7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Juniorky si z Frýdku-Místku přivezly tři body, kadetky braly v Přerově všech šest

DSC09524Ve třetím hracím víkendu naše juniorky poprvé okusily hořkost porážky, kadetky naopak pokračovaly na vítězné vlně. Obě družstva drží průběžné vedení.

 

 

 

  

 

 

 

 

EX-JKY: TJ Sokol Frýdek-Místek - KP Brno 3:0 (-14,-18,-15) a 1:3 (-20,21,21,24)

ZS (1. utkání): Mokrá, Kamasová, Oujezdská, Vybíralová, Andrýsková, Hanáková, libero Šmardová.

ZS (2. utkání): Mokrá, Kamasová, Oujezdská, Rožnovjáková, Novotná, Hanáková, libero Gronichová. Střídaly: Andrýsková, Šmardová, Vybíralová.

První zápas proti Frýdku jsme vyhráli 3:0. První set jsme vyhráli s přehledem díky dobrému servisu obraně a útoku.Druhy set jsme vyhráli opět díky našemu nasazení a chuti vyhrát a díky tomu jsme vyhráli i třetí set.Také jsme vyhráli díky tomu ze jsme se nepřizpůsobily hře Frýdku a hrály jsme tak jak umíme. Díky výhře jsme získali tři body do tabulky. (Lucie Oujezdská)


Ve druhém zápasu dostaly od úvodu přednost Monika Novotná na smeči a Maruška Rožnovjáková na postu univerzálky. Vystřídala se také libera, do druhého utkání nastoupila Eva Gronichová. Úvod první sady nepřinesl nic nového. Brno hrálo pěkný, odhodlaný volejbal, s malým množstvím chyb a dobře fungující obranou. Frýdek-Místek se naopak moc nevytáhl a jen málo vzdoroval. Rozdíl ve snaze byl opět patrný a vítězství Královopolanek na sebe nenechalo znovu příliš čekat. Obrat přineslo až herní zaváhání našich děvčat v úvodu druhého setu. Frýdek nenápadně, ale jistě ubránil první rozehry a vybudoval si čtyřbodový náskok. Brněnská děvčata se nejdříve opakovaně neprosadila středem sítě, další zaváhání přišla na přihrávce a náskok byl najednou o více jak šest bodů. Přestože zbytek sady přinesl korekci náskoku domácích, Brno se ze špatného úvodu nevzpamatovalo a prohrálo 21:25. Jenže ani vstup do sady třetí nebyl odlišný, Frýdek-Místek se daleko více osmělil, daleko lépe přihrával a jistě útočil. Pryč byly minely Slezanek z prvního utkání. Rozhořel se boj o každou výměnu a znovu to byla brněnská děvčata, která přestože se před dvacítkou dostala krátce do vedení, opět padla v koncovce. Ani čtvrtá sada nezačala pro holky z Kápečka šťastně, nicméně hře pomohl návrat Hanky Vybíralové na hřiště. Díky povedené sérii Moniky Novotné na podání a důsledné obraně Brňanek šlo do koncovky s poklidným náskokem Brno, ovšem co čert nechtěl, nedokázalo proměnit ani jeden ze třech setbolů a po tahanici nakonec znovu podlehlo Frýdecko-Místeckým holkám v koncovce 26:28. Domácí si své vítězství vydřely a zaslouženě si půlku bodů ponechaly na vlastní palubovce.

Program juniorek pokračuje o víkendu utkáními na domácí palubovce proti dalšímu týmu ze severu Moravy, kterým je TJ Ostrava. 

Komentář trenérky (Nezhoda): „V prvním utkání mě mile překvapila naše koncentrovaná hra s minimem chyb, dobrou obranou a odvážnou dohrávkou. Radka opravdu hezky nahrávala, díky čemuž se dařilo v útoku všem děvčatům. Utkání jsme odehráli bez střídání, v poklidu, velice pěkně. Druhý zápas ani tak neovlivnily tři nové hráčky na hřišti, jako diametrálně odlišný přístup Frýdeckých holek od druhého setu. Myslím si, že tehdy se začal hrát opravdu extraligový, juniroský volejbal. Bohužel nám dlouho trvalo, než jsme pochopili, že budeme muset vynaložit větší úsilí a supeř toho využil. Ve všech koncovkách jsme navíc nebyli dostatečně důrazní a vítězství si tak vlastně ani nezasloužili. Myslím, že je to dobré poučení do příštích utkání.“

 EX-KKY: Volejbal Přerov - KP Brno 0:3 (-18,-19,-17) a 0:3 (-14,-9,-15)

Sobotní souboj proti Přerovu jsme zahájily výhrou 3:0. Hru jsme vyhrály s přehledem, nebály jsme se útočit a přitalčit na servisu. Snažily jsme se také plnit úkoly zadané trenérem a díky tomu získavaly další body pro nás. Malým problémem byla práce v poli a málo přihraných balónů za jedna.

Druhý sobotní zápas proti Přerovu jsme hrály s náskokem 1O bodů a udržovaly tak svou klidnou hru. Z náší strany došlo k úplnému prostřídán hráček, takže to bylo pro nás výzvou, kterou jsme přijaly a bojovaly s ní. Chvílemi u nás padala komunikace, ale i přesto jsme zápas s přehledem vyhrály 3:0. (Natálie Golasowská)

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT