7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Olomouc přehrála Královo Pole ve třech setech

008 DR191817

 

K předposlednímu extraligovému zápasu základní části odcestoval královopolský A-tým do Olomouce, která je v tabulce na druhé pozici. Domácí volejbalistky si s KP Brnem poradily ve třech setech, a tak Královo Pole dál zůstává na místě osmém. O soupeři KP Brna v play off se rozhodne v sobotu, kdy svěřenkyně Matúše Kalného doma změří síly s Ostravou. 

 

„Olomouc dnes zaslouženě vyhrála. My jsme se v každém setu zasekli v jedné rotaci, kterou jsme prohráli 5/6:0. Je škoda druhé sady, ve které jsme promarnili vedení 16:11. Teď se potřebujeme zkoncentrovat na sobotní duel s Ostravou," uvedl po zápase brněnský kouč.

„Olomouc jsme dnes vůbec nezatlačily podáním, v klidu si přihrála a pak proti nám neměla problém bodovat v útoku. My jsme naopak měly dlouhé pasáže v každém setu, kdy jsme nebyly schopné složit míč, a soupeř si tak vytvořil velký náskok," poznamenala k tomu kapitánka Šárka Šloufová.

První set držely od začátku v rukou domácí (8:3) a pohodlně si v něm dokráčely pro vítězství 25:15. Druhá sada se dlouho vyvíjela nadějně pro hostující Královo Pole (3:6, 11:16), pak se ale podařilo Hanačkám otočit na 22:16, a set uhrát i podruhé pro sebe.

Třetí dějství bylo do stavu 9:9 vyrovnanou partií, opět ale následovala vydařená dlouhá série domácích (17:10), které nakonec zvítězily v setu poměrem 25:17 a připsaly si na svoje konto zaslouženě 3 body.

 

Olomouc – VK Královo Pole 3:0 (25:15, 25:17, 25:17) 

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT