7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Víkend ve znamení extraligových domácích utkání, body zůstaly doma!

DSC09524Druhý víkend extraligových dorostenek přinesl plný bodový zisk. Kadetky i juniorky na Botanické nezaváhaly a porazily své soupeře za tři body. Na první výjezd se naopak vydaly prvoligové "ženy". Souboj s Dobřichovicemi však vyzněl jasně pro Středočešky.

 

 

  

 

 

 

1-Z: TJ Sokol Dobřichovice - KP Brno B 3:0 (18,23,21) a 3:0 (17,20,17)

ZS (1. utkání): Grabovská, Bukovská, Koulisiani,Kuníková, Pokorná, Stráská, libero Gronichová. Střídaly: Judlová, Mokrá

ZS (2. utkání): Mokrá, Bukovská, Koulisiani, Navrátilová, Pokorná, Judlová, libero Gronichová. Střídaly: Grabovská, Kuníková, Stráská.

Sezóna v první lize žen pokračovala na horké půdě úřadujícího mista Sokola Dobřichovice. Dobře naladěné Sokolky znovu ukázaly své mistrovství, zejména díky skvěle nahrávající Prokopové. Domácí předvedly ve své útulné hale impozantní volejbal, kterému mladé juniorky nedokázaly dlouhodobě čelit. Průběh jednotlivých setů byl vesměs podobný. Dobřichovice se ujaly z kraje sady významného vedení, které více méně udržovaly až do samotného závěru. Koncovky se hrály dvě a to pouze v prvním utkání. Brňanky nevyužily první šance ve druhém setu, ani druhé v sadě třetí. Soupeř druhý den nepolevil, opět houževnatě bránil a opravdu skvěle útočil na brejk. Dařilo se zejména středovým hráčkám, které si připsaly vysokou úspěšnost.

Na straně brněnských juniorek byly potěšitelné spíše vybrané úseky hry. Dařila se obrana hlavního kůlu, stejně tak jako od půlky prvního utkání útok po obraně. Největší penzum tradičně odvedly smečařky Bukovská a Pokorná. Pokud  se jim dařilo na přihrávce, působila hra Brňanek konzolidovaně a přesně. Pokud si ale jedna ze dvojice smečařek vybrala slabší chvilku, okamžitě tím poznamenala celé družstvo.

Komantář trenéra (Nezhoda): "Utkání s takto silným týmem z první ligy vás vždy posadí zpět na zem. Máme mladý perspektivní tým, vysoký, odvážný, ale zatim nedostatečně připravený. Máme před sebou spoustu práce, ale také dostatek času. Byla to přesně ta utkání, která nám řekla, kam až musíme jít ve své práci."

Ve druhém dni se zavíc zlepšila obrana v zóně čtyři, ke spokojenosti tak stačilo pouze převést obanný pokus do úspěšného bodového zakončení. V této fázi hry však Brňanky nezdravě kazily nebo naopak zajišťovaly své akce. 

Suma sumárum, mladý tým na zkušené hráčky Dobřichovic dvakrát nestačil a prohrál bez zisku sady. Více než o nepříjemný fakt se jednalo o cennou zkušenost, kterou budou hráčky moci využít v příštím kole proti Žižkovu. Utkání jsou na prgramu 11. a 12. října.

 

 

 

EX-JKY: KP Brno - Volejbal Přerov 3:0 (22,25,17) a 3:1 (15,20,-21,20)

ZS (1. utkání): Pelikánová, Kamasová, Oujezdská, Vybíralová, Andrýsková, Hanáková, libero Šmardová. Střídaly: Mičánová, Novotná.

ZS (2. utkání): Pelikánová, Kamasová, Oujezdská, Vybíralová, Andrýsková, Hanáková, libero Mičánová. Střídaly: Müllerová, Novotná, Veselá.

1.zápas s Přerovem jsme začaly s velkým nasazením díky kterému jsme si vypracovaly slušný náskok(19:11)v průběhu setu  se nám hodně dařil útok středem sítě . Ale potom jsme udělali pár chyb na přihrávce a soupeřky se nám přiblížily na rozdíl dvou bodů.Koncovku tohoto setu jsme zvládly hlavně díky našim smečařkám které si v těžké koncovce dokázali poradit a vyhrály jsme první set (25:22) Druhý set jsme začaly vyrovnaně už se nám tolik nedařilo na  podání a vybírání v poli, v koncovce jsme prohrávaly (24:22) ale vyhecovaly  jsme se a díky naší bojovnosti a risku na podání jsme set vyhrály(27:25) . Třetí set byl ze začátku také vyrovnaný ale od druhé poloviny jsme soupeře zatlačily servisem a  díky skládání míčů z těžce ubráněných rozeher, jsme jasně vyhrály (25:17). (Kateřina Pelikánová)

Druhý zápas probíhal ve stejném duchu, jako první zápas. První dva sety jsme tým Přerova přehrávaly naší útočnou činnosti, i přestože měly velmi kvalitní obranu v poli. Ve třetím setu jsme družstvo Přerova podcenily a vytvořily si značný náskok, který využily k vítězství setu. V posledním setu jsme hned od začátku soupeře náší hrou držely pod tlakem a to nás dovedlo k vítězství druhého utkání. (Eliška Andrýsková)

Komentář trenérky (Zburová): Obidva zapasy sme zvladli velmi dobre a Prerov sme prehrali vo vsetkych cinostiach. Mrzi ma akurat to, ze v obidvoch zapasoch sme sa zasekli v jednom postaveni kde sme dostali snuru bodov a nevedeli sme sa z toho dostat .Inak chvalim dievcata za bojovnost.

 

EX-KKY: KP Brno - TJ Slovácká Slavia 3:0 (22,25,17) a 3:1 (15,20,-21,20)

ZS (1. utkání): Veselá, Müllerová, Moudrá, Jedličková, Gardavská, Miškufová, libero Měřínská. Střídaly Křižanosvká, Šimečková, Vičarová, Vítková.

ZS (2. utkání): Müllerová, Dvořáková, Jedličková, Gardavská, Miškufová, libero: Měřínská. Střídaly: Křižanosvká, Moudrá, Šimečková, Vičarová, Vítková.

Tento víkend jsme hrály proti Uherskému Hradišti. První zápas jsme vyhrály 3:0. Dařil se nám velmi servis, díky kterému jsme soupeřky dostávaly pod tlak a také jsme z něho získávaly spoustu přimých bodů. Naopak smeč byl naší slabou stránkou. Nebyly jsme schopny skládat balóny hned napoprvé a hodně jsme i chybovaly. Pomáhaly jsme si hodně bloky, ze kterych jsme také získávaly příme body. Obrana v poli take nebyla špatná, sice nam párkrát chyběla komunikace, ale zato jsme byly velmi bojovné. (Bára Jedličková)

Do prvního setu druhého zápasu se nám po předchozí výhře nastupovalo dobře. Stejně jako v minulem utkání jsme celkem kvalitne servirovaly a to nám hodně pomohlo. Druhy set už tak vydařený nebyl, hned na začátku jsme nezvládly přihrát šňůru podání soupeřek a ty si tak vytvořily náskok. Naštěstí se nám set ale podařilo otočit a vyhrát ho.  Poslední set už jsme zase měly více pod kontrolou a vyhraly jsme 3:0. (Bára Müllerová)

Hodnocení trenéra (Štětka): Uherské Hradiště po loňské mistrovské sezóně přišlo o 3 klíčové hráčky, na kterých stála hra UH a tak poměrně oslabení vstoupili do extraligové sezóny kadetek, kde ale v prvním zápase porazili Prostějov 2x 3:0 a tak jsme nemohli soupeře v žádném případě podcenit. My jsme do jednotlivých setů prvního zápasu vstoupili vždy velice dobrou sérií na podání, díky které jsme soupeře rozhodili a udělali si bodový náskok. Velice dobře se nám dařilo soupeře bránit v poli a následně míče skládat, což přispělo k navyšování bodového náskoku.

Ve druhém utkání jsme nechali odpočinout Danču Moudrou, kterou ještě tentýž víkend čekala bitva na kvalifikaci ČP žákyň a prostor dostala i Terka Křižanovská. Bohužel výkon družstva byl o poznání horší než v prvním utkání, mohla za to poměrně velká nekomunikativnost mezi hráčkami, kdy docházelo k mnohým nedorozuměním jak na útoku, tak na přihrávce. Pozitivum vidím, ve druhém setu, kdy i za stavu 11:19 jsme dokázali se skoro celou prostřídanou základní sestavou (z důvodu špatného výkonu) set ještě vyhrát 26:24 a tím se soupeř složil a 3. set už byl poměrně jednoduchý. 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT