7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Juniorky si ze Šternberkem body opět dělily,...

Juniorky dokázaly bodovat proti silnému Šternberku, když jednou zvítězily. Zatím co kadetky v Přerově dvakrát zvítězily a míří do první čtyřky, juniorky si po dělbě bodů se Šternberkem na postup musí ještě počkat.

 

 

 

 

 

 

U-19: VK KP Brno vs. TJ Sokol Šternberk 3:0 (18,19,16) a 1:3 (-20,-28,18,-14)

Sestava Brno - (1. utkání): Šloufová, Meidlová, Fialová, Vaďruová, Weissová, Stráská, libero Digrinová. Střídaly: Daňková, Koulisiani,

Sestava Brno - (2. utkání): Šloufová, Kuníková, Fialová, Vaďruová, Weissová, Stráská, libero Digrinová. Střídaly: Daňková, Koulisiani, Wilková

První utkání mělo ve všech setech obdobný průběh. Tím byla vyrovnaná úvodní pasáž a silný závěr Brna v koncovkách. Utkání vypomohly Meidlová a Šloufová, které si na malou chvíli odskočily z náročného programu žen. Obě svým juniorkám vydatně vypomohly, zejména zkušenost Meidlové převtělená do koncentrovaného výkonu ve všech činnostech byla příkladná. Díky Pájiné silné přihrávce ve spolupráci s Digrinovou mohl domácí celek tvořit hru a zaslouženě vyhrál. S Meidlovou utkání opět bravůrně odútočila Jitka Vaďurová na univerzálu. Slučšný zápas odehrály také všechny tři středovky, FIalová tradičně velice dobře na podání a Stráská s Koulisiani zase lépe na bloku.

Druhé utkání bylo jako na houpačce, kterou kymácela domácí přihrávka. Tak jako byl silný brněnský přihravačský blok v prvním utkání, tak moc zranitelný byl v tom druhém. Nedařilo se ani Weissové, ani Kuníkové, ta si svoji práci odvedla alespoň v útoku. Kymácející bárku vypomohla na chvíli uklidnit Natka Wilková. I za jejího přispění si domácí vytvořily veliký náskok 20:12 ve druhém setu, který však k vítězství nedovedly. Šternberská děvčata dokázala uzamknout Brno v jediném postaví, set vyrovnala a následně otočila. Obě družstva měla setbol, ten poslední patřil hostům. Šternberk se ujal vedení 2:0 a přestože o třetí sandno přišel, čtvrtý byl plně v jeho režii. Díky slabé přihrávce i práci v poli Brno nenavázalo na silný útočný potenciál z prvního utkání. Jak již bylo napsáno, v útoku se prosadila v podstatě pouze Kačka Kuníková. Protože si oba týmy body podělily, o postupu mezi nejlepší čtyřku prvního kola nástavby rozhednou až další víkendy. Brno v tuto chvíli dělí od elitního turnaje pět bodů. Jistotu ani nemá žádný tým v Čechách, zatím nejblíže jsou ale devčata Olympu a Budějovic.

 U-17: Volejbal Přerov vs. VK KP Brno 1:3 (-15,17,-16,-22) a 0:3 (-14,-18,-22)

 Sestava Brno - (1. utkání): Grabovská, Weissová, Koulisiani, Kuníková, Weissová, Stráská, libero Ježková.

Sestava Brno - (2. utkání): Grabovská, Weissová, Koulisiani, Kuníková, Weissová, Stráská, libero Ježková.

 

V novoročním programu pokračovaly také kadetky, které změřily své síly na horké půdě Přerova. Zatím co v úvodních setech byla cítit určitá nerozehranost zejména Květky Grabovské, která se do týmu vrátila po náročném programu v reprezentaci, od třetí sady byl na hřišti cítit klid a nadšení ze hry. Kromě tradičních opor odehrála výborná utkání také Terka Ježková na liberu, která klidnou přihrávkou pomohla svým zkušenějším spoluhráčkám k rychlé, kombinační hře na síti.

Druhé utkání již bylo zcela v režii našich hráček, které si trpělivým, ale důsledným volejbalem vybojovaly další tři body a postup mezi čtyři nejlepší týmy soutěže.

 

HRÁČKY VÍKENDU U-19
  VK KP Brno Šternberk
     
   
  ,

 

VK Přerov vs. VK KP Brno

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT