7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

KP Brno vyzve na startu extraligy Frýdek-Místek

Nina1

 

Už za pár dnů odstartuje nový ročník volejbalové extraligy žen. V úvodním kole, které se hraje tuto sobotu, vyzve KP doma na souboj Frýdek-Místek. Královopolský A-tým vstupuje do nové sezóny v obměněné sestavě, jeho hlavním koučem je ale nadále Erik Nezhoda. Cíl družstva je jasný – co nejvíc obstát jak v extralize, tak v Českém poháru žen, ve kterém se KP v posledních třech letech pokaždé blýsklo medailí.

 

 

„V nové sezóně chceme působit energicky a zdravě a bít se o každý balón,“ avizuje Erik Nezhoda na prahu sezóny 2024/25. „I když se naše družstvo výrazně proměnilo, náš cíl se nemění. V extralize chceme zabojovat nejenom o play off, ale i o semifinále. Co se týká Českého poháru, tam bychom rádi navázali na předchozí medailové úspěchy,“ doplňuje.

Královopolský tým opustilo po loňské sezóně několik výrazných opor. Do zahraničí zamířily Tereza Hrušecká, Simona Jelínková a Kateřina Kuníková a s KP se rozloučily i Denisa Pavlíková a Katarína Körmendyová. „Jsme velmi rádi, že jméno Hrušecká v našem týmu bude znít i dál. V létě se k nám totiž připojila Terčina sestra Tamara, která hraje na smeči,“ popisuje Erik Nezhoda. Na tomto postu v KP nově působí také Bulharka Selin Salim a Aneta Weidenthalerová, která přišla ze Šternberka. „Ze Slovenska k nám kromě Tamary zamířila ještě jedna posila – univerzálka Nina Dreisigová. A novými tvářemi jsou i plzeňské blokařky Aneta Valentová a Markéta Beranová,“ dodává.

S přípravou začal A-tým na začátku srpna. Hráčky kromě intenzivních tréninků absolvovaly i dvě soustředění a odehrály několik přípravných duelů. „Na začátku září jsme se zúčastnili mezinárodního turnaje v Linci. Kromě domácího družstva jsem se tam střetli ještě se švýcarským Schaffhausenem a maďarským týmem MÁV Előre SC, tedy týmy, které v loňské sezóně hrály ve svých soutěžích semifinále. Byla to pro nás skvělá zkušenost,“ popisuje Nezhoda.

Výbornou herní prověrkou byl o uplynulém víkendu i turnaj Grand Prix Brno, který královopolský klub pořádá každoročně těsně před startem extraligy. Pro místní fanoušky byl hodně atraktivní hned jeho úvodní duel – královopolské hráčky v něm totiž na souboj vyzvaly Šelmy Brno. Úřadující mistryně české extraligy porazily poměrem 3:1 na sety. „Každá z nás dala do derby všechno, ať už holky ze základu nebo lavičky. Utekl nám sice třetí set, ale jinak jsme v celém zápase plnily zadání a tlačily do servisu. Přesně takhle bychom v sezóně chtěly hrát,“ říká Kateřina Pelikánová, která bude i v nadcházející sezóně kapitánkou A-týmu.

KP pak sice v dalším utkání Grand Prix Brno nestačilo na Ostravu, duel ale ukázal, na čem ještě tým potřebuje zapracovat. „Co nám určitě chybí, jsou zkušenosti, protože náš tým je velmi mladý. Nesmí nám však chybět sebevědomí a musíme méně chybovat. Přesně na to jsme doplatili v utkání s Ostravou,“ doplňuje Erik Nezhoda. Co si ale pochvaluje, je celková atmosféra v týmu. „Je stejná už několik let a nezměnil na ní nic ani odchod těch největších opor, ani příchod nových hráček. Ty si zatím vše moc chválí. Věřím, že si společně s námi letošní sezónu užijí i všichni naši fanoušci,“ uzavírá.

 

Barbora Mertová

Foto: Lukáš Martinec

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT