7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole uštědřilo Přerovu pekelnou nadílku

IMG 7757

Přerovské volejbalistky na mikulášský podvečer v Brně asi moc rády vzpomínat nebudou. Královo Pole jim totiž uštědřilo za 66 minut dost pekelnou nadílku 3:0 na sety. Oba týmy se spolu střetly už ve čtvrtek v Českém poháru, sobotní extraligové utkání ale mělo zcela jiný průběh. Brno podalo velmi koncentrovaný výkon od začátku do konce a zaslouženě si do tabulky připisuje tři body.

 

Nejen vysoká herní koncentrace, ale i zlepšení na blocích a v útoku - to vše byly klíče ke snadnému vítězství Brna. „Zlepšujeme se krok po kroku, přesně takový výkon bychom měli podávat," zhodnotil hru svých svěřenkyň Bruno Napolitano. Vedoucí A-týmu Petr Pavlica pak pochválil zejména dvě brněnské hráčky: „Hodně nám pomohla lehce odpočatá Vendula Měrková a ke svému výbornému výkonu na začátku sezóny se dnes vrátila i blokařka Jennifer Keddy." Vendula předvedla opravdu nadstandardní výkon, její úspěšnost v zápase totiž dosáhla 57 % a na své konto si připsala dalších 16 bodů.

Brno ukázalo hned na začátku prvního setu, kdo bude na hřišti určovat tempo hry, dostalo se rychle do vedení 8:1 a svůj náskok postupně navyšovalo. Hostující vyprodukovaly v poli řadu chyb a srovnat krok s Brnem vůbec nedokázaly. Set skončil pro Královo Pole 25:12.

Druhé dějství bylo až do půlky vyrovnané, Přerov se herně zvedl a s domácími hráčkami zahrál několik povedených výměn. Zvrat přišel za stavu 17:16, kdy Královo Pole přitvrdilo na útoku, začalo zvyšovat náskok a sadu ukončilo poměrem 25:19.

Třetí set už o vítězi utkání nenechal nikoho na pochybách, Brno od začátku vedlo velkým bodovým rozdílem a Přerov prakticky k ničemu nepustilo. Přerovské trápení ukončila lehkým vítězným nahozením kapitánka Vendula Měrková a se svými spoluhráčkami se radovala ze zaslouženého vítězství ve třetí sadě 25:12. „Oproti čtvrtku jsme zlepšily podání a obranu na síti a naše chyby jsme zmenšily na minimum," řekla po utkání.

 

Barbora Mertová

 

Foto: Martin Pištěk 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT