7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Juniorky kously do hořkého ovoce, v debutu podlehly Nuslím

Letošní rok si družstvo U-19 obohatí o osm utkání základní části první ligy žen pod hlavičkou Moravské Slávie. Na první body si bude ale muset ještě počkat, s Nuslemi uhrálo pouze set.

 

 

 

 

 

 

Moravská Slávia Brno vs. TJ Sokol Nusle 1:3 (23,-18,-17,-21) a 0:3 (-18,-22,-21)

Páteční večer a sobotní dopoledne patřilo prvoligovému volejbalu. Pro některé juniorky byl start v druhé nejvyšší ženské soutěži premiérou, některé ji již okusily minuly rok v barvách české reprezentace.

A začátek patřil brněnským hráčkám.  Po celý první set držely mírný náskok, který potvrdily i v samotné koncovce. Vedení juniorek ale spíše „nakoplo“ soupeřky z Nuslí. Ty hned v úvodu odskočily na rozdíl sedmi bodů a svým způsobem nastavily kurz zbytku celého utkání. Juniorky se již do vedení nedostaly a následující tři sety ztratily, byť ten čtvrtý až v koncovce 21:25.

Druhý den od prvního nelišil. Pražanky hrály znovu velice dobře v útoku i poli a přestože čelily silnému podání mladých hráček, dokázaly si často najít cestu k bodům. Sympatické na brněnském výběru byl menší počet chyb, stejně tak jako výkon dvou střídajících hráček, tedy Daňkové  na nahrávce a Podsedníkové na smeči. Koncovka druhého a celý průběh třetího setu naznačoval šanci na dílčí úspěch, v koncovkách se ale znovu projevila zkušenost Pražanek z Nuslí. Ty si musely i druhé vítězství vybojovat v samotném závěru, odměnou jim ale bylo všech šest bodů z venkovního hřiště.

Komentář trenéra (Nezhoda): Pro nás dvě velice důležitá utkání, ve kterých jsme okusili hořkost porážky. Zatím je pro nás zcela jiné, když tempo hry nastavuje soupeř a ne my. V utkáních nám chyběl společný motiv, zejména v pátek jsme nehráli jeden pro druhého. Jsou tu ale i dílčí úspěchy. Se soupeřem jsme hráli vyrovnaně, Pavlíková byla s pražskou Kozovou nejvíce bodující hráčkou utkání, výborné momenty měla Vaďurová, statistika také hovoří pro výkon Digrinové, vážím si hry Stráské na síti. Tížily nás ale výkony prvních smečařek, Kuníková ani Weissová protentokrát víkend nezvládly, Lucka Podsedníková je nahradila na přihrávce a v poli, navíc skvěle bojovala, ale v útoku nám chyběly body. V utkáních první ligy se máme učit od starších, zkušenějších a lepších hráček. Proto věřím, že hráčky do dalších utkáních překonají strasti tohoto projektu, jako je zaplněné sobotní dopoledne nebo hladový soupeř, který je nenechá nadechnout a přijmou úkol jako skvělou možnost k získání nových zkušeností.  

 

HRÁČKY VÍKENDU U-19
  VK KP Brno Nusle
 Pavlíková  28 29 Kozová
 Vaďurová  22 20
 Hnízdová
 Stráská  13 19
 Adamčíková

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT