7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Kadetky rozebraly Přerov, juniorky si body dělily

Družstvo Aleše Nováka odsoudilo přerovský tým k průběžnému poslednímu místu v tabulce extraligy kadetek. Juniorky dokázaly bodovat proti silnému Šternberku, když jednou zvítězily.

 

 

 

 

 

 

TJ Sokol Šternberk vs. VK KP Brno (21,18,21) a 1:3 (16,-21,-16,-16)

Sestava Brno - (1. utkáýní): Vondráková, Meidlová, Fialová, Vaďruová, Pavlíková, Stráská, libero Digrinová.

Sestava Brno - (2. utkáýní):

 Napínavý úvod a slibný náskok pěti bodů ve druhém technickém tajmu, to byl úvod napínavého klání proti sebevědomému Šternberku. Poté se ale několikrát neprosadila Meidlová v útoku z hlavního kůlu a soupeř začal rychle snižovat ztrátu. Do koncovky již vstupoval s náskokem dvou bodů a nakonec zvítězil 25:21. Druhá půle sady tak činila nepříznivé skóre 5:14 z pohledu Králova Pole. Co více, nastínila průběh zbytku utkání. Šternberk byl na vlně, výborně bránil na síti a ještě lépe díky Oborné v poli, prosazoval se v útoku po obraně. Brno ztratilo bojovnost a chuť se rvát, malátným výkonem doklopýtalo až k porážce 0:3.

Druhý set a neměnící se obrázek. V plné síle, s Pavlíkovou a Medilovou na smečí a na postu s Kuníkovou, družstvo nedokázalo bojovat s obranou svého soupeře. První set napovídal rychlému konci znovu ve třech sadách. Druhá část však přinesla obrat. Královopolanky se začaly více soustředit na slabé stránky soupeře, navíc svoji hru lépe řídily a dopustily se minima chyb. Brňanky také zásadně lépe přihrávaly, a přestože často první akce bodem neskončila, vytvářely si dostatečné množství příležitostí k zisku bodů ve zbytku rozehry. Pavlíková s Meidlovou jakoby odčarovaly moc Šternberku v obraně a začaly sbírat bod za bodem. Však jich dohromady do konce utkání nasbíraly 46! Šternberk přestal věřit v další úspěch, přestože dále dobře bránil na síti, slibné akce již k důležitým bodům nepřivedl. Souboj pravděpodobně dvou nejsilnějších týmů na Moravě skončil smírně. Šternberk se sice propadl na prozatímní čtvrté místo, je ale jisté, že začne šplhat tabulkou vzhůru. K Brnu se naopak přiblížil Prostějov, který si v uplynulém víkendu poradil jednoznačně s Ostravou.

Komentář trenéra (Nezhoda): Družstvo má velikou výkonost, věk a zkušenost ale neobalamutíme. Stejně tak nezměníme povahy hráček. Důležité je mít na paměti proč hrajeme, jaké jsou naše osobní cíle a kam míříme. První zápas byl z naší strany opravdu špatný. To ale nesnižuje výkon soupeře. Ten hrál parádně. Nestačili jsme na něj. Nevytvořili jsme žádnou činností tlak a nemohli jsme pomýšlet na vítězství. Druhé utkání ale nalezlo skryté vůdce. O víkendu nám pomáhala Meidlová a nesmíme zapomenout, že je to jedna z nejlepších smečarek  posledních gerenace juniorských reprezentantek. První zápas a možná i kvalitu soupeře si představovala jinak, jsem ale rád, že společně s Denisou dokázaly zavelet k obratu ve druhém utkání. Vzala na sebe zodpovědnost a mohla ve Šternberku zvítězit.

 

HRÁČKY VÍKENDU U-19
  VK KP Brno Šternberk
Pavlíková  39 24 Ambrožová
Meidlová  22 20
Dudová
Kuníková, Stráská  9 16
Hanousková, Kneiflová

 

VK KP Brno vs. VK Přerov 3:0 (22,12,19) a 3:0 (13,17,19)

Utkání s Přerovem shrnula brněnská nahrávačka Květka Grabovská. Připomněla, že první set probíhal vyrovnaně až do vypjaté koncovky. Přerovský tým dlouho vedl, Brno se ale v závěru vzchopilo, soupeře v koncovce dotáhlo a nakonec v celé sadě zvítězilo. Obratu pomohla i střídající Weissová Družstvo táhla ale i druhá posila, kterou byla Kačka Kuníková. Grabovská dále kvitovala kontrolu nad vývoj zbytku utkání, to díky trpělivé a pozorné hře celé základní sedmičky.

Do druhého utkání udělal Aleš Novák jednu změnu, když na bloku nastoupila Hanáková. Na post první smečařky se vrátila Eliška Pokorná, které nevyšel první zápas. Brňanky hrály od úvodu znovu zodpovědně, nedovolily Přerovu bodovat a samy sbíraly bod za bodem. První set byl jasnou záležitostí, ve třetím sice soupeř chvíli vzdoroval, závěr ovšem opět připadl Královu Poli. Hře dominovala opravdu výborná souhrá nahrávačky Grabovské se svými kůlovými hráčkami.

Komentář Erika Nezhody: Kadetky jsem mohl vidět hrát poprvé v sezóně a několik věcí mě mile překvapilo. Ny mysli mám organizaci hry v rozehrách, výkon Ježkové na liberu, stoupající kvalitu Röderové na bloku a střelba do hlavního kůlu Grabovské. Družstvo má bojovného ducha a dokáže vzdorovat tlaku soupeře. Wilková si jistě zaslouží větší pozornost nahrávačky, alespoň dnes dostala málo příležitostí k útoku. Musím pochválit také vypomáhající dvojici Kuníková - Weissová. Druhé utkání se cítily opravdu dobře a méně zkušené hráčky táhly k jistému vítězství. 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT