7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

I přes prohru v úvodu extraligy sklidil A-tým od trenéra kompliment

Brněntn IMG 7922ské volejbalistky ve čtvrtek prohrály svůj úvodní zápas v UNIQA Extralize žen doma s Olomoucí 1:3 (21,-21,-22,-23). Ze zápasu však mohly odejít se vztyčenou hlavou, protože se jim podařilo se zkušeným kádrem Olomouce držet krok až do konce.

A-tým Králova Pole se na domácí palubovce představil se značně obměněným a velmi mladým kádrem. Premiéra v české extralize čekala nejenom na nového kouče Brna Bruna Napolitana, ale i na Jennifer Keddy, americkou posilu brněnského týmu. Královo Pole se v nadcházející sezóně může opřít i o další zkušené hráčky – kapitánku Michaelu Doležalovou a Vendulu Měrkovou, které do Brna zavítaly po několikaletém působení v zahraničí. Pro Vendulu Měrkovou byl úvodní zápas extraligy o to zajímavější, že se v něm střetla právě s olomouckým týmem, ve kterém působila těsně před odchodem do Německa. A v zápase rozhodně potvrdila své kvality – zaznamenala v něm totiž hned 29 bodů a po úvodním kole extraligy stanula v čele tabulky nejvíce bodujících hráček.

Proti Brnu stanul velmi silný tým Olomouce, který letos obohatilo hlavně kvarteto z Frýdku-Místku ve složení Katarína Dudová, Martina Michalíková, Paula Kubová a Veronika Závodná. Pouze z lavičky na svoje bývalé spoluhráčky z Brna přihlížela Soňa Nováková, která dres Králova Pole vyměnila právě za olomoucký.

Ve prospěch Olomouce mluvily od začátku větší zkušenosti hráček, které se nakonec zúročily v podobě celkového vítězství v zápase. První set byl přitom jasně v režii domácích, hned na začátku se Brňankám podařilo odskočit Olomouci o pět bodů a svůj náskok si překvapivě snadno udržely až do konce setu.

Start druhého setu se lépe vyvedl hráčkám z Olomouce, volejbalistky Králova Pole však dokázaly srovnat krok a o vítězi rozhodla až koncovka sedu a šest vítězných bodů v řadě při podání Dariny Košické.

Až do poloviny třetího setu se vedení opět přiklánělo na stranu domácího mužstva, svěřenkyně olomouckého trenéra Jiřího Teplého ale prokázaly své zkušenosti a průběh setu otočily. Dopomohly jim k tomu i chyby brněnských hráček v úplném závěru sady.

Domácí volejbalistky se však nevzdaly a Olomouci rozhodně v posledním setu nenechaly nic zadarmo. Za stavu 16-12 to pro ně naopak vypadalo velmi nadějně, ale zápas nakonec v napínavém závěru skončil prohrou Brňanek 23-25 v posledním setu.

Bruno Napolitano po utkání neskládá zbraně, naopak všem svým hráčkám poslal na dálku velký kompliment. „Pro mě byl zápas opravdu příjemným překvapením, byl velmi vyrovnaný, navzdory tomu, že Olomouc má oproti nám mnohem sehranější kádr.“

Stejně se k zápasu vyjádřila i brněnská kapitánka Míša Doležalová: „U Olomouce se projevila hlavně mnohem větší zkušenost a sehranost týmu.“ Sama však po utkání byla smutná z toho, že se Brnu nepodařilo stav zápasu zvrátit: „Určitě můžeme litovat těch posledních tří koncovek, s týmem jako Olomouc nemůžeme čekat, že vyhrajeme hladce všechno jako v prvním setu. Utkání jsme prohrály banálními chybami, každá z nás udělala bohužel v koncovce nějakou. Ale jinak si myslím, že jsme do extraligy vstoupily slušným zápasem. Rozhodně už je na čem stavět a nezačínáme od nuly.“

Královo Pole koneckonců pochválil i olomoucký trenér Jiří Teplý: „Byl to opravdu povedený zápas, který jsme my začali velmi nervózně. Naopak Brno velmi dobře servírovalo a nám trvalo set a půl, než jsme si zvykli na jejich servis, uklidnili se a zápas otočili.“ 

 

Barbora Mertová

 

Foto: Pištěk


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT