7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Brno doma smetlo Frýdek-Místek za 64 minut

FM

Královo Pole v posledním zápase letošního roku vyhrálo nad Frýdkem-Místkem 3:0 (19,10,12) na sety. Tabulku nejvíce bodujících hráček extraligy vede i nadále brněnská kapitánka Vendula Měrková, a že v jejím čele nestojí náhodou, potvrdila právě v sobotním duelu. Její úspěšnost totiž v tomto zápase dosáhla neskutečných 74 % a významnou měrou přispěla k rychlé výhře Brna. Trápení Frýdku-Místku tak na palubovce Králova Pole trvalo pouhých 64 minut.

 

„Byl to náš nejhorší zápas v letošní sezóně," řekl po utkání trenér hostujích Leopolod Tůma. „Vůbec jsme si nedokázali poradit zejména s Vendulou Měrkovou," dodal. Naopak Bruno Napolitano své svěřenkyně jen chválil: „I když se to nezdá, úplně jednoduché utkání to nebylo. Holky ale předvedly výborný výkon a já jsem dnes opravdu spokojený."

Přesné útoky a kvalitní bloky - tak vypadala hra Králova Pole v prvním setu, na kterou hostující Frýdek-Místek vůbec nedokázal najít patřičnou odpověď. Brňanky se v úvodu sady ujaly vedení 5:1, náskok postupně navýšily na šest bodů a podržely si ho až do vítězství v setu 25:19.

Na začátku druhého dějství napomohla vedení svého týmu skvělým servisem Vendula Měrková - Královo Pole při jejím podání uhrálo pět bodů po sobě a odskočilo na 7:3. Hostujícím se srovnat krok nepovedlo, naopak ve hře hodně chybovaly. Brno je od stavu 13:8 prakticky k ničemu nepustilo, a tak set vyzněl ve prospěch domácích vysokým rozdílem 25:10.

Trápení Frýdku-Místku pokračovalo i ve třetí sadě, Brno naopak výborně bránilo i útočilo. Do druhého time outu si volejbalistky Králova Pole vypracovaly velký náskok 16:8 a hostující hráčky hledaly i nadále marnou odpověď zejména na tvrdou smeč Venduly Měrkové. Sada skončila 25:12 a Brno si zaslouženě připsalo do extraligové tabulky tři body.

„Dnes jsme hrály velmi koncentrovaně. Jsem ráda, že jsme zvládly hlavně třetí set, který byl pro nás doposud trochu prokletý," řekla po zápase Vendula Měrková, která své bodové konto navýšila o dalších 19 bodů. Celkově jich v této sezóně zaznamenala už 279, dál vede tabulku nejvíce bodujících hráček extraligy a její náskok před druhou Petrou Kojdovou z Ostravy už činí více než sto bodů.

Barbora Mertová

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT