7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Kadetky stále čekají na domácí vítězství. Juniorky porazily Hradec

DSC09731

Zatím co juniorky drží extraligovou neporazitelnost a v první lize žen poskočily na třetí místo, kadetky na chuť vítězství stále nepřichází. Vítězství si připsalo družstvo Petra Pavlici v první juniorské lize.

 

 

 

 

 

 

 

1-Z: KP Brno - TJ Slávia Hradec Králové 3:0 (19,22,13) a 3:0 (22,23,14)

ZS: Vondráková, Pavlíková, Koulisiani, Wilková, Kuníková, Stráská. Libero Fialová.

Poprvé v  letošní sezóně juniorky naplno bodovaly v první lize žen. Vítězství to byla zasloužená, byť se ani jeden den nerodila snadno. 

EX-JKY: KP Brno - TJ Ostrava 3:2 (-30,16,22,-19,16) a 3:0 (23,20,16)

ZS (1. utkání): Vondráková, Kuníková, Hanáková, Vybíralová, Weissová, Navrátilová. Libero Gronichová. Střídaly: Fialová, Mokrá, Stráská.

ZS (2. utkání): Mokrá, Weissová, Hanáková, Vybíralová, Fialová, Navrátilová. Libero Gronichová. Střídaly: Kuníková.

První utkání extraligy juniorek bylo těžkým skokem z ženské do juniorské soutěže. Ostrava se sice v první polovině úvodní sady rozkoukávala, v té druhé byla více jak důstojným soupeřem a svoji odvážnou hrou Brňankám notně zatápěla. Na druhou stranu Královopolanky velice rychle ubraly z tlaku na soupeře, slabě podávaly a tak čelily razantní hře soupeře. Pro výsledek prvního utkání byla předvedená hra Weissové a Kuníkové, které dostaly opravdu veliký prostor pro předvedení vlastní útočné hry. Po nervy drásající koncovce prvního setu Brno otočilo průběh utkání, ve čtvrté sadě ale opět dominoval soupeř. V závěru utkání možná přeci jen rozhodla zkušenost na straně KP. Brňanky zvítězily nejtěsnějším rozdílem a přestože ztratily první bod v soutěži, háji neporazitelnost. Druhé utkání totiž drama nepřineslo a to přesto, že si premiéru v soutěži odbyla na nahrávce Radka Mokrá, na smeči pak Gabča Fialová. Naobědvaná děvčata odehrála pohodové utkání. Brnu se dařilo na přihrávce, právě Fialová zahrála "životně" na smeči, kde se jí dařilo opravdu vše, k čemu se přichomítla. Výborně se ale prezentovala také Hanáková s Navrátilovou na bloku. Radka Mokrá pestrou hrou rozprostřela energii na všechny hráčky, ve slabší chvilce Jany Weissové dopomohla Katka Kuníková. 

Komentář trenéra (Nezhoda): "Byl to opravdu jeden z náročných víkendů, před sezónou jsme ale věděli, že se v některých týdnech budeme prát na hranici sil. Zvedáme si sebevědomí v první lize, bojujeme o první trojku, čeká na důležité utkání v Hronově, kde nikdo nevyhrává snadno. První utkání juniorek nám opravdu nešlo. Přesto že jsme předvedli několik zářivých momentů, takticky to bylo špatně odvedené utkání a stálo nás spoustu sil. Možná měla Radka Peti více pomoci již v tomto zápase, protože ten druhý zvládla velice slušně a drze. Krásně si rozehrála Hanku Vybíralovou, se kterou spolupracuje v kadetkách."  Stále ale platí, že v první části sezóny se chceme ukázat v ženské soutěži a tam jsme odvedli zase kus práce, která nyní na Vondrákové stojí. Srovnáváme mentalitu s ženským volejbalem, jsme silnější v koncovkách, vyrovnáváme se v obraně a dřeme. Možná to není vždy krasopisem, ale každá hráčka bojuje na sto procent. To nám trenérům říká, že jsme na stejné vlně a víme, co od sebe očekáváme."

 KP Brno - TJ Lokomotiva Plzeň 1:3 (-17,-22,16,-14)

ZS: Mokrá, Bukovská, Koulisiani, Stráská, Mičánová, Röderová, libero: Ježková. Střídaly: Müllerová, Šmardová, vybíralová

V pátek 2.listopadu jsme odehrály zápas proti Plzni. Do zápasu jsme vstoupily trochu nekoncentrovaně a nesoustředily jsme se na některé míče. Trápily jsme se trochu na přihrávce, hodně v poli a také při vykrývání jsme nebyli moc akční. První i druhý set jsme prohrály i když v druhém setu už to bylo lepší ale stále to nestačilo. Ve třetím setu jsme se kously a plnily jsme si každá své povinnosti a emoce byly taky více vidět. Třetí set byl pro nás vítězný. Čekal nás čtvrtý set ale naše soustředění trochu opadlo a tím pádem i emoce a nadšení šlo dolů. V tomto setu jsme podlehly soupeřkám a konečný stav pro nás byl 1:3.

Monča Novotná - hráčka

ZS: Mokrá, Müllerová, Röderová, Vybíralová, Mičánová, Novotná, libero: Šmardová. Střídaly: Andrýsková, Bukovská, Oujezdská

KP Brno - TJ Lokomotiva Plzeň 1:3 (-21,21,-18,-12)

Do druhého zápasu jsme vstoupily odvážně a chtěly jsme vyhrát. Celý první set jsme se soupeřem hrály vyrovnaně, ale v koncovce byla Plzeň silnější. Ve druhém setu se nám podařilo vytvořit si několikabodový náskok, který jsme si celý set udržely. Třetí set soupeř vyhrál hlavně díky výbornému bloku, přes který jsme nedokázaly pořádně zaútočit. Hned na začátku čtvrtého setu se Plzeň dostala do velkého vedení a my už jsme ho nedokázaly stáhnout. Zápas jsme prohrály 3:1.

Bára Müllerová - hráčka

 

 

 

 

 

Družstvo juniorek bylo nuceno rozdělit síly do dvou soutěží souběžně. V sobotu nastupovaly starší hráčky k dvojutkání první ligy juniorek a mladší do soutěže krajského přeboru kadetek, kde si kadetky odehrály tři utkání. Obě poloviny a jednotlivě všechny hráčky zvládly své úkoly možná i trošku nad plán, když se podařilo vyhrát všech pět utkání. Juniorky si zajistily po polovině základní části druhé místo v první lize, kdy prohrály pouze s družstvem Zlína. Kadetky po prvním kole postoupily do nejvyšší skupiny, kterou v druhém kole vyhrály, platí tedy, že od kvalifikace ještě kadetky nenašly přemožitele. 

Královo Pole B - Junior 3:0 (13,16,14)
Sestava: Nesrovnalová, Podsedníková, Oujezdská, Hrnčířová, Kožoušková, Hrochová, libero Měřínská. Střídaly: Andrýsková
Královo Pole B - Junior 3:0 (10,15,17)
Sestava: Nesrovnalová, Podsedníková, Oujezdská, Hrnčířová, Kožoušková, Hrochová, libero Měřínská. Střídaly: Andrýsková
 
Tuto sobotu jsme odehráli dva zápasy proti papírově nejslabšímu soupeři v soutěži. Na soupeře jsme hned od začátku vyvíjeli tlak díky našemu dobrému servisu, který se nás držel v obou utkáních. V ostatních činnostech jsme předvedli dostačující výkon, který stačil abychom v obou utkáních hladce zvítězili ve třech setech. Kvalitativně to sice nebyl náš nejlepší zápas, ale věříme že v příštích utkáních své kvality ukážeme. Tereza Hrochová

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT