od stavu 6:8, a větší vůle po vítězství je nakonec dovedla až k zisku bronzových medailí," dodala Kašubová.

Nejlepší blokařkou turnaje byla vyhlášena Zuzka Konečná.

Složení bronzového družstva žákyň pod taktovkou Štefana Zbura a kondiční trenérky Mirky Dunárové v průběhu sezóny:

Nahrávačky: Markéta Jílková, Bára Krátka, Bára Hrivnáková
Univerzálky: Thea Staniczková, Layla Šmerdová
Smečařky: Niky Novotná, Niky Krobauerová, Lea Staniczková
Blokařky: Zuzka Konečná, Alice Kocmanová, Tereza Sedláčková, Lucia Miškufová
Libera: Lenka Bíječková, Zuzka Konečná, Zuzka Hudečková

 

Barbora Mertová, Majka Kašubová

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT