7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královopolské hráčky mají za sebou první kondiční soustředění

Nina1

 

Start sezóny je každoročně spojený s kondiční přípravou a ani letos tomu není jinak. Královopolské volejbalistky strávily minulý týden v Branné v Jeseníkách, kde absolvovaly dvě celodenní túry a několik běžecko-skokanských tréninků. „Soustředění mělo ale i sociální přesah, a tak jsme se v novém složení mohli všichni lépe poznat," přibližuje kondiční kouč Aleš Trubiroha.

„Intenzivní kondiční soustředění vždycky zařazujeme na začátek letní přípravy a jeho cílem je rozvoj vytrvalosti a také stabilita kolen a kotníků. Společně jsem nastoupali asi 2000 výškových metrů. Dlouhé túry nám ukázaly jak jsou hráčky připravené nejenom fyzicky, ale i psychicky," vysvětluje Aleš. Soustředění podle něj splnilo i roli team bulidingu. „Měli jsme možnost se trochu víc poznat a říct si, jak chceme a budeme během sezóny fungovat," dodává.

„Strávily jsme pět dní v krásném prostředí Jeseníků. Trenéři si pro nás připravili bohatý program, kromě celodenních výšlapů na Šerák a Kralický Sněžník máme za sebou běhání do kopečků, lehčí posilování i týmový fotbálek," doplňuje libero A-týmu Lucie Šmardová. I přes náročný kondiční program na soustředění zbyl čas i na společenské hry. „Bylo fajn, že jsme mohly hned zkraje sezóny už trošku utužit náš kolektiv. Všechny nové holky mezi nás skvěle zapadly," uzavírá Lucka.

 

 

Barbora Mertová

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT