7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Pohárová bitva v Přerově má šťastný konec

tn IMG 1772Královopolský A-tým ve čtvrtek odcestoval do Přerova, kde ho čekal první čtvrtfinálový zápas Českého poháru. Stejně jako v extralize o vítězi mezi Přerovem a Brnem rozhodoval až tie break a pětisetovou bitvu Brno i tentokrát zvládlo. Postup do semifinále Českého poháru budou muset volejbalistky Králova Pole stvrdit 3. prosince na domácí palubovce.

„Chtěl bych holky moc pochválit, vedly 0:2 na sety, pak Přerov srovnal, ale dokázaly se psychicky zvednout a vrátit do zápasu, čehož si opravdu cením,"  řekl po utkání brněnský kouč Bruno Napolitano. „Dneska hrály úplně všechny pro Míšu Doležalovou, která se v minulém zápase se Šternberkem bohužel zranila - o to víc nás všechny vítězství tak těší."

Skvělá Vendula Měrková na útoku a výborný servis - to byly dva klíče Králova Pole k bezproblémovému zisku první sady. Brno se v úvodím setu brzy ujalo vedení a svůj náskok už jen navyšovalo až ke konečnému stavu 13:25.

I druhé dějství se neslo zcela v režii hostujících. Brňankám se dařila rozehrávka i útok a vítězství 16:25 nezastavila ani poslední dvouminutová výměna, ve které se Přerovu postupně podařilo ubránit devět útoků Králova Pole - zlomil ho nakonec až ten desátý z rukou Terezy Diatkové.

Přerov se herně zvedl ve třetí sadě, začal lépe přihrávat, soupeřky se tahaly o každý míč a do stavu 16:15 hrály oba týmy vyrovnaně. Pak přerovský kádr uhrál několik bodů v řadě a ujal se vedení 16:21. Hostujícím už se dotáhnout nepodařilo, a tak set vyzněl ve prospěch Přerova 25:20.

Počáteční dominance Brna se ve čtvrtém setu změnila v lehkou bezmoc. Hráčkám Králova Pole se přestalo dařit v útoku, Přerov získal náskok 16:11, který už domácí velojbalistky neztratily a sadu vyhrály 25:19.

Brnu se ale nepodlomila kolena, ve zkrácené sadě se dostalo do vedení 3:0 a tím i zpátky do celého zápasu. Tříbodové manko se pak přerovskému celku smazat nepodařilo, a tak Královo Pole podruhé v této sezóně dokázalo dotáhnout utkání v Přerově v pěti setech do vítězného konce.

„První dva sety jsme hrály koncentrovaně, na konci druhé sady jsme ale Přerov nechaly rozehrát a další dva sety tomu odpovídaly," řekla po zápase nejvíce bodující hráčka celé extraligy Vendula Měrková. „V tie breaku jsme do toho daly maximum a podařilo se."

Odvetné utkání čtvrtfinále Českého poháru mezi Brnem a Přerovem se hraje v Králově Poli 3. prosince.

 

Barbora Mertová

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT