7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Přerov odjíždí z Brna s prázdnou, připisujeme tři body

DR278683

KP Brno si ve čtvrteční podvečer připsalo na své konto druhou extraligovou výhru, tentokrát proti Přerovu. Úvodní duel Králova Pole na domácí palubovce přitom sliboval zajímavou podívanou - proti sobě se totiž postavili trenéři Marek Rojko a Radim Vlček, tedy dvojice, která spolu v loňské sezóně působila v Brně bok po boku.

 

První sadu hned v úvodu poznamenalo zranění brněnské kapitánky Ivany Zburové, která musela zamířit do nemocnice, i tak to ale až do stavu 12:7 vypadalo na jednoznačnou jízdu domácích. Přerov se však zkoncentroval a postupně se dotáhl na rozdíl jediného bodu (15:14). Trpělivá hra hostujících pokračovala i dál a o vítězi prvního dějství rozhodovala až jeho koncovka. V té se Přerovu povedlo nejprve odvrátit brněnský setbol (24:23), a následně uhrát dva body pro sebe, což znamenalo vedení hostujících 0:1.

Brno ztráta úvodní sady psychicky nepoznamenala, naopak byly to právě domácí volejbalistky, které určovaly v druhém setu herní tempo. Čtyřbodový náskok z prvního technického time outu tak Brno postupně navyšovalo a bez větších problémů dokráčelo až k zisku druhé sady poměrem 25:19.

Set s pořadovým číslem tři se ale zcela v režii Brna, i přes slibný náskok 4:0, nenesl. Přerovské hráčky skóre otočily (4:6) a vedení držely až do stavu 9:12 na svojí straně. Volejbalistky Králova Pole následně zpřesnily hru a vývoj setu otočily. Přerov už zareagovat nedokázal, a tak i třetí sada nakonec vyzněla pro domácí (25:20).

Čtvrtý set byl dlouho přetahovanou o každý bod (14:13) a bylo to nakonec Brno, které zatáhlo za lepší konec a do druhého technického time outu vstupovalo za příznivějšího skóre 16:13. Následné eso Anny Suché na 17:13 domácí ještě více uklidnilo a Královo Pole už potom žádný zvrat nepřipustilo. Čtvrtý set vyhrálo Brno 25:21 a připsalo si na své konto tři extraligové body.

„My jsme dnes museli čelit velmi nepříjemné situaci hned v úvodu celého utkání, kdy ze hry musela nečekaně odejít Ivana Zburová. Byl to velký stres a my jsme nakonec na hřiště poslali hráčky, které vypadaly nejméně nervózně. I tak jsme ale mohli první set vyhrát," zhodnotil vývoj zápasu Marek Rojko. „Přerov nám dnes mohl učinit daleko více problémů a nakonec z toho byl jeden set. Hráčkám jsem po první sadě řekl, že dnes volejbal nemusí být pěkný, ale účelný. A to se splnilo, protože máme tři body, které jsme chtěli, navíc v krizovém scénáři, což je velmi důležité. Uvidíme, jak se to s Ivanou vyvine, je to každopádně velmi nepříjemná situace," dodal brněnský kouč. „Velké poděkování patří Petře Vondrákové, pro kterou to dnes vůbec nebylo jednoduché," zdůraznil ještě.

„V prvním setu jsme byly dost v šoku ze ztráty naší první nahrávačky, ale nakonec jsme se semkly, daly to dohromady a hodně důležité vítězství je tak doma,“ zdůraznila po zápase Kristýna Boulová.

 

KP Brno-Přerov 3:1 (24:26, 25:19, 25:20, 25:21)
 
Barbora Mertová
Foto: Ondra Driml
 
 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT