7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Marek Rojko: V pondělí se pokusíme zabojovat a sérii srovnat

KP Agel 19042017 32Volejbalová extraliga žen finišuje - v sobotní podvečer tak odstartovala mimo jiné série utkání o třetí místo. Soupeři? Královo Pole a Ostrava, tedy týmy, které spolu celou letošní sezónu také zahajovaly. První zápas o bronz se hrál na ostravské palubovce a do boje o vysněnou medaili nakročily lépe domácí hráčky, když zvítězily nad Brnem bez ztráty setu: „Dnes se potvrdil výonnostní rozdíl obou týmů ze sezóny. Naše družstvo teď musí vnitřně významně zabrat, aby bylo schopné sérii vyrovnat," uvedl po utkání brněnský trenér Marek Rojko.

 

„Celý týden jsme připravovali tým na dnešní zápas a já musím říct, že jsem s naším projevem velmi zklamaný a očekávám v odvetě zásadní změnu. Dnes jsme jenom v útoku vyprodukovali 16 chyb, což je při herním stylu soupeře neřešitelný stav. Zítra si utkání i důvody naší prohry ukážeme na videu a v pondělí se pokusíme co nejvíc zabojovat o výhru," dodal Rojko.

Ostrava vlétla do zápasu mnohem lépe než Brno a první set vyhrála rychle poměrem 12:25 (z pohledu Brna). Královo Pole se ale poté zkoncetrovalo a v druhé sadě dlouhou dobu vedlo (15:11). Ostravě se však podařilo srovnat na 18:18 a poté si i pohlídat koncovku setu - výsledkem byl i zisk celé sady 22:25. Třetí set znamenal v úvodu opět vedení hostujícího Brna (11:8), pak ale ostravské hráčky zopakovaly scénář z předešlého dějství, skóre otočily na svou stranu a set dohrály ve svůj prospěch 18:25.

 

KP Brno - Ostrava 0:3 (12:25, 22:25, 18:25)
 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 

 

 

 

 

 

 .


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT