7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Z další pětisetové bitvy veze KP Brno domů jeden bod

DR207971

 

Ani druhý duel letošní sezóny nebyl pro tým Erika Nezhody žádným oddechovým zápasem, Královo Pole totiž zamířilo do Prostějova, s nímž loni ve finále extraligy svedlo bitvu o mistrovský titul. Utkání jako na houpačce znovu dospělo až do rozhodující páté sady, a i když v ní KP Brno dokázalo téměř smazat obrovský náskok domácích 8:0, na vítězný obrat nestačilo. Prostějov zvítězil 3:2 na sety, a královopolské volejbalistky si tak odváží domů jeden bod.

 

Dnes platilo, že kdo začal set lépe, ten se v něm nakonec prosadil. My na sebe můžeme být pyšní, protože jsme za složitých okolností vydřeli jeden bod. V setech, ve kterých jsme vedli, jsme hráli výborný volejbal a myslím si, že Prostějov na konci zápasu potvrdil svou zkušenost," zhodnotil duel hlavní trenér Králova Pole Erik Nezhoda.

Kromě Denisy Pavlíkové, která se zranila v Liberci, se musel v základní sestavě bohužel opět obejít i bez nemocné Daniely Digrinové. V okleštěném složení si ale jeho tým v úvodní sadě na svoje konto připsal za stavu 9:9 pět bodů v řadě a náskok si udržel až do jejího konce (17:25). Domácí po změně stran okamžitě zareagovaly (8:3) a byly to tentokrát ony, kdo dirigoval hru (25:13). Naprosto identický scénář měly i následující dva sety (16:25, 25:15), a o vítězi zápasu tak musel rozhodnout až tie-break.

V něm se na servis domácích postavila Kateřina Kvapilová a svůj tým poslala po dlouhé sérii na podání do komfortního vedení 8:0. KP Brno ještě dokázalo zareagovat, trenér Nezhoda prostřídal sestavu a jeho svěřenkyně se trpělivou hrou na soupeřky dotáhly na rozdíl dvou bodů (13:11). Na víc už ale byly bohužel krátké, a tak Prostějov vyhrál zkrácenou hru poměrem 15:11 a do tabulky si připsal dva vítězné body. 

Prostějov - VK Královo Pole 3:2 (17:25, 25:13, 16:25, 25:15, 15:11)

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml, ČVS


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT