7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Juniorky porazily další prvoligový tým, navíc si vyzkoušely krajský přebor

DSC09524Program druhé nejvyšší ženské soutěže pokračoval o víkendu utkáními proti hradecké Slávii. Juniorky v prvním utkání nezaváhaly a zvítězily 3:1. V neděli si pak vyzkoušely krajský přebor žen proti Boskovicím.

  

 

 

 

 

 

1-Z: KP Brno - TJ Slávia Hradec Králové 3:1 (22,17,-17,14) a 0:3 (-23,-20,-22)

ZS (1. utkání): Mokrá, Kuníková, Koulisiani, Rožnovjáková, Kamasová, Stráská, libero Šmardová. Střídaly: Andrýsková, Hanáková.

ZS (2. utkání): Mokrá, Kuníková, Koulisiani, Rožnovjáková, Andrýsková, Hanáková, libero Šmardová.

Protože Magda "Buky" Bukovská stabilně posiluje ženský "A" tým a Eliška Pokorná si na tréninku přivodila výron, do utkání s Hradcem naskočily nejmladší posily brněnské juniorky, tedy Zuzka Kamasová a Marie Rožnovjáková. Obě se staly součástí povedeného utkání, ve kterém dokázaly naše juniorky (a kadetky) soupeři nejen konkurovat, ale dokonce jej i porazit. K velice slušnému výkonu se opět propracovala smečařka Kuníková, která naopak společně se Sisou Stráskou přišla posílit z žen mladý tým. 

První set byl jako na houpačce, v koncovce ale více trpělivosti i herního umu předvedly Brňanky. Ve druhém setu již mladé naděje Královopoleského volejbalu dominovaly. Alfou a omegou byl výkon Ely Koulisiani a Sisy Stráské na bloku a pestrá hra Radky Mokré na nahrávce. Hradečačky však nesložily zbraně a ve třetím setu předvedly povedený obrat. Bylo znát, že pochopily herní systím juniorek a začaly lépe servírovat a následně výborně bránit na síti. Čtvrtému setu pomohlo pootočení brněnské sestavy, které změnilo postavení domácích smečařek proti krajním hráčkám soupeře. Situace jako první využila Kuníková, která při podání Sisy Stráské několika brejkovými body v útoku pomohla odskočit soupeři na rozdíl pěti bodů. Soupeř ve čtvrté sadě nepředvedl tak strhující hru jako v setu předešlém a s brněnským výběrem prohrál jednoznačně 14:25. Juniorky si po skalpu Havlíčkova Brodu i Žižkova připsaly další cenný skalp za vítězství 3:1.

Do sobotní odvety již nenastoupila Zuzka Kamasová ani Silva Stráská. Změny v sestavě se projevily zejména v koncovkách, do kterých Brňanky přicházely vždy s mírnou ztrátou a navíc se ani jednou nedokázaly vyvarovat drobných, ale zásadních chyb. Naopak soupeř z Východních Čech byl v důležitých momentech koncentrovaný a druhou porážku nepřipustil. Juniorky tak z druhého, opět pohledného utkání body nevyválčily a prohrály po boji 0:3.

Komentář trenéra (Nezhoda): "Náročný program a různé cíle jednotlivých hráček nám nedovolí postavit do utkání to nejlepší, co v brněnském dorostu máme, přesto dokážeme získávat body i vyhrávat a toho si nesmírně cením. První utkání jsme měli poměrně pod kontrolou, Vykazujeme herní stabilitu a dokážeme plnit taktiku. Druhému utkání scházela trocha vyzrálosti Elišky Andrýskové, k vítězství v sadě nebo utkání jsme nebyli tak daleko, jak by mohl stav 0:3 ukazovat. I sobotní výkon hodnotím pozitivně, přeji si, abychom dokázali takto hrát i v juniorské extralize."

 

1-K-Z: KP Brno - TJ Minerva Boskovice 3:2 (26,23,-22,-22,11) a 3:1 (-18,20,17,27)

ZS (1. utkání): Gronichová, Mičánová, Röderová, Vítková, Šimečková, Oujezdská, libero Měřínská.

ZS (2. utkání): Mičánová, Gronichová, Röderová, Vítková, Šimečková, Oujezdská, libero Měřínská.

Brněnské dorostenky jsou zvyklé působit v nejvyšších soutěžích a i proto si v neděli vyzkoušeli, jaké to je hrát seniorskou soutěž na úrovni kraje. Již ve středu dokázaly, za velkého přispění kadetek, porazit Újezd u Brna. V neděli změřily síly s Boskovicemi. Nutno dodat, že sestava brněnského týmu byla nutně improvizovaná. Na nahrávce nastoupilo libero Eva Gronichová a zatím co jeden post smečařky obsadila zkušenější Anička Mičánová, ten druhý zastoupila mladičká Evka Šimečková. To nebyla ale jediná mladá hráčka v sestavě. Na postu univerzálky nastoupila druhá kadetka Kika Vítková a na liberu Anežka Měřínská. Juniorky tak tvrdily muziku alespoň na středu sítě prostřednictvím Adély Röderové a Lucky Oujezdské. Právě Lucie předvedla asi nejvíce stabilní výkon a svému týmu byla po celý čas oporou. To samé platilo také pro Anežku Měřínskou, která se lepší utkání od utkání a i ona dokázala být svému týmu velikou oporou. 

Nedělní volejbal byl živelný, herně nestandardní, nesl se ale v duchu dobrých emocí a překonávání se. Prvním šokem byl pro Evku Gronichovou, která se přeučovala na nahrávačku za pochodu. Prví set nebyl z obou stran nic moc, když už ho ale Brňanky přivedly do koncovky, nebály se ji vyhrát. A úplně stejně tomu bylo i v setu druhém. Oba týmy se lepšily ve výkonu, juniorky znovu dokázaly o trochu více entusiasmu a set znovu vybojovaly ve svůj prospěch. Se třetí sadou ale na tým dopadla zodpovědnost. Zatím co první dva sety byly spíše pro zábavu, zbylé tři se nesly v povinnosti dotáhnout rozdělanou práci až do konce. A na výkonu to bylo rázem znát. Na tým se od úvodu třetí sady lepila smůla na paty. Kazila se podání, hůře se přihrávalo, nešťastně se útočilo. A když už to vypadalo, že tým znovu naskočil k výkonu z prvních dvou sad, nenadálá hrubka vrátila Boskovice na koně. Nutno podotknou, ani soupeř z Boskovic nedal kůži zadarmo av utkání se lepšil. po téměř dvou hodinách bylo vyrovnáno 2:2 na sety. Rozhodnout musel tie-break. Ten ale Brňanky rozehrály tak sebejistě, že nebýt malého zaškobrtnutí okolo osmičky, nebylo o vítězi pochyb. Dorostenky si připsaly cenné vítězství za dva body.

Druhé utkání bylo od úvodu trochu jiné. Za prvé se na nahrávce představila Anička Mičánová, za druhé soupeř s přehledem zvítězil v první sadě. Boskovice do druhého utkání naskočily opravdu velice dobře a Královopolanky zaskočily. Dobře přihrávaly a odvážně útočily. Ta tam byly školácké chyby. První set byl zcela v jejich režii 25:18. Výkon Boskovic však neměl dlouhého trvání. Brňanky začaly hrát lépe, soustředily se na kvalitní servis, kterým soupeři opravdu škodily. Po výměně rolí se k odvážnému výkonu rozehrála Eva Gronichová na smeči, jmenovkyně Šimečková ji však odvážným výkonem čile doplňovala. Soupeř v následujících dvou setech nenašel odpověď na koncentrovaný výkon mladých Brňanek a prohrával 1:2. Co čert nechtěl, dorostenky se ve čtvrté sadě opět nevyvarovaly zakolísání svého výkonu. Set dospěl do opravdu dramatické koncovky, ve které bohužel prvním mečbolem pohrdla Kika Vítková, která se při útoku ocitla v síti. Tuhý boj přinesl pěkné rozehry, ale také dva úspěšné bloky Adély Röderové. Brňanky v dramatu uzmuly všechny tři body, když zvítězily 29:27 a 3:1 na sety.

Komentář trenéra (Nezhoda): "Těžké jen tak komentovat, to se musí zažít. Musím ale holky pochválit, každá z nich se dokázala nějak originálně v utkáních prosadit."


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT