7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Juniorky vyhrály v první ženské lize, v pátek pak porazily Přerov. Kadetky vezou tři body z Chodova.

DSC09524

Po dvou týdnech se opět roztočilo kolo dorostenecké extraligy. Kadetky si v boji o první čtyřku body rozdělily. Juniorky si naopak pojistily první místo. Daří se také juniorkám v první lize. Díky dvěma vítězstvím drží skvělé druhé místo.

 

 

  

 

 

 

1-Z KP Brno B - TJ Sokol Žižkov 3:1 (13,19,-28,23) a  0:3 (-25,-22,-18)

ZS: Vondráková, Pavlíková, Koulisiani, Wilková, Weissová, Stráská, libero Gronichová. Střídaly: Daňková, Fialová, Navrátilová.

První vítězství juniorek nad některým z ženských týmů se nerodilo vůbec snadno. Naše hráčky sice jednoznačně zvítězily v prvních dvou sadách, třetí a čtvrtý set však nabídl vyrovnanou bitvu, kterou rozhodly dvě koncovky. Brňankám se v průběhu utkání dařilo na podání a v útoku, Žižkov ale dokázal svoji hru přizpůsobit domácím a bojoval do samotného závěru. Napínavou koncovku čtvrtého setu významně ovlivnila Klára Daňková, která úspěšně dostřídala na podání a do obrany. Druhým faktorem byla nesoustředěnost soupeře, který na místo boje o setbol svedl boj s rozhodčími.

Sobotní utkání se vyvíjelo od úvodu znovu jednoznačně pro naše mladé hráčky. Obrat nastal v koncovce setu, kdy Žižkov úspěšně vystřídal na postu smečařky a zarputilou hrou obral Brno o vedení a konečně i celý set. Žižkovským děvčatům vlilo vítězství síly do žil. I nadále pokračovaly ve výborném, sebevědomém výkonu a naše juniorky zatlačily do defenzívy. Obě družstva si tak body rozdělila a na dálku budou dále bojovat o postup mezi první trojku.

Komentář trenéra (Nezhoda): "V první lize hrajeme dobrá utkání, ve kterým nám soupeři nedají nic zadarmo. Díky převaze, kterou máme v dorosteneckých soutěžích, nejsou hráčky na soustavný tlak ze strany soupeře zvyklé. I Žižkov nám dnes připomněl, že v této soutěži nemáme nic jisté a musíme být koncentrovaní po celý průběh zápasu. To platí pro hráčky i nás trenéry."

EX-JKY Volejbal Přerov - KP Brno 1:3 (-22,-23,16,-15) a 1:3 (25,-20,-18,-16)

ZS: Daňková, Pavlíková, Hanáková, Stráská, Kuníková, Navrátilová, libero Fialová. Střídaly: Koulisiani, Vondráková, Wilková.

Juniorky předehrály svá utkání v pátek tak, aby si mohly následně dopřát pár dnů podzimních prázdnin. Trenéři zapojili do utkání hráčky s menším herním vytížením a tento krok se víceméně vydařil. V koncovkách prvního utkání navíc velice dobře zafungovala střídání, která napomohla k vítězství. Úpadek koncentrace přinesl pouze vstup do třetího setu, kterého přerovské hráčky využily a zvítězily jednoznačně 25:16. Ve čtvrté sadě dostaly Královopolanky utkání pod kontrolu a jasně zvítězily.

Do druhého utkání Brňanky vstoupily dobře, hrály lépe než jejich soupeř a držely významný náskok. Přerov ale vycítil příležitost po několika zaváháních našich hráček, set vyrovnal a po rozpačitém závěru ze strany Brna i prvního rozhodčího také vyhrál. Brno nastoupilo ve zbytku utkání v co možná nejsilnější sestavě, eliminoval svá předchozí zaváhání a nadcházející tři sady vyhrál.

Komentář trenéra (Nezhoda): "Dnešní utkání pro nás měla několik významných úkolů a ty se nám víceméně podařilo splnit. Za prvé se nám nakupily zdravotní patálie na což nejsme úplně zvyklí, proto jsme museli trochu improvizovat. Nutně jsme potřebovali zapojit i dlouhodobě méně vytěžované hráčky. Čeká nás těžký víkend, kdy ve dvou dnech sehrajeme čtyři utkání a každá hráčka musí být na sto procent připravená pomoci.  Potřebovali jsem ale Přerov porazit, abychom roztrhli tabulku na první dva týmy, i v tom jsme byli dnes úspěšní. Mrzí mě tak pouze ztráta koncentrace ve druhém utkání, paralelu vidím v tom, co se nám stalo v utkání se Žižkovem, kde jsme kontrolu nad utkáním ztratili během několika minut."

BVC Chodov - VK Královo Pole 0:3 (15,10,15)
ZS: Bukovská, Novotná, Vybíralová, Šmardová, Röderová, Mokrá, libero: Gronichová

Extraligové kadetky Králova Pole se vydaly na svou nejdelší štaci a to do Chodova u Karlových Varů. Jednalo se velice důležité dvojutkání sousedících týmů v tabulce. Do haly jsme asi vstoupili levou nohou, jelikož první utkání se odehrálo pomalu bez nás. Všichni jsme asi zůstali ještě od pátku na dálnici. Svázanost všech hráček bylo velice viditelná. Postupně se na hřišti protočily všechny hráčky, ale nikdo nedokázal zavelet k obratu a bohužel na co jsme sáhli, to většinou nedopadlo dobře. A tak jsme se postupně protrápili celým prvním utkáním.

"Ve všech třech setech jsme měly pomalý rozjezd. Začaly jsme 11:2;7:2;7:4. Nedokázaly jsme příjmout, a když už jsme přijmuly, tak jsme to pokazily na útoku. Několikrát nám tam spadla ulívka od chodovské nahrávačky. Když už jsme se dostaly k servisu,tak některé přeletěly a některé spadly do sítě. Šla na nás vidět veliká nervozita a stres. Hodně chyb bylo při postavení v poli, v blocích a nehlídaly jsme si protivníky. Málo útoků se středovou hráčkou. Nevěříme si?" Hanča Vybíralová - univerzálka


BVC Chodov - VK Královo Pole 1:3 (-19,17,-23,-22)
ZS: Mokrá, Bukovská, Novotná, Müllerová, Mičánová, Oujezdská, libero: Gronichová

Před druhým utkáním jsme si ale v šatně řekli, že takhle to nejde a že to musíme změnit. Již od rozcvičky holky vypadaly velice natěšeně a odhodlané napravit první utkání. Těsně před koncem rozcvičky nám ale zatrnulo, a to když z bezprostřední blízkosti dostala univerzálka Hanča Vybíralová ránu míčem přímo na solar. Velice špatně se ji z tohoto incidentu dostávalo, a tak jsme do utkání nastoupili s Barunkou Müllerovou na postu univerzálky. Oproti prvnímu zápasu hra na naší straně byla koncentrovaná, velice odvážná a připravena bít se o každý míč. Soupeřem jsme se nenechali tentokrát zaskočit, ale byli jsme to my, kdo udával tempo hry. První vyhraný set nás nakopnul, a i ve druhém jsme pokračovali na stejné vlně, ze které nás bohužel na chvíli vyvedl jeden servis ze strany soupeře, díky kterému si udělal rozhodující náskok ve 2 setu. Ve třetím setu jsme dlouho vedli, ale soupeř v koncovce nebezpečně začal stahovat. Díky ale zvýšené kvalitě obrany na síti jsme set uhájili a šli jsme na druhou stranu s tím, že příští setu bude ten poslední. Dlouho to tak vypadalo, vytvořili jsme si 5bodový náskok, který jsme ale ztratili díky servisu chodovské nahrávačky Kačky Kurdlové, jejíž servis letící pár centimetrů nad páskou byl velice náročný na přihrávku, a tak náš náskok stáhla a dokonce pro Chodov vytvořila náskok 3bodový. Nakonec ale díky dvou sériím na servise, kvalitní obraně a velice dobré následné dohrávce jsme zápas dotáhli do vítězného konce.

"V sobotu jsme odehráli náš druhý zápas proti Chodovu. Do zápasu jsme nastoupili s odhodláním a bojovností vyhrát. V prvním setu jsme zlepšili příjem a proto jsme častěji využívali i variantu útoku středem. Začali jsme tlačit na Chodov naším razantním servisem, který dělal soupeřkám problémy ho přihrát. Naše útočnice byli odvážné a přitvrdili na útoku. První set jsme vyhráli. V druhém setu jsme dělali častější chyby na příjmu, tuto ztrátu jsme pak nedokázali dohnat a vyhrál druhý set Chodov. Zbývající sety jsme navázali na první set a vyhráli jsme 3:1."  Áďa Röderová - blokařka

1-JKY Jehnice - Královo Pole B 1:3 (-13,-26,17,-14)

ZS: Nesrovnalová, Škrabalová, Dědková, Hrnčířová, Bínová, Hrochová, libero Měřínská. Střídaly: Kochová, Podsedníková, Čerteková, libero Řičánková

V sobotu 27. října jsme odehrály zápas proti Jehnicím. První dva sety se nám dařilo a s žádnou činností jsme neměly velký problém. Poté jsme polevily, zkazily spoustu servisů, a tak jeden set prohrály. V posledním setu jsme se zase zvedly a tím vyhrály 3:1. Pavla Nesrovnalová

Jehnice - Královo Pole B 2:3 (-20,23,-12,22,-3)
ZS: Nesrovnalová, Škrabalová, Dědková, Hrnčířová, Podsedníková, Hrochová, libero Řičánková. Střídaly: Kochová, Bínová, Čerteková, libero Měřínská

Druhý sobotní zápas jsme začali výherním setem. V druhé sadě se nám již tolik nevedlo a tento set jsme nedokázali otočit. Třetí set jsme začali s 4 bodovou ztrátou a ze stavu 6:10, kdy na podání šla nahravčka Pavla Nesrovnalová, jsme díky její 13 bodové sérii set s velkým náskokem vyhráli. Čtvrtý set byl opět ve znamení prohry. V tiebreaku jsme suverénně vyhráli a odvezli si domů 5 bodů, a to i přesto, že jsme nebyli v nejlepší sestavě. Kateřina Čerteková

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT