7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Grand Prix Brno 2024 odstartuje brněnským derby

Nina1

 

Hala Vodova bude od pátku hostit už třináctý ročník mezinárodního turnaje Grand Prix Brno, který pořádá Volejbalový klub KP Brno. Ze zahraničí míří do Králova Pole rakouský Linec a kromě domácího KáPéčka se na turnaji představí ještě Šelmy Brno a Ostrava. „Jsme moc rádi, že se nám i letos podařilo turnaj zorganizovat. Do Brna sice přijede jenom jeden zahraniční zástupce, Grand Prix ale určitě okoření účast úřadujících mistryň české extraligy. Fanoušci si brněnské derby užijí hned první den turnaje,“ popisuje Richard Wiesner, prezident klubu KP Brno.

 

 

Konfrontace nejenom s týmem Šelem, ale i ostatními účastníky turnaje, bude pro královopolské volejbalistky poslední herní prověrkou před startem extraligy. „Jsme moc rádi, že můžeme navzájem poměřit síly i s českými týmy. Řada našich hráček totiž vstupuje do svého prvního ročníku extraligy, a tak to pro ně bude výborná zkušenost,“ popisuje hlavní kouč KP Erik Nezhoda.

S rakouským Lincem se jeho svěřenkyně v září už střetly, na turnaji ERIMA Cup. I když kvůli nemoci v Rakousku nehrály v kompletní sestavě, porazily Linec 3:0 na sety. „S Lincem jsme odehráli vyrovnané utkání a myslím, že nám bude chtít porážku vrátit,“ předpovídá Erik Nezhoda. „Co se týká Šelem, jejich tým se před sezónou možná lehce podceňuje. Velkým posílením je ale pro ně určitě návrat Venduly Strakové. Ostrava pokračuje v systematické práci s družstvem, které budovala 2–3 roky, a není tak neznámou, v jakém složení do extraligy naskočí. Otázkou spíš je, o kolik se jejich mladý tým zase posunul dál,“ doplňuje Nezhoda.

 

Rozpis zápasů Grand Prix Brno 2024 (hala Vodova)

20. 9. 18:00 KP-Šelmy

21. 9. 16:30 Šelmy-Ostrava

22. 9. 10:30 KP-Ostrava

24.9. 19:15 KP-Linec (malá hala Vodova)

25. 9. 11:00 Linec-Šelmy

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT