7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Je potřeba zahnat přílišný respekt i rozpaky, zní po prohře šatny

008 DR172481V prvním utkání semifinálové série mezi Brnem a Prostějovem potvrdily domácí Agelky roli favorita - zápas vyhrály a mají tak na cestě do finále bod k dobru. Po prvních dvou jednoznačně odehraných sadách ze strany Prostějova se sice ještě KP Brno zvedlo a snížilo na 1:2 na sety, na konečnou výhru to ale bylo málo. „Věřím, že zítra bude zápas jiný. Nemyslím si, že jsme dnes hráli to, čeho jsme schopní a doufám, že to naše hráčky pochopí," vzkázal svým svěřenkyním po úvodním duelu Marek Rojko.

 

„Naše družstvo dnes nebylo nastavené a připravené na zápas. A to je moje zodpovědnost. Ale myslím si, že i každá zopodvědnost má své hranice. V třetím setu jsme zkusili experiment a vyšlo to, a tak jsme utkání udělali alespoň trošku důstojnějším," dodal kouč brněnského Áčka.

První dvě sady Prostějov na domácí palubovce uhrál s přehledem 13:25 a 7:25 (z pohledu Brna), na smeči se přitom blýskla především Laura Emmonts. Úvod třetího setu ale vyšel lépe Královu Poli, které se v něm ujalo vedení 6:2. V průběhu této sady pak byl stav jako na houpačce - Brno vedlo ještě 10:8, pak převzal otěže Prostějov, otočil skóre a držel až do koncovky setu mírný náskok. Za stavu 22:24 se na podání Králova Pole postavila Gabriela Kopáčová a Brno při jejím servisu postupně odvrátilo oba dva mečboly a vzápětí přidalo další dva body - rázem z toho byl zisk třetího setu ve prospěch Královopolanek 26:24.

Čtvrté dějství bylo vyrovnanou partií do stavu 9:10, pak už ale domácí další zaváhání nepřipustily a set uhrály poměrem 18:25.

„Bohužel jsme dnes do zápasu vstoupily s neodůvodněným respektem a místo hraní jen pozorovaly Prostějov, jak v klidu kráčí k zisku prvních dvou setů," smutnila po utkání kapitánka Míša Doležalová. „Od třetí sady, s podvědomím, že opravdu není co ztratit a také v pozměněné sestavě, jsme konečně našly kuráž a zvládly soupeřky zatlačit. Čtvrtý set jsme ztratily díky nedůslednosti v poli a problémy se zakončením," popsala úvodní semifinálový zápas. „Doufejme, že rozpaky jsou už za námi a zítra předvedeme daleko víc," zdůraznila Doležalová.

 

KP Brno - VK Agel Prostějov 1:3 (13:25, 7:25, 26:24, 18:25)

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml

 

 

 

 

 

 

 .


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT