7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

KP Brno kráčí letošní extraligou zatím bez porážky

Sternberk

Volejbalistky Králova Pole nenašly ani ve svém třetím extraligovém vystoupení přemožitele. V sobotu zamířily k dalšímu utkání do Šternberka a zvítězily tam 3:1 na sety. „V první řadě jsem rád, že po týdnu, ve kterém jsme řešili zdravotní problémy tří hráček, vezeme ze Šternberka vítězství za plný počet bodů. Teď se musíme hlavně připravit herně i zdravotně na náš další domácí zápas," vzkázal po utkání Marek Rojko. Jeho tým čeká za týden doma veliká prověrka, do haly na Vodovu totiž v sobotu 4.11. přijede Prostějov.

 

Do utkání se Šternberkem naskočila hned od začátku kapitánka Ivana Zburová, která se po zranění z minulé soboty zapojovala během týdne postupně zpátky do hry. Na šternberské palubovce si se svými spoluhráčkami vytvořila v úvodu prvního setu náskok, který Královo Pole udrželo až do koncovky. Tento set tak vyzněl pro Brno 25:20.

Druhé dějství vypadalo na jednoznačnou brněnskou jízdu (19:10), Šternberk ale za tohoto stavu přidal na agresivitě a postupně nejenom vyrovnal, ale dokázal sadu i dotáhnout až k vítězství 25:27. Svěřenkyně Marka Rojka napravily své zaváhání hned v následujícím setu, ve kterém své soupeřky smetly 25:7. I čtvrtá sada byla zcela v brněnské režii, Královu Poli navíc k výhře 25:19 dopomohly i domácí hráčky velkým množstvím zkažených servisů.

„Mrzí mě, že jsem dnes nezvládli druhý set, tohle klíčové hráčky nesmí dopustit a my si to určitě ještě probereme. Hned následující sadu jsme přitom vyhráli 25:7. To jsou souvislosti, které by družstvo mělo mít rozhodně víc pod kontrolou," zdůraznil po skončení utkání Marek Rojko.

„Dnešní zápas jsme měly ve svých rukou, a to co se pak událo ve druhém setu se nám stávat nesmí a my se z toho musíme poučit. Místo toho, abychom soupeřky definitvně dorazily, je zbytečně postavíme na nohy a prohrajeme set," litovala po utkání Ivana Zburová. „Jsme ale samozřejmě všichni moc rádi za tři body a už se moc těšíme na domácí zápas s Prostějovem," dodala.

 

KP Brno-Šternberk 3:1 (25:20, 25:27, 25:7, 25:19)

 
Barbora Mertová
Foto: Míša Doležalová
 
 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT