7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Nová sezóna podle Erika Nezhody? Boj o každý míč i skvělá atmosféra

Nina1

 

Královopolský A-tým doznal řady změn, atmosféra v něm ale zůstává stále stejná. A nemění se ani jeho hlavní kouč, a tak hráčky bude i v letošní sezóně dirigovat Erik Nezhoda. Cíl jeho týmu je jasný – co nejvíc obstát v obou soutěžích, kterých se bude KáPéčko účastnit, tedy v extralize i v Českém poháru žen. „V nové sezóně chceme působit energicky a zdravě a bít se o každý balón,“ říká Erik na prahu sezóny 2024/25.

 

S čím se svým týmem vstupuješ do sezóny 2024/25?

I když se naše družstvo výrazně proměnilo, cíl pro novou sezónu máme stále stejný – obstát v extraligové soutěži co nejvíc. Chceme samozřejmě zabojovat nejenom o play off, ale i o semifinále.

Jaká panuje na startu sezóny v týmu nálada?

Atmosféra v týmu je výborná. Je stejná už několik let a nemění na ní nic ani odchod těch největších opor, ani příchod nových hráček. Ty si zatím vše moc chválí. To je samozřejmě ale jenom jedna důležitá část. Ta druhá souvisí s tím, jak se budeme prezentovat herně a tam nám pravděpodobně budou ze všeho nejvíc chybět zkušenosti.

Za sebou máte kondiční soustředění v Jeseníkách i tréninkový týden v Brně. Co všechno vás ještě do startu extraligy čeká?

Máme před sebou šest týdnů intenzivní volejbalové přípravy, během níž absolvujeme přátelská utkání i dva mezinárodní turnaje – jeden v Linci a druhý doma, v Brně. Začínáme se proto orientovat na to, jak chceme, aby vypadala naše hra.

Jak se na extraligový kolotoč, který vypukne na konci září, těšíš?

Moc. Sezóna pro nás nebude tak náročná jako ta předchozí. Soutěžní čas je jednak téměř o měsíc delší a pak nás (bohužel) nečekají žádné evropské soutěže – v tom bude sezóna určitě snazší. Na druhou stranu velká část družstva má stále zodpovědnost a šanci prezentovat se i v extralize U22, kde by holky měly bojovat o cenný kov. Některým hráčkám tak sezóna začne o chvíli dřív.

Na zápasy se budou moci fanoušci letos přijít podívat i během vánočních svátků.

Ano, je to tak. Extraliga díky tomu nebude mít tak velkou pauzu. Termíny i časy se zdají být pro diváky atraktivní, nebudou minimálně pod tlakem práce.

A-tým určitě udělá opět vše pro to, aby se blýskl v Českém poháru žen.

Díky naší loňské účasti ve finále naskočíme rovnou do čtvrtfinále. Lehce se změnil formát soutěže. Očekáváme model, kdy by se na jedno utkání mělo procházet až do superfinále, které by mělo být organizováno ve stejný termín a na stejném místě s mužským Českým pohárem. Tím ale padá koncept velmi atraktivního závěrečného turnaje.

Jaký je věkový průměr hráček A-týmu?

V tuto chvíli 19,7 let. Změní ho ale naše dvě nové posily, které ohlásíme v nejbližších dnech. Jedna z nich věkový průměr posune o něco výš. Ta druhá s námi sice nebude hrát celou sezónu, určitě ale bude lákadlem pro fanoušky alespoň v úvodní části extraligy.

Na co dalšího se mohou diváci těšit?

V nové sezóně chceme působit energicky a zdravě a bít se o každý balón. V našem týmu je řada reprezentačních nadějí, ať už se to týká českých nebo slovenských hráček. Velice dobře v tréninku působí navíc i naše nová posila Selin Salim, která dává do přípravy obrovsky zdravé emoce a bojovnost. Určitě bude na co se dívat.

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT