7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Na turnaji v Linci chybělo sedm nemocných hráček

Nina1

 

Volejbalistky Králova Pole mají za sebou jednu z nejdůležitějších částí herní přípravy na nadcházející ročník extraligy. V pátek odcestovaly na turnaj ERIMA Cup do rakouského Lincu, kde se kromě domácího družstva střetly ještě se švýcarským Schaffhausenem a maďarským týmem MÁV Előre SC. KP Brno turnaj bohužel neodehrálo v kompletní sestavě, v Brně totiž muselo zůstat hned sedm nemocných hráček. 

 

 

„Vzhledem k tomu, jak velká marodka nás postihla, vezeme z rakouského ERIMA Cup velice solidní 3. místo. Na turnaji jsme se střetli s týmy, které hrály ve svých domácích soutěžích v loňské sezóně semifinále, takže jsme s celkovým umístěním spokojení," vzkázal z Lince po skončení turnaje hlavní kouč Erik Nezhoda.

Jeho svěřenkyně se nejprve v pátek střetly s švýcarským Schaffhausenem, kterému podlehly 0:3 na sety. Sobotní zápas proti maďarskému družstvu MÁV Előre SC už zdaleka tak jednoznačný nebyl. O jeho vítězi rozhodovala až pátá zkrácená sada. Tu nakonec nejtěsnějším rozdílem 15:13 vyhrály Maďarky.

Chuť si tak KP Brno spravilo až v posledním utkání, ve kterém domácímu Linci nepřenechalo ani jeden set. „V Rakousku jsme odehráli celkem 11 setů, z toho 5 vítězných. Premiéru v A-týmu žen má za sebou Tereza Sedláčová, která do turnaje nastoupila v pouhých 16 letech. Do hry se vrátila Kačka Pelikánová, která je už po výronu kotníku v pořádku. S týmem odvedla pořádný kus práce," uvedl Erik Nezhoda.

Volejbalistky Králova Pole na turnaji nakonec obsadily se čtyřmi body třetí místo, na druhé pozici skončily s pěti body Maďarky a prvenství patřilo švýcaraskému Schaffhausenu. „Ve složení, v jakém jsme na turnaj odcestovaly, jsme bojovaly ze všech sil. O to víc jsme rády, že jsme turnaj zakončily vítězstvím," doplnila smečařka Lenka Prchalová

 

Výsledky zápasu KP Brno na turnaji ERIMA Cup:

KP Brno - Schaffhausen 0:3 (-13,-22,-23)

KP Brno - MÁV Előre SC 2:3 (-20,-22,18,22,-13)

KP Brno - Linz 3:0 (18,22.16)

 

Barbora Mertová

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT