7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královopolské volejbalistky ovládly derby, na Ostravu ale nestačily

Nina1

 

Turnaji Grand Prix Brno zatím vévodí tým Ostravy. Ta si na něm dokázala poradit jak s Šelmami Brno, tak s domácím KáPéčkem. Úřadující mistryně české extraligy si naopak na svoje konto zatím nepřipsaly ani jednu výhru, brněnské derby totiž vyznělo jednoznačně pro Královo Pole. „V pátek jsme na Vodovce odehráli proti Šelmám utkání ve výrazném tempu. Jsme moc rádi, že jsme v prvním domácím zápase letošní sezóny dokázali zvítězit,“ uvedl hlavní kouč KP Erik Nezhoda.

 

 

Jeho svěřenkyně se v brněnském derby ujaly vedení 2:0 na sety, a i když v následující sadě polevily, čtvrtý set už byl opět v královopolských rukou. „Musím pochválit všechny holky za super výkon. Každá z nás dala do derby všechno, ať už holky ze základu nebo lavičky. Utekl nám sice třetí set, ale jinak jsme po celý zápas plnily zadání a tlačily do servisu. Předvedly jsme skvělou bojovnost. Pro fanoušky to byl určitě hodně atraktivní zápas,“ popsala kapitánka Kateřina Pelikánová.

Šelmy Brno si chtěly spravit chuť v sobotním duelu s Ostravou – to se jim ale nepovedlo. Ostravský tým zápas vyhrál poměrem 3:1 na sety a svou kvalitu potvrdil o den později i proti domácímu KáPéčku, kterému nedovolil uhrát žádný set. „Celý víkend jsme poctivě odmakali. Zápasy nám sice ukázaly pár chyb, ale holky chválím za přístup. Příští týden už hrajeme pohár a začíná liga, takže je skvělé, že jsme si turnaj mohli zahrát. Splnil svůj účel. Je vidět, že oba brněnské týmy se teprve sehrávají, ale právě od toho tyto turnaje jsou,“ zhodnotil duely trenér Ostravy Zdeněk Pommer.

Erik Nezhoda po zápase s Ostravou spokojený nebyl. „V nedělním utkání nám chybělo jak sebevědomí, tak i zkušenosti. Obrovskou řadou nepřesností jsme soupeřkám pomáhali k bodům a pak už se vytratila dobrá nálada i bojovnost. Je vidět, že Ostrava poskládala do sezóny velice dobrý tým,“ řekl.

Turnaj Grand Prix Brno by měl pokračovat dalšími duely v úterý a ve středu, kdy má do Králova Pole přicestovat rakouský Linec.

 

Dosavadní výsledky Grand Prix Brno

20. 9. 18:00 KP-Šelmy 3:1 (21,18,-15,19)

21. 9. 16:30 Ostrava-Šelmy 3:1 (16,-22,18,19)

22. 9. 10:30 KP-Ostrava 3:0 (-20,-14,-21)

 

Rozpis dalších utkání Grand Prix Brno

24.9. 19:15 KP-Linec (malá hala Vodova)

25. 9. 11:00 Linec-Šelmy

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT