7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Kadetky letos stříbrné, sezónu ale zvládly na jedničku!

DR160353Královopolské kadetky zakončily letošní extraligovou sezónu na vynikajícím druhém místě! O nejcennější kov je ve finálové pětisetové bitvě připravil Šternberk. „Prožili jsme s týmem skvělý turnaj, který bohužel nenapsal zlatou tečku," litoval prohry ve finále trenér kadetek Erik Nezhoda. Za výkon, který jeho svěřenkyně předváděly po celou sezónu, ale nešetřil chválou: „Družstvo kadetek nepracovalo nikdy tak urputně jako letos a každá z hráček si zasloužila být součástí týmu, proto všechny opravdu moc chválím," vzkázal celému družstvu po finále.

„V základní sestavě holky za celý rok prohrály pouhá dvě utkání, jedno na Olympu a pak to poslední. Takový je sport," dodal Nezhoda.

Už v úvodní části finálového turnaje to byl právě Šternberk, se kterým se brněnské kadetky praly o vítězství v pěti setech. Zápas Královo Pole ale nakonec zvládlo lépe a svým dalším dvěma soupeřům -  Olympu ani Plzni pak už nedalo nejmenší šanci: oba tyto týmy totiž Brno přehrálo bez ztráty jediného setu.

O třetí místo se tak v neděli utkal právě Olymp s Plzní a ze zisku bronzové medaile se po jednoznačné výhře 3:0 na sety radovaly pražské volejbalistky. Závěrečné finále slibovalo napínavou podívanou mezi domácím Brnem a Šternberkem a stejně jako v jejich prvním střetnutí se o vítězi rozhodovalo až v tie breaku. Za lepší konec však tentokrát zatahal Šternberk.

„Oba týmy předváděly ve finále krásný volejbal na hranici svých možností, který svým mimořádným výkonem korunovala univerzálka Šternberku Orvošová. Vyloženě ji prospěl přestup k trenéru Hrochovi," řekl po finále Erik Nezhoda. „My jsme se po celé čtyři dny opírali o stabilní přihrávku, organizovanou obranu a agresivní útok, který správně utvářely obě nahrávačky Pokorná s Vondrákovou. V průběhu finále nám ale zvlhl střelný prach a do tie breaku jsme se prokousali odvážným řešením s Pavlíkovou na postu univerzálky. Ten jsme ztatili v jediném postavení, které pro nás bylo paradoxně poměrně výhodné," zhodnotil Erik celý průběh turnaje.

 

Výsledky finálové skupiny o 1.-4. místo:

Brno - Šternberk 3:2  (-22, 17, -19, 15, 9)
Olymp - Plzeň 3:0 (22, 13, 26)
Šternberk - Olymp 3:1 (-10, 26, 20, 23)
Plzeň - Brno 0:3 (-17, -18, -14)
Brno - Olymp 3:0 (15, 22, 12)
Šternberk - Plzeň 1:3 (-18, -22, 23, -14)

 

Utkání o 3. místo:

Olymp  - Plzeň 3:0 (18,17,22)     

 

Finále:

Brno - Šternberk  2:3 (14,-19,-7,21,-7)   

 

Barbora Mertová

Foto: Ondra Driml

 

 

 

 

 

 .


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT