7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole půjde do play off z šestého místa

DR127119

Královo Pole v sobotním utkání s Frýdkem-Místkem definitvně potvrdilo svou šestou pozici v extraligové tabulce, když vyhrálo 3:1 (9,17,-21,20) na sety. A byl to právě Frýdek-Místek, který šlapal brněnským hráčkám na paty. Volejbalistky Králova Pole mu ale díky vítězství utekly o devět bodů a dohonit je už Frýdek-Místek nemůže  do play off totiž zbývají pouhé dva zápasy.

Domácí Frýdek-Místek promarnil příležitost vylepšit si svou startovní pozici pro play off hned v úvodu zápasu. Královo Pole se na jeho palubovce ujalo bleskově vedení 10:2, když výborných 7 míčů v řadě odpodávala Marika Tesařová. Frýdek-Místek se pak už jen herně trápil a v prvním setu uhrál pouze 9 bodů.

I druhé dějství vypadalo na jednoznačný průběh ve prospěch hostujícího Brna. Jeho náskok zařídila nejprve útokem a pak dlouhou šňůrou na podání nejproduktivnější hráčka extraligy Vendula Měrková. V druhém time outu byl stav 16:9. Domácím hráčkám se pak sice podařilo zkorigovat skóre na 20:15, koncovku si ale Královo Pole podrželo a sadu uhrálo 25:17.

„V prvních dvou setech se nám zúročila práce z tohoto týdne. Soupeřky jsme zatlačily servisem a výborně jsme blokovaly," zhodnotila první polovinu utkání brněnská kapitánka Míša Doležalová.

Pak však Brno polevilo v koncentraci a díky svým nevynuceným chybám pustilo Frýdek-Místek ve třetí sadě zbytečně zpátky do hry. Soupeřky se ještě do druhého time outu tahaly o každý míč, domácím se ale potom podařilo utéct o čtyři body na 14:18 a set dovést až do vítězného konce 21:25.

Čtvrtá sada byla znovu plně v režii Králova Pole, které hned v jejím úvodu odskočilo na 6:2. Získaný náskok si brněnské hráčky podržely až do konečného skóre 25:20 a duel zaslouženě vyhrály. „Vyhrávat 3:0 není vždycky úplně jednoduché, jak se může zdát. Naštěstí jsme se ve čtvrtém setu vrátily zpátky k naší hře a zápas v klidu dohrály," řekla Míša Doležalová. Ta po svém zranění odehrála ve Frýdku-Místku celé tři sety a výborně se tak vrátila svým spoluhráčkám zpátky na pomoc. „Utkání rozhodly první dvě sady, ve kterých jsme výborně podávaly i bránily," dodala po zápase Vendula Měrková.

 

Barbora Mertová

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT