7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Brněnské derby vyhrály bez ztráty setu Šelmy

Nina1

 

Úvodní extraligové derby sezóny 2024/25 vyhrály bez ztráty setu Šelmy Brno. Ve své domácí hale na Kounicově se ujaly vedení 2:0, Královo Pole však následující sadu rozehrálo slibně a vypadalo to, že zápas tak jednoznačný průběh mít nebude. Šelmy ale dokázaly šestibodový náskok soupeřek smazat a nakonec i nejtěsnějším rozdílem 25:23 vyhrát koncovku třetího dějství - a tím i celé derby. Tři body tak putují na jejich konto.

 

Minimálně třetí set nám ukázal, že se Šelmami dokážeme hrát vyrovnané utkání. Dnes to bylo opět pár chvil, které nás stály zápas, a chyby, kterých bychom se neměli dopouštět. Zasloužíme si ale pochvalu na podání, kde jsem odvedli kus práce. Zlepšili jsme také útok v zóně čtyři. Poměrně dobře jsme dnes i přihrávali, byť poslední set jsme ztratili právě na přihrávce v podstatě v jediném postavení. Chválím však družstvo za to, že jsme se v řešení některých stiuací z předchozích dvou utkání poučili a posunuli. Je však vidět, že toho stále máme ještě mnoho před sedbou," uvedl po derby hlavní kouč Erik Nezhoda.

„Výsledku je veliká škoda, protože jsme ve dvou setech bojovaly o koncovku. Bohužel náš výkon byl znovu jako na vlnách, v některých pasážích nás sice Šelmy dostaly pod sebe, ale jinak to podle mě byl z naší strany dobrý, bojovný výkon. Ve spoustě věcí jsme udělaly kus práce a doufám, že právě tak budeme pokračovat dál," dodala kapitánka Kateřina Pelikánová.

Po vyrovnaném začátku úvodního setu (9:9) odskočily Šelmy na 16:10 a vypadalo to, že mají set pevně pod kontrolou. KP se jim ale ještě dokázalo přiblížit (20:19), na víc však nestačilo. Domácí už poté soupeřkám víc nedovolily a sadu vyhrály poměrem 25:20.

I druhé dějství se lámalo za stavu 9:9 a znovu ve prospěch Šelem. Ty díky dlouhé bodové šňůře odskočily až na 20:11 a sadu už pak pohodlně dovedly k vítěznému skóre 25:14.

Nejdramatičtější průběh měl set s pořadovým číslem tři. V něm dlouho tahaly za lepší konec Královopolanky, které po dvou esech Tamary Hrušecké vedly 7:10. Za stavu 14:17 ale nastoupily na servis domácí a skóre zvrátily na 20:17 pro sebe. Královo Pole sice ještě srovnalo krok (23:23), následující vítězná výměna Šelem ale znamenala jejich mečbol (24:23) - a v něm se domácí nemýlily (25:23). Výhrou 3:0 na sety si tak do tabulky zajistily tři body.  

 

Šelmy Brno –  VK Královo Pole 3:0 (25:20, 25:14, 25:23)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT