7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Smečařka Aneta Weidenthalerová obléká nově dres KP

Nina1

 
Během své volejbalové kariéry si zahrála v několika českých extraligových klubech, okusila atmosféru Champions League, s Univerzitní volejbalovou ligou vyjela hrát až do Číny a za sebou má i jednu sezónu ve Francii. Teď ale zakotvila v Brně, kde bude hájit královopolské barvy. Řeč je o Anetě Weidenthalerové, která se k A-týmu připojila minulý týden. „Cítím se tu velmi dobře. Myslím, že budeme skvělá a bojovná parta," říká tato 25letá smečařka.

 

 

 

Datum narození: 22. 1. 1999

Post: smečařka

Dosavadní kariéra:

2011-2014 VK Znojmo – Přímětice
2014 -2021 VK Prostějov
2021-2022 VCV Valenciennes (Francie)
2022-2023 VK UP Olomouc
2023-2024 TJ Sokol Šternberk

 

S volejbalem jsi začínala ve Znojmě – odtud pocházíš?

Ano. Chodila jsem tam na Základní školu Prokopa Diviše, kde jsem hned na prvním stupni začínala s gymnastikou, atletikou a míčovými sporty, které mě opravdu bavily. Tudíž jsem pak od druhého stupně nastoupila do volejbalové třídy.

Máš za sebou působení mimo jiné v Prostějově nebo ve Francii. Jak moc ti to volejbalově dalo?

Do ženského týmu v Prostějově jsem přešla z juniorek v půlce sezóny 2018. Byla to pro mě velká pocta, protože jsem měla čest trénovat s týmem, který byl špičkou volejbalové extraligy. Řekla bych, že každým rokem jsem se v Prostějově herně posouvala. V roce 2021 jsem se rozhodla, že zkusím jít hrát do zahraničí a povedlo se. Ve francouzském týmu VCV Valenciennes jsem odehrála celý rok v základu. To mi dodalo větší stabilitu a sebevědomí na hřišti.

Čím se od sebe liší české a francouzské volejbalové prostředí?

Určitě počtem tréninků a zaměřením na individuální činnosti. V české extralize se trénuje cca devětkrát týdně a většina tréninků je specializována na zdokonalování nějaké konkrétní herní činnosti. Ve Francii jsme trénovaly méně a v podstatě celá tréninková jednotka byla zaměřená spíše na dohrávky a opakování herních situací. Jedna z věcí, která pro mě byla úplně nová, byla ta, že po každém zápase se sešly oba týmy ve VIP, kde bylo nachystané občerstvení a všichni si mezi sebou povídali.

Jaké jsou Tvé dosavadní největší volejbalové úspěchy? Na co nejradši vzpomínáš?

Ráda vzpomínám na den v Prostějově, kdy jsem dostala svůj první dres s příjmením a hned mi bylo oznámeno, že za týden jedu s týmem na Champions League do Itálie. Když jsem tam tenkrát vešla do haly, nemohla jsem uvěřit, kolik je tam fanoušků a jakou atmosféru vytvořili. Byl to pro mě obrovský šok a zároveň velký sen vidět na druhé straně jedny z nejlepších hráček světa. Moc bych si přála se dostat do Champions League ještě někdy a prožít tu neskutečnou atmosféru znovu.

Další zážitky, na které nikdy nezapomenu, mám z minulého roku z Číny. Dostala jsem se do Univerzitní volejbalové ligy, s níž jsme odjely v červenci hrát právě do Číny.

Kdo je Tvým volejbalovým vzorem?

Vzor úplně nemám, ale vždycky jsem obdivovala Gabi Guimaraes. Brazilskou smečařku, která hraje s neskutečným nasazením.

Jaký trávíš volný čas?

S rodinou, přítelem a kamarády. Ráda si zahraji stolní tenis, bowling a někdy i fotbalgolf, který není až tak moc známý.

Do KP míříš ze Šternberka? Jaké je Tvé očekávání?

Když jsem dostala nabídku z KP, měla jsem velkou radost. V tomto létě jsem se navíc přestěhovala právě do Brna. K týmu jsem se připojila minulý týden. Věřím, že budeme bojovný tým, který se bude rvát o každý balón. Atmosféra je tu báječná a myslím si, že celkově budeme super parta.

 

Barbora Mertová

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT