7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole chce znovu zdolat Ostravu a bít se o postup

DR160558Ve středu 25. ledna si volejbalistky Králova Pole zahrají další utkání ve Vyzývacím poháru, tentokrát už v jeho osmifinále. Slova brněnského trenéra Marka Rojka znovu potvrzují, že  Brno hodlá mířit v tomto prestižním evropském poháru do dalšího kola. „My se budeme bít o čtvrtfinále Challenge Cupu, které už má svou váhu, takže chceme určitě postoupit. Myslím si, že máme solidní formu na to, abychom se o to zdárně pokusili,“ věří Rojko.

Ve své evropské pouti tentokrát Královo Pole nenarazí na zahraničního soupeře, nýbrž na domácí Ostravu. „Myslím si, že evropský pohár se hraje proto, abychom se utkali se zahraničními týmy, to je jeho podstata. Když už se tedy tak nehraje, vzniklo celkem prestižní téma –  zápas Brno versus Ostrava,“ podotýká k tomu brněnský kouč. Že se bude jednat o atraktivní duely, přiznává i brněnská kapitánka Michaela Doležalová: „Naše zápasy bývají vyhrocené, s Ostravou máme jinak skvělé vztahy, ale na hřišti jsou ta utkání hodně vyhecovaná. Takže půjde určitě i o to, jak vše zvládneme ukoučovat, abychom neztratily nadhled a nešly do zápasů hlava nehlava. Musíme být hodně koncentrované a trpělivé,“ zdůrazňuje Doležalová.

První duel se odehraje na ostravské palubovce a právě tam už se letos Královu Poli podařilo Ostravu porazit v extralize. „Proti Ostravě jsme hráli už mockrát včetně loňského play off, od kterého se ten tým se vůbec nezměnil. Naší výhodou je, že máme 14 lidí v týmu, kteří jsou schopní hrát na kvalitní úrovni, takže i když to někomu zrovna nejde, pořád máme řešení. Ostrava podle mě v tuto chvíli takový výběr nemá, takže v tomhle by určitě mělo být naše plus,“ věří brněnská kapitánka. Zároveň si ale uvědomuje, že Ostrava je loňský medailista a stabilní člen top čtyřky české extraligy: „Z těchto důvodů je jako soupeře plně respektujeme. Letos jsme je ale zvládli porazit u nich doma, takže to bude asi na momentální formě,“ dodává Doležalová.

„Oba zápasy půjdeme odehrát tak, aby proběhly ve stejné kvalitě, v jaké momentálně hrajeme a pokud se nám to podaří, bude s námi mít Ostrava problém. A to je náš cíl,“ zdůrazňuje před středečním zápasem Marek Rojko. Ten odstartuje v Ostravě v 18:00 hodin, odveta v Brně je pak naplánovaná na 7. února.

 

 

Barbora Mertová

 

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT